Neoton 1000

Punkünnep törte meg Írország gyászát

2018. január 17.  ·     ·  Juhász Vali

Shane MacGowan, a legendás ír punk zenekar, a Pogues frontembere karácsonykor 60 éves lett. Hétfő este, aznap, amikor elvesztettünk egy ír zenészikont, egy csomó híresség és zenész gyűlt össze, hogy tisztelegjen egy másiknak.

Fotó: The Irish Times

Nick Cave, Carl Barat, Johnny Depp, Bobby Gillespie, Jesse Malin, Glen Hansard, Cerys Matthews, Spider Stacy, Terry Woods, a The Libertines és mások –valamint a meglepetésvendégek: Bono és Sinéad O'Connor (aki újabban Magda Davitt néven él) - a dublini Nemzeti Hangversenyteremben ünnepelték MacGowan születésnapját Pogues-dalok eljátszásával.

Például a Fairytale of New York-ot, ami szerintünk az egyetlen megunhatatlan karácsonyi dal.

Tavaly novemberben Liam Gallagher tagadta, hogy a Shane MacGowan-nal ivócimborák volnának, miután az a hír járta, hogy a páros rendszeresen találkozik egy észak-londoni kocsmában. A Daily Star egyik jelentése azt állította, hogy sűrűn iszogatnak együtt a Boogaloo pubban a Highgate-ben, és különleges monológokat kiabálnak egymásnak az asztalon egyik feléből a másikba.

"Shane még mindig egy kerekesszékben van, miután néhány éve eltörte a medencéjét, de Liam állandóan fel-le ugrál, miközben sztorizgat. De nem beszélgetnek igazából, hanem a saját történeteiket mondják egymás után." - állította a forrás.

Ugyan Shane egészségi állapota nem a legjobb – a tiszteletére rendezett koncerten is kerekesszékben fogadta a gratulációkat.

Shane MacGowan, Pogues, születésnap, koncert, Nick Cave, Johnny Depp, Bono

 

 

Szólj hozzá!


Megszületett Boggie második bogárkája

Megszületett Boggie második bogárkája

Megszületett Csemer Boglárka, azaz Boggie második kislánya, Imola. A hírt az énekesnő osztotta meg Facebook-on, a posztot a Blikk szúrta ki.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Feszkó van a bulinegyedben

Gyakorlatilag épphogy kinyitottak a helyek, máris feszültség generálódott az üzemeltetők és a VII. kerületi önkormányzat között.

Ez a kakas egymilláért eladó!

„Hogy tetszik lenni?" címmel indított kezdeményezést áprilisban a legnagyobb hazai fesztiválok önkénteseit koordináló szervezet, a Fesztivál Önkéntes Központ a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek