Sajnálom, nem akartam, kérlek, bocsáss meg, elcsesztem – avagy hogy kérnek bocsánatot a zenészek

2017/10/09  ·     ·  Juhász Vali

Nagyon sajnálom; nem akartam; kérlek, bocsáss meg; elcsesztem; ha vissza tudnám tekerni az idő kerekét, nem így csinálnám – ilyen és ehhez hasonló mondatokat már mindenki hallott. Nincs ez másképpen a zenészek világában sem, annyi különbséggel, hogy nekik vannak olyan speciális eszközeik, amelyekkel ezt mások számára is élvezhetően tudják kifejezni. Nyilván nem tudjuk mindegyik dalnak a hátterét, de azért van köztük pár ikonikus darab...

Sajnálom, nem akartam, kérlek, bocsáss meg, elcsesztem – avagy hogy kérnek bocsánatot a zenészek

1. Cher - If I could turn back time
Ez a dal inkább a videoklipje miatt vonult be a poptörténelembe, amiből nem is derül ki, hogy Cher miért akarná visszaforgatni az időt, mikor több tucat szebbnél szebb matrózfiú veszi körül, ő pedig szinte mezítelen.

2. The Ramones - Swallow My Pride

Félreteszem a büszkeségem, hátha akkor minden jobb lesz – jelentsen ez bármit a Ramones-tól.

 

3. Bryan Adams - Please Forgive Me

Kérlek, bocsáss meg, kéri Bryan Adams – folytatva az Everything I do I do it for you által elkezdett érzelmes vonalat -, és mivel a videokliphez bevitte a kutyusát is és pont egy éve fantasztikus koncertet adott az Arénában, nyilván elhisszük neki és meg is bocsátunk bármit.

 

4. Blue Feat. Elton John - Sorry Seems To Be The Hardest Word

Ez egy régi Elton-dal, de a Blue-val lett újra népszerű. Egy jóképű fiúkból álló boyband szinte mindig a siker záloga, jót tett ez az együttműködés mindkettőjüknek.

 

5. Linkin Park - In Between

Kívülről úgy tűnhet, hogy a Linkin Parkban a nemrégiben elhunyt Chester Bennington volt a "legnehezebb eset", ezt a track-et Mike Shinoda énekli a bocsánatkérésről, Chester "csak" vokálozott benne. Szó van itt hazugságról és őszinteségről - gyönyörű.

 

6. OneRepublic - Apologize

A Ryan Tedder vezette zenekar dala szerint túl késő bocsánatot kérni. Üzenjük nekik, hogy soha nincs késő.

 

7. Justin Bieber - Sorry

A Bieber-fiúnak is van miért elnézést kérnie, bár tartok tőle, hogy ebben a dalban nem az újságírók vagy a szomszédja ellen elkövetett balhék miatt esedezik bocsánatért. Viszont a klipben van egy csomó lány, biztosan van legalább ennyi csajszi, akiknek Justin azt mondhatja: bocsi.

 

8. Nirvana - All Apologies

"Végre egy olyan Nirvana-dal, ahol nincs screaming" – mondta Dave Grohl. Természetesen a feleségének és lányának dedikálta Kurt Cobain, de valójában a szövegnek semmi köze a családjához, a dal hangulatát a "békés, boldog és komfortos" szavakkal írta le az énekes.

 

9. Adele - Hello

Adele telefonhívása a világ legtöbbször letöltött nótái közé tartozik, rengeteg rekordot megdöntött az USA-ban és az Egyesült Királyságban. A kritikusok körében is nagy sikert aratott a videoklip és a szöveg is. Aki ezután nem bocsát meg Adele-nek, az nem is érző ember.

10. John Lennon - Jealous Guy

Nem véletlenül hagytuk a végére, mert még van egy apropója: ma lenne a születsénapja, még kimondani is furcsa: a 77.  A csatolt dal nem túl bonyolult szövegét Lennon még Indiában írta, a szöveg később került mellé. Igazi érzéseket közvetít azonban ez a pár sor, sokan érezhetnek hasonlóan a hűtlenség legkisebb jelét látva. Igazi sláger néhány évvel később vált belőle, amikor a Bryan Ferry a Roxy Music élén feldolgozta.

Forrás

dalszöveg, bocsánat

 

 

Szólj hozzá!


Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token  az MVM Dome-ban

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk...

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

A Tabán az 1970-es évektől a hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó helyszíne. Török Ádám és a Mini az LGT-vel közösen indították el a május 1-jei tabáni koncertek hagyományát, sajnos, már egyikük sem lehet ott, de mutatjuk, kik igen!

Csak magyar zeneszámok hangzanak majd el a Tour de Hongrie május 9-i szakaszán

Az Él a Zene! elnevezésű kezdeményezés keretén belül május 9-én bizonyos üzletekben és rádióadókon – valamint liftekben – csak magyar dalok szólnak majd, reflektorfénybe helyezve ezáltal a magyar szerzőket és előadókat.
Új koncertek