Punkünnep törte meg Írország gyászát

2018/01/17  ·     ·  Juhász Vali

Shane MacGowan, a legendás ír punk zenekar, a Pogues frontembere karácsonykor 60 éves lett. Hétfő este, aznap, amikor elvesztettünk egy ír zenészikont, egy csomó híresség és zenész gyűlt össze, hogy tisztelegjen egy másiknak.

Fotó: The Irish Times

Nick Cave, Carl Barat, Johnny Depp, Bobby Gillespie, Jesse Malin, Glen Hansard, Cerys Matthews, Spider Stacy, Terry Woods, a The Libertines és mások –valamint a meglepetésvendégek: Bono és Sinéad O'Connor (aki újabban Magda Davitt néven él) - a dublini Nemzeti Hangversenyteremben ünnepelték MacGowan születésnapját Pogues-dalok eljátszásával.

Például a Fairytale of New York-ot, ami szerintünk az egyetlen megunhatatlan karácsonyi dal.

Tavaly novemberben Liam Gallagher tagadta, hogy a Shane MacGowan-nal ivócimborák volnának, miután az a hír járta, hogy a páros rendszeresen találkozik egy észak-londoni kocsmában. A Daily Star egyik jelentése azt állította, hogy sűrűn iszogatnak együtt a Boogaloo pubban a Highgate-ben, és különleges monológokat kiabálnak egymásnak az asztalon egyik feléből a másikba.

"Shane még mindig egy kerekesszékben van, miután néhány éve eltörte a medencéjét, de Liam állandóan fel-le ugrál, miközben sztorizgat. De nem beszélgetnek igazából, hanem a saját történeteiket mondják egymás után." - állította a forrás.

Ugyan Shane egészségi állapota nem a legjobb – a tiszteletére rendezett koncerten is kerekesszékben fogadta a gratulációkat.

Shane MacGowan, Pogues, születésnap, koncert, Nick Cave, Johnny Depp, Bono

 

 

Szólj hozzá!


Pünkösdi Fesztivállal nyit idén a Zsámbéki Nyári Színház

Pünkösdi Fesztivállal nyit idén a Zsámbéki Nyári...

A pünkösdi háromnapos esemény csendes sétával indul, amelyet egy nyárindító háromnapos fesztivál követ a legismertebb alternatív zenekarok...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Ingyenes Color Emlékest lesz ma Debrecenben

A Debreceni Egyetem híradása szerint az együttes slágerei ma este a 9. Debreceni Reumatológiai Oktatási Program kongresszusához kapcsolódó emlékesten csendülnek fel. A Debreceni Egyetemhez kötődő, korábban DOTE (és Bokor) néven működő együttes több oszlopos tagja is színpadra lép kedden a Kölcsey Központban.

Lovasival zár a MAI DAL, igyekezz!

Május 17-én zár a Mai Dal szervezésében létrejött mesterkurzus-sorozat, amely azt vállalta, hogy hat alkalommal hat különböző releváns dalszerző ad betekintést a saját alkotói metódusába. Az utolsó etén a tíz szerencsés Lovasi Andrástól tanulhat.
Új koncertek
Ecce Gratum IV./2.
Cherry koncert
Cherry koncert
Budapest 
Kovács Kati...
Kovács Kati...
Veszprém 
Koncz Zsuzsa koncert
Koncz Zsuzsa koncert
Székesfehérvár 
Trio Sideris
Trio Sideris
Budapest 
ORGONAKONCERT
ORGONAKONCERT
Kaposvár