Hét évig készült, októberben jelenik meg Kulka János lemeze

Hét évig készült, októberben jelenik meg Kulka János lemeze – itt az első dal!

Nemrég Tövisházi Ambrus (Erik Sumo) adta hírül a Fb oldalán, hogy Pálmaszív címmel október 7-én jelenik meg Kulka János nagylemeze. Most megérkezett az első fecske az albumról.
 
Fotó: 6szín társulat/FB

Presser Gábor könyve és dalai alapján készült koncertszínházi előadás

EGYEDÜL NEM MEGY* címmel sírva-nevetős koncertelőadás készült a 6szín-ben, melynek során hét színész közreműködésével Presser Gábor nótáiban és élettörténetében kalandozhatunk.
 
 
 Nosztalgiázás helyett izgalmas utazás: Góbé 15 a Müpában

Nosztalgiázás helyett izgalmas utazás: Góbé 15 a Müpában

Az első lemeztől az utolsóig bejárják az eddigi munkásságunkat, új dallal is készülnek és sosem vagy ritkán hallott hangszerelésben is megszólaltatják dalaikat október 5-én, a Müpában.
 
Fotó: MAO/Virág Stépán/FB

Liszt Ferenc és a jazz: a Bazilikában lesz a Liszt Ünnep nyitókoncertje

A nyitókoncert a különböző műfajok közötti átjárással hallatlanul izgalmas utazásra hív október 7-én 20.30-kor.
 
Csillogó fekete lemezeken – Rock and Roll Szabadegyetem a Zene Házában

Csillogó fekete lemezeken – Rock and Roll Szabadegyetem a Zene Házában

Az MZH Multimédiás Könyvtár és Klubban 2022-ben havi rendszerességgel indult állandó program, Rock and Roll Szabadegyetem címmel, ahol a nemzetközi poptörténet legfontosabb folyamatait és előadóit mutatja be Jávorszky Béla Szilárd – a kezdetektől az ötvenes évek alkonyáig.
 
Első belehallgatásra ő lesz a kedvencünk! (Fran Vasilić/FB)

Hálószoba-pop, feminista punkok és ügyetlen fickók: kedvenc őszi fesztiválunk újabb fellépőket jelentett be

Október 19. és 21. között 12 ország előadói töltik meg zenével Budapest klubjait – a szabadtéri koncerthelyszínek addigra lassan elköszönnek, így a BUSH (Budapest Showcase Hub) kiváló indítása az őszi-téli klubszezonnak.
 
 
Cory Wells és a Youth Fountain a Dürer Kertben

Cory Wells és a Youth Fountain a Dürer Kertben

Cory Wells először hozza el akusztikus poszt-hardcore dalait Budapestre, de a kísérőzenekara sem járt még errefelé – így együtt debütálnak a magyar közönség előtt szeptember 25-én a Dürer Kertben.
 
Holland sztárzenekarok, fúziós koncertek, koncertek: Amszterdam Budapesten

Holland sztárzenekarok, fúziós koncertek, filmvetítések: Amszterdam Budapesten

A Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar idén is megrendezi közös, immár közel egy évtizede életre hívott tematikus fesztiválját, amelynek fókuszában ezúttal Amszterdam áll. A szeptember 16-án kezdődő, változatos programokat kínáló Európai Hidak fesztiválon az egyedülálló zenei...
 
Fotó: Leenalchi

Sámánok, poposított népi opera, szimfonikusok – a Koreai Kulturális Központ koncertjei

A koreai sámánizmus rítusait kísérő zenét, poposított koreai népi operát, valamint koreai szimfonikusokat is hallgathat a közönség szeptemberben a budapesti Koreai Kulturális Központ szervezésében.
 
Fotó: Galaxisok/FB

Éjszakai programok a pécsi kultnegyedben

Egyebek mellett tárlatvezetéseken, koncerteken, kézműves és gyermekprogramokon, tűzshow-n, divatbemutatón vehetnek részt a látogatók a Zsolnay Negyed Éjszakája elenevezésű rendezvény programjain Pécsen, szeptember 17-én.
 
Fot6ó: Kerekdomb Fesztivál

Indítsd az őszt fesztiválozással a Kerekdombon!

Szeptemberben három napra zenével, irodalommal, színházzal, különleges borkóstoló programokkal telnek meg Európa mértani középpontjának, Tállyának a pincészetei és szőlőskertjei. A Margaret Island, a Blahalouisiana, a Honeybeast, a Budapest Bár és Caramel is fellép többek közt...
 
Fotó: Magashegyi Underground/FB

Bocskor Bíborkával beszélget Péterfy Bori a gyárban

A Hajógyár és az A38 közös eseménysorozatának következő Zene x Színház estjére, ahol az új műsorvezetőként debütáló Péterfy Bori pályatársával, Bocskor Bíborkával fog beszélgetni.
 
Robbie Williams márciusban visszatér Budapestre

Robbie Williams márciusban visszatér Budapestre

Robbie Williams – immár szélesebb körben megünnepelve 25 éves szólókarrierjét – bejelentette XXV elnevezésű európai turnéja állomásait. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Szabad a Színpad! 2022 - Zenei tehetségkutatót indít az ERöMŰVHÁZ és a K11

Az ERöMŰVHÁZ Nonprofit Kft. a VII. kerületi K11 Művészeti és Kulturális Központ szervezésében pályázatot ír ki Budapesten működő, feltörekvő, fiatal zenekarok és egyéni előadók részére. Jelentkezési határidő: 2022. október 30. (vasárnap).

Hit és rajongás – megjelent a nagy Depeche Mode-könyv

A Helikon Kiadó zenei sorozata, a Trubadúr Könyvek gondozásában került a könyvesboltokba a Depeche Mode sztorija Hit és rajongás címmel, amely a legkorábbi, essexi fellépésétől a negyvenedik évforduló előestéjéig kíséri el a zenekart.
Új koncertek