Most akkor ki nyúlta le Gesztiék dalát?

2018/09/24  ·     ·  koncert.hu

Mert valaki biztos, sőt, az online sajtóban megjelent cikkek szerint egy ismert zenekar volt az elkövető.

Most akkor ki nyúlta le Gesztiék dalát?

A hírt egyébként az atv.hu röppentette fel Ismert zenekar lopta meg Geszti Péter címmel ma reggel, az információ az egyik műsorukból származik – és több portál átvette.

Figyelmesen olvasva kiderül, hogy ez egy nem kifejezetten mai történet. De figyelmetlenül olvasva sem derül ki, hogy ki volt az elkövető. Az sem, hogy melyik számról van szó.

Amit megtudhattunk, az az, hogy a titokzatos zenekar megkereste őket azzal, hogy feldolgozhassák egy számukat, erre ők nem adtak engedélyt, erre a zenekar mégis megcsinálta. Igaz, "jó pár év múlva" (az vajon mennyi lehet?).

A híradás szerint eleinte büntetőpert fontolgatott szerzőtársával, Dés Lászlóval, de aztán ügyvédek tanácsára (túl nagy médiabalhé lesz ebből), elálltak az ötlettől, csak összehúzták a szemöldöküket. Pedig a tettesek akár böribe is kerülhettek volna visszesőként, mert állítólag nem egyedi ez az eset velük kapcsolatban.

"Sokadszor csinálták, mi pedig csak egy határt akartunk húzni, és azt üzenni ezzel: srácok! Ne toljátok el a biciklinket, mert az a miénk" – nyilatkozta Geszti a műsorban.

Tanulság?

Tiszteld a más dalát mint sajátodat? Valami ilyesmi. Mondjuk, ez alap.

Ennek a sztorinak itt nincs vége, az biztos, várjuk a fejleményeket.

Geszti Péter, feldolgozás, plágium, per, médiabotrány

 

 

Szólj hozzá!


A zenés, táncos rendezvényekre nem vonatkozik az enyhítés

A zenés, táncos rendezvényekre nem vonatkozik az...

A kormány úgy döntött, hogy az 5,5 millió oltás elérése után védettségi igazolvány nélkül is lehet szállodákba, éttermekbe, strandokra...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

500 fő felett is lehet rendezvényt tartani

Amennyiben az szabadtéren van, viszont kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet részt venni rajta – írja a Magyar Közlöny. Megpróbáltuk értelmezni a legfrissebb szabályokat, reméljük, úgy értettük, ahogy kellett.

A Monarchia bálja, Európai Tánckaraván, Szalonna és Bandája: jubileumot ünnepel a Duna Karnevál

Idén hazai hivatásos és amatőr táncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a Duna Karnevált. A 25 éves múltra visszatekintő rangos kulturális fesztivál június elején egy különleges 'Best of' gálaműsorral készül, valamint itt ad jubileumi koncertet a 15 éves Pál István Szalonna és Bandája. Június 11-én és 12-én a...

Moszkvában betiltották az 500 fősnél nagyobb rendezvényeket

Betiltotta az 500 fősnél nagyobb bel- és kültéri rendezvényeket az orosz fővárosban a koronavírus okozta járványhelyzet romlása miatt kedden Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester.

100 magyar zenekar: nagyon készül a nyár zárására a SZIN

A hazai zenekarok legnagyobb találkozója lesz idén a Szegedi Ifjúsági Napok. A szervezők eddig mintegy 100 magyar zenekart és előadót jelentettek be, de még jövögetnek majd új nevek. A SZIN idén egy napot még rá is húz, az így ötnapos buli augusztus 25-29 között lesz, a szegedi Partfürdőn.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek