Sztárban sztár – ráfért a vérfrissítés, mielőtt teljesen unalomba fulladt volna

2017/09/12  ·     ·  Juhász Vali

Elkezdődött a Sztárban Sztár új évada, sorrendben az ötödik. Azon olvasóink kedvéért, akik nem néznek Tv2-t, elmondom, hogy ez egy olyan műsor, ahol ismert előadóművészek (énekesek) adnak elő sztárok bőrébe bújva dalokat. Megpróbálnak úgy kinézni és olyan hangon énekelni, mint a feladatul kapott sztár (magyar vagy külföldi).

Fotó: TV2

A TV2-nek nincs is más műsora, amit én szívesen néznék, csupán ez a zenés szórakoztató produkció. Az előző évadok elkezdtek unalomba fulladni, én konkrétan nem is emlékszem, kik indultak az előzőben és arra sem, hogy ki nyerte meg. Csupán Hajós András unott arca rémlik.

Ráfért a formátumra a vérfrissítés - mindenféle tekintetben. Leginkább a zsűri kapcsán: Bereczki kezdett beleborulni az egójába teljesen (és más, neki fontosabb feladatokat talált magának), Hajós pedig olyan látványosan unta a legutóbbit, hogy én szégyelltem magam helyette. Szerintem már csak a Dalfutár miatt ült a zsűriben, ez volt a deal Andy Vajnával. Szóval, én örülök az új ítészeknek Stohl András és Papp Szabolcs személyében. Ugyan a nyitó adás Stohl nélkül zajlott, de ő igazoltan volt távol, nemsokára eláruljuk, hol

Fotó: TV2

Papp Szabolcs, a Supernem énekese szórakoztató vénáját eddig elsősorban koncerteken és zenészkörökben mutatta meg, talán ezért volt furcsa sokaknak a feltűnése és a fazonja. Picikét idősebbek még emlékezhetnek Majkával közös műsorára, a Kontrára, amiben hülyébbnél hülyébb kategóriákban versenyeztek egymással, volt pár igen-igen szórakoztató adás. Aki pedig járt az utóbbi években Supernem vagy Soerii és Poolek koncerten (főleg vidéken), bizonyára tapasztalta, hogy milyen remek társaság a bulik utáni beszélgetéseken is, tényleg lételeme a parádés szórakoztatás a zenében és azon túl is. Neki ez az élete, de soha nem mozgott igazán ezekben a "celebkörökben", ezért a beszédstílusa, a mondatai és filmes+irodalmi műveltséget feltételező és igénylő poénjai idegenül hathatnak sokak számára. És hát rockzenész eddig nem volt zsűritag, hátha ennek okán a feladatok között is lesz Motörhead, ami sokaknak szíve-vágya. Sixx kolléga az Indexen a kritikájában azt írta, hogy Stohl majd kompenzál - ne higyjük, szerintem adjon mindenki nekik egy kis időt, ha még megérkezik a negyedik zsűritag is, akkor ezek négyen nagyon viccesek lesznek. És az se baj, ha magukat is kinevetik. Mert valljuk meg őszintén, hogy ennek a műsornak a legjobb poénjai Tilla és a zsűri közötti kémiából erednek, a produkciók szinte másodlagosak abból a szempontból, hogy az egymást azért ismerő művészek úgyis nonstop egymást zrikálják.

Fotó: TV2

Az első adás produkcióiból azt kellett megállapítanom, hogy főleg a fiúk tudtak valami viccesebbet, érdekesebbet letenni az asztalra, a hölgyeknek talán kell még pár adás, hogy ellazuljanak. Bár hogy Cserpes Laurától, Csézytől, Singh Vikitől milyen ellazulás várható, azt egyelőre nem látom magam előtt. Bízom benne, hogy Détár Enikő kellően őrült ehhez az egészhez, Janicsák Veca nem reménytelen, Kollányi Zsuzsiról nem sok mindent tudunk ezen a téren.

Aki nem ismerné fel: Janicsák Veca (Fotó: TV2)

Hogy Ekanem Bálint nagyon tehetséges, az már a Macskákban és a The Biebersben kiderült, Oláh Gergő volt már jobb és talán lesz is, Berkes Olivér furcsán különleges színfolt, Király Viktor évről évre szórakoztatóbb, Horváth Tamás nekem egészen kellemes meglepetés az öniróniájával. Pápai Joci pedig Majkával való évszázados barátsága okán olyan vicces jeleneteket produkálhat majd, mint most az első adásban (pedig nem énekelt jól).

Pápai Joci. De tényleg. (Fotó: TV2)

Ha összekovácsolódnak a zsűritagok és nem tolják túl önmaguk szórakoztatását, akkor ez a műsor egészen jó buli lesz – s ez köszönhető a rengeteg háttérmunkásnak is. Ha vigyáznak arra ezek az erős egyéniségek, hogy a csatorna meglehetősen markáns attitűdje ne szivárogjon bele a szórakoztatásba, akkor nem lesz semmi probléma.



Sztárban Sztár, tévéshow

 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek