Nézegess Ronnie Wood-festményeket!

2017/09/06  ·     ·  Juhász Vali

Augusztus 21.-én jelent meg Ronnie Wood, a Rolling Stones gitárosának albuma, amelyet a festményeiből és a grafikáiból állítottak össze.

Képek forrása: Ronnie Wood/Facebook

Ahogy arról tegnapi, Freddie Mercuryra emlékező cikkünkben is írtuk, hogy Ronnie Wood a londoni Ealing Művészeti Főiskolára járt – ahová Pete Townshend és a Mercury is – , s ez is alátámasztja, hogy a világ egyik legfontosabb, legismertebb rockzenészének tehetsége túlmutat a zenén.

A The Birdstől a Faces-ig (Rod Stewart-tal) és a Rolling Stones-ig tartó zenei karrierje során Ronnie soha nem vesztette el a festészet, a rajz és a szobrászat iránti szenvedélyét.

Alkotásai ugyanolyan megrázó energiát sugároznak, mint maga Ronnie. Műveinek első gyűjteménye hetvenedik születésnapja alkalmából jelent meg.

A merész kötet hat emlékezetes és változatos munkával töltött évtized gyümölcsét mutatja be a művészeti főiskolai portfóliótól személyes életének intim munkáiig.

Rengeteg kép a Stonesról, köztük Mick Jaggerről, Keith Richardsról és Charlie Wattsról készült backstage-akvarellek, valamint Rod Stewartot, Jeff Becket és Keith Moont ábrázoló akrilok.

Híres jazz-zenészek portréi: Count Basie, Miles Davis és Billie Holiday mellett blues hősök: a Howlin 'Wolf, Muddy Waters és Big Bill Broonzy ábrázolások.

A hollywoodi elit ihlette festményei - Paul Newman, James Dean és Marilyn Monroe - Kate Moss és Naomi Campbell mostani divatrajzai, valamint a Királyi Balett rezidenciájáról készült ügyes pasztell kompozíciók.

A könyvben betekintést kaphatunk a művész egyes műveihez fűződő gondolataiba és motivációiba.

Az utószót  pedig Keith Richards írta...

 




 

 

Szólj hozzá!


A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után visszatér a Bijou

A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után...

12 év után friss számokkal és májusi újraalakuló koncerttel jelentkezik a magyar Bijou zenekar.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.

A Halott Pénz eddigi legnagyobb koncertjére készül a Puskás Arénában

A zenekar idén ünnepli a Halott Pénz-sztori 20 éves jubileumát – 20 éve annak, hogy Marsalkó Dávid megjelentette az első Halott Pénz-dalt. Miközben javában készülnek a stadionos ünneplésre, a stúdióban is aktívak maradtak, érkezett is egy új dal.
Új koncertek