Szállj fel magasra, Péter! – Elbúcsúztatták Gallai Pétert

2019/09/28  ·     ·  koncert.hu

A Bors arról számolt be, hogy Gallai Pétertől egyik leggyönyörűbb szerzeményének szövegével búcsúztak a barátok: „Szállj fel magasra, Péter!” .

Fotó: mult-kor.hu

A muzsikustársak közül Charlie és Závodi János volt jelen – írja a lap.

A ravatalnál Horváth Attila zeneszövegíró is beszédet mondott, kiemelte: amíg Gallai Péter dalai megmaradnak, addig Péter is itt marad velünk.

Heilig Gábor levélben búcsúzott el barátjától, a beszámoló szerint képtelen volt személyesen jelen lenni a temetésén. A ze­nész írását így felolvasták (részlet):

„Nagyon, nagyon be­csüljük egymást. Jelen időt használok, mert nemcsak az évek számára gondolok, hanem azért, mert még nem akarom és nem is tudom tudomásul venni a múlt időt, azt, hogy ismertük egymást...(...) Ezt a levelet nekem kellett volna felolvasnom, itt a temetéseden. Nem tudtam eljönni. Ta­lán jobb is így. Biztos, hogy elbőgtem volna magam. Tu­dod, Péter, a lelkek..."

A cikk forrása

Gallai Péter, Piramis, Bikin, gyász

 

 

Szólj hozzá!


Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan vasárnap az Arénában

Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan...

A két kanadai skate/punk/popzenekar kétségtelenül a kétezres években volt a csúcson, ám ettől függetlenül nemhogy csökkent volna a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Szakcsi Lakatos Béla emlékére

Sokan sokféleképpen emlékeznek meg az ikonikus zenészről, koncertes oldal lévén mi – több száz koncertje közül – egy '75-ös fellépés relikviáit választottuk – Felvinczy Attila jóvoltából kerültek fel a Facebookra.

Öt év után visszatér Budapestre a Depeche Mode

A Memento Mori (...) világkörüli turné 2023. március 23-án rajtol el Sacramentoban, és 2023. július 28-án ér a Puskás Arénába.
Új koncertek