Punkünnep törte meg Írország gyászát

2018/01/17  ·     ·  Juhász Vali

Shane MacGowan, a legendás ír punk zenekar, a Pogues frontembere karácsonykor 60 éves lett. Hétfő este, aznap, amikor elvesztettünk egy ír zenészikont, egy csomó híresség és zenész gyűlt össze, hogy tisztelegjen egy másiknak.

Fotó: The Irish Times

Nick Cave, Carl Barat, Johnny Depp, Bobby Gillespie, Jesse Malin, Glen Hansard, Cerys Matthews, Spider Stacy, Terry Woods, a The Libertines és mások –valamint a meglepetésvendégek: Bono és Sinéad O'Connor (aki újabban Magda Davitt néven él) - a dublini Nemzeti Hangversenyteremben ünnepelték MacGowan születésnapját Pogues-dalok eljátszásával.

Például a Fairytale of New York-ot, ami szerintünk az egyetlen megunhatatlan karácsonyi dal.

Tavaly novemberben Liam Gallagher tagadta, hogy a Shane MacGowan-nal ivócimborák volnának, miután az a hír járta, hogy a páros rendszeresen találkozik egy észak-londoni kocsmában. A Daily Star egyik jelentése azt állította, hogy sűrűn iszogatnak együtt a Boogaloo pubban a Highgate-ben, és különleges monológokat kiabálnak egymásnak az asztalon egyik feléből a másikba.

"Shane még mindig egy kerekesszékben van, miután néhány éve eltörte a medencéjét, de Liam állandóan fel-le ugrál, miközben sztorizgat. De nem beszélgetnek igazából, hanem a saját történeteiket mondják egymás után." - állította a forrás.

Ugyan Shane egészségi állapota nem a legjobb – a tiszteletére rendezett koncerten is kerekesszékben fogadta a gratulációkat.

Shane MacGowan, Pogues, születésnap, koncert, Nick Cave, Johnny Depp, Bono

 

 

Szólj hozzá!


Utolsó klubkoncertjét tartja a Kistehén

Utolsó klubkoncertjét tartja a Kistehén

A pandémia miatt az eredetileg 2020-ra tervezett búcsúkoncerttel az elválás is elmaradt és végül 2022-re tolódott, ám ennek a furcsa helyzetnek...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

A világhírű gospel-dal története, amelyet eddig már 67 millióan láttak

Azért valljuk be, még akkor is nagy szám ez, amikor hetente robbannak be olyan dalok, klipek, szövegvideók, amelyeknek pillanatok alatt szalad fel milliókig a számlálójuk. A cikkünk tárgya azonban mindenhonnan nézve egy igazi gospel-dal, nem egy divatos pop-, rock- vagy bármilyen sláger.

Áttolták tavaszra a GOTTHARD decemberi koncertjét

2020.04.13-i és a 2021.04.14-i koncert pótlása december 21-én lett volna, most a buli tett egy jó nagy kört, és visszaérkezett a tavaszi dátumra: 2022. április 16-án jönnek Budapestre, a helyszín változatlanul a Barba Negra.
Új koncertek