Sokkolt és meghatott – Schwartz Dávid megnézte a Whitney Houston-dokut

2017/09/11  ·     ·  Schwartz Dávid

Nick Broomfield dokumentarista portréja Whitney Houston-ról a közelmúltban került a nagyközönség elé. A filmben korábban nem publikált felvételek láthatók Houstonról a 90-es évek elejéről, németországi és ausztriai nagy turnéjáról.

Sokkolt és meghatott – Schwartz Dávid megnézte a Whitney Houston-dokut

Hát, elég nehezen tudok még most is felocsúdni. Whitney Houston életéről pár éve készítettek egy filmet, amely valamelyest tükrözi a közeget, amiben Whitney élt. Kapargatta a felszínt. Egy mainstream kasszasiker, amely jóformán csak Bobby Brownról szól. Semmiféle pszichoanalitikus jelleg nincs a dramaturgiában, a Whitney-t játszó színésznő egy csodálatos tehetség, de hát Legenda csak egy van...

Igyekszem nem elfogult lenni, ha róla van szó, de nem győzöm hangsúlyozni koncertjeimen – vagy csak úgy, a hétköznapjaim során –, mit adott nekem ez a Múzsa.

Dokumentumfilm készült Whitney Houston életéről

Nos a Can I Be Me, sokkolt. Meghatott. Őszinteség, mély riportok, archív felvételek és fotók. Az első nyilvános szerepléstől az utolsó extra sikeres turné utolsó koncertjéig. A hanyatlás éveiben felkerült elkeserítően szánalmas próbálkozásait nem vették elő. Fény derül a lelke fájó pontjaira. Fény derül RÁ. Jó párszor vannak olyan jelenetek, hogy szinte olvasni tudtam, mi jár a fejében. Hátborzongató volt arra eszmélni, hogy jóformán transzba estem a tekintete által. Jó pár alkalommal elsírja magát, koncertek után, alatt, riportok alkalmával. Ahogy kollégái mondták: Össze volt törve a szíve. Mélyrepülésének kezdetén elvesztette a lelki társát. Hála a férjének, aki egy megmagyarázhatatlan lelki kapcsolat megrontója lett. És amit a bulvár szimplán leszbikus kavarászásnak hozott le.

Whitney szavai a filmbéli egyik riportjából egy életre nyomot hagytak bennem: "Sikeresnek lenni oké. De híresnek? Jól gondolja meg, aki erre adja a fejét." És mennyire igaza volt. Naivan, tele gátlásokkal, szorongással. Kiszolgáltatva és átverve. Megcsalva és kisemmizve.

Köszönjük Dávidnak, hogy megosztotta velünk a gondolatait. Reméljük, őszinte lelkesedését és tehetségét méltóképpen honorálják, és egy közelgő  nagyszabású filmzenei koncert alkalmával ő maga is elénekelheti ikonja gyönyörű számát, az I Will Alwayst...  A helyszínről és az időpontról hamarosan szólunk.

Összetört szívvel hagyta itt ezt a világot.

Elítélem-e? Őszintén szólva: nem. És nem azért mert a bálványom. Hanem azért, mert EMBER! Akinek halálával az egyik legnagyobb kincsét vesztette el ez a Föld.

Nyugodjon békében! Always Whitney Houston! Köszönet mindenért!

Mindenkinek ajánlom figyelmébe a filmet. Tanulságos.

Schwartz Dávid, Whitney Houston, film

 

 

Szólj hozzá!


A tesztkoncert után majdnem igazi arénabuli lesz Barcelonában

A tesztkoncert után majdnem igazi arénabuli lesz...

Barcelonában 5000 fős rockkoncertet rendeznek március 27-én, miután a korábbi, teszteléssel lezajlott kísérleti koncertek során nem fertőződött...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

Megharcoltak érte: 37 ezer fontért kelt el az Abbey Road egy utcanévtáblája

Átszámolva 15,7 millió forintot adott a tárgyért egy Beatles-rajongó – vagy Beatles-rajongókra számító befektető – az árverésen. A BBC csütörtöki beszámolója szerint a leütési ár messze meghaladta az előzetesen becsült 1000-2000 fontot.

Újra szól a rock a Hegyalján! – Alakul a Wild East Rock fesztivál programja

Most nem túrjuk elő, hányszor és hol sírtunk a Hegyalja fesztivál után – minden imánk így hallgattasson meg :) A LESZ Feszt és a Geronimo Motorcycle Club East összefogása valóságra váltotta a reményeket.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek