Nem volt túl jó az időzítése a Kylie Minogue-féle Ausztrália-kampánynak

2020/01/07  ·     ·  koncert.hu

Kylie Minogue-gal szeretett volna kampányolni Ausztrália – írja a Kreatív.hu. Az ausztrál turisztikai hivatal spotjában a Grammy-díjas énekesnő tengerparttal, szörffel, sörrel és koalákkal csábítja az országba a – (z) elsősorban a brit – turistákat.

Nem volt túl jó az időzítése a Kylie Minogue-féle Ausztrália-kampánynak

Szóval, tengerpart...

"Szilveszterkor mintegy négyezer ember keresett menedéket a bozóttűz elől Mallacoota tengerparti strandján. A térségben tombolt az egyik leghevesebb tűz, amely teljesen elzárta a menekülés lehetőségét a szárazföldön. A hatóságok szerint hetek telhetnek el, amíg a területről vezető utakat ismét használni lehet majd. A rendkívül heves bozóttüzekben eddig Ausztrália-szerte több mint 20 ember halt meg. Szeptember óta mintegy 5 millió hektárnyi területet perzseltek fel a lángok." (MTI)

Fotó: Philippe François

Apropó: koala.

"Új-Dél-Wales állambeli koalapopuláció harminc százaléka pusztulhatott el az erdőtűzben, legalábbis az állatok élőhelyének ekkora része lett a tűz martalékává. Az állam közép-északi partvidéke ad otthont a teljes koalapopuláció nagy részének, becslések szerint 15-28 ezer egyed élhet itt. Bár korábban napvilágot láttak olyan kijelentések is, miszerint a mostani erdőtűz végleg kipusztítja a koalákat, erről szerencsére nincsen szó." (444.hu)

Már 25 ember és félmilliárd állat esett az ausztrál bozóttüzek áldozatául, és még csak most jöhet a megatűz. (qubit.hu)

A sört és a szörföt talán hagyjuk, már ez is túl sok. A reklámot először egyébként a királynő karácsonyi beszéde előtt vetítették, tehát jó sokan látták. A nézők között szerintünk sokkal többen voltak azok, akiknek könny szökött a szemébe, mint azok, akik azonnal megrohanták az utazási irodákat. A képkockákat nézve azonban az embernek igen felemás érzései támadnak a reklám időszerűségét tekintve. Lehet, kicsit később kellett volna elővenni, amikor elmúlt a vész, amikor megsiratták a tragédia minden áldozatát, legyen az ember, állat, növény vagy tárgy, amikor Ausztráliának tényleg szüksége lesz arra, hogy a szép oldalát lássák. Mindennek megvan a maga ideje.

A Kreatív.hu cikke itt

Talán az énekesnő is megérezhetett valamit ebből a furcsaságból, mert a 24.hu kiszúrta, hogy immáron Kylie Minogue is jelezte egy YouTube-ra posztolt üzenetben, hogy félmilliót adományozott az tűzvész megfékezésére. A rövid indoklásban  utalást tesz a reklámfilmre:

"Tavaly lehetőségem volt meglátogatni néhány hihetetlen helyet szülőföldem számtalan gyönyörű helye közül, ahol korábban még nem voltam. Ennek a pusztításnak a látványára hazaérni szívszorító."

Talán – sőt: biztos – a megrendelőnek is eljutott az az agyáig, hogy valójában mit tett és legfőképpen: mikor, mert az ausztrál turisztikai hivatal végül úgy döntött, hogy egy időre inkább visszahívja az egyébként profi módon elkészített kampányát...

Mi mindenesetre csatlakoztunk azok sorához, akik a maguk módján imádkoznak ezért:

 

 

Pink 500 ezer dollárral támogatja az ausztrál tűzoltókat

 

70-ből 65 gitárja a lángok martalékává vált az ausztrál gyűjtőnek

 

Ausztrália, bozóttűz, tragédia, Kylie Minogue, reklám

 

 

Szólj hozzá!


Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság Amerikában

Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság...

Bízhatunk az OFF Médiában: ők figyelemmel követik ezt a "rappergyilkolós" trendet, mi csak szemmel tartjuk – ők adták hírül, hogy újabb eset...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Zenészek figyelmébe: mindenképpen használjátok ezt a funkciót a Spotifyon!

Tavaly októberben indította el a Spotify a Canvas béta verzióját, most Magyarországra is kiterjesztették az elérhetőségét.

Nem a Kispi nyert! Lovasi András eredményt hirdetett

Mi is közzétettük szeptemberben a felhívás, miszerint pályázni lehet Lovasi András raktárkoncertes gázsijára. Mintegy egymillió forint értékben hangfelvétel(ek) készítésére lehet pályázni bárkinek.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek