Menopauza 1170x180

Az album, amelyet egy hangalámondásos pornófilm ihletett

2017/10/03  ·   Ajánló   ·  Juhász Vali

Az október a klubszezon nyitánya. Ráadásul most lesz a CAFe Budapest kortárs fesztivál is, amelyhez olyan helyek is csatlakoztak, mint a Kuplung vagy az A38. De ezeken kívül is adódik lehetőség arra, hogy a Cseh Tamás Program által támogatott formációk megmutassák magukat.

Fotó: Massza/Full szerviz

Alone in the Moon
Október 5./Kuplung

Az Alone in the Moon egy rockmetal trió Budapestről, mely a punk nyersességét ötvözi a hard rock vonzó közhelyeivel és koncepciózus dalszövegekkel. 2015-ben jelent meg debütáló kiadványuk Collection of Great Generational Anthems címmel. Az album egy Y generációs coming-of-age lemez; a tinédzserkor és a digitális éra előtti világ mementója – egyúttal tisztelgés a 90-es és a kora 2000-es évek mainstream rock/metal zenéje előtt. Nyáron kijött a Glamour Grunge című EP-jük, pár hónap virtuális térben való kalandozás után fizikai valójában is megjelenik a lemez! A koncerten ráadásul az új számok mellett a debütalbum elhanyagolt dalait is előkapják.

Társuk lesz ezen az estén a MARMUNSK!, ők egy grunge/heavy rock trió, és a Meggie, akik a hetvenes évek zenéjét idézik, grunge, stoner, hip-hop és jazz elemekkel fűszerezve. A belépés ingyenes!

Antonia Vai
Október 7. /A38 hajó

A svéd-magyar énekes-dalszerző bemutatja új albumát, amley a RITUal címet viseli. Antonia Vai 2013-ban költözött Svédországból Magyarországra, gyerekkora óta ír dalszövegeket, szívügye a zene. A stílus, amelyben alkot, a hangulatától függ: a lényeg, hogy minden a szöveg, a történetmesélés köré épül. Kicsit soulos, kicsit popos, kicsit folkos, bohém produkció az övé. Magyarországra inspirálódni jött, de ami itt elindult, az egész életét megváltoztatta. Az underground szcéna meghatározó énekesnője, turnézott a Quimbyvel, dolgozott együtt Senával, teltházas koncertje volt 2015 júniusában a Müpában. Fellépett az MR2 Akusztikban, játszott a Bohemian Betyars és a Mongooz and the Magnet zenekarral is. Új lemezén a világzene dominál majd, az útjai során – többek között Marokkóban – szerzett inspirációit önti dalba.

Vendége a Klara & the Pop lesz, akik Csehországból érkeztek és először lépnek fel a hajón. A belépő 1400 HUF. A koncert a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program.

Massza és Solidmen koncert
Október 12. /Mika Tivadar Mulató

A Massza zenekar 2015 szeptemberében alakult Budapesten. 2016 januárjában adták ki az első 3 dalos EP-jüket és még abban az évben felléphettek a Szigeten. A saját bevallásuk szerint is harapós, karcos rockzenét játszó trió 2017. május végén debütált bemutatkozó albumával, a Full Szervizzel.  "Az album címét egy 90-es években forgatott klasszikus, hangalámondásos pornófilm ihlette és 11 dal szerepel rajta. Az album hangmérnöke Takács Zoltán Jappán volt. Az első klip a lemezről a Micsoda szép, amit a 2016-os Sziget Fesztiválon adott koncertünkön rögzítettünk.”

Partnerük ezen az estén a Solidmen zenekar lesz, aki változatos, tabuk nélküli rock’n’rollt játszik, de zeneileg rengeteg műfajból merít. Belépő: 1000 HUF.

USEME "Szélesvásznú ég" lemezbemutató koncert
Október 14. /A38 Hajó

Az Useme zenekar csak 2015-ben született, de a következő év februárjában már kész volt első lemeze (Világvevő), amit teltház előtt mutattak be az A38-on. Rögtön az első nyári szezonjukban hét nagy bulijuk volt (pl. Fishing on Orfű, EFOTT, Campus, RockPart), és a fesztiválozók mindenhol velük énekelték a dalszövegeket. A banda rövidesen klubturnéra indul a Fish-sel, folytatva (közönség)hódító hadjáratát hamisítatlan poprockjával.

Vendégük a TEJ zenekar lesz. A Pálinkás Tamás (ex-Isten Háta Mögött) vezette ötös végre megjelentette első nagylemezét, összefoglalva az elmúlt időszakot, tehát dupla lemezbemutató lesz ezen az estén. Belépő: 1400 HUF.

Belau
Október 19./Kuplung

A Belau elvágyódósan romantikus modern popzene, ami különböző elektronikus műfajokból táplálkozik. A banda két évvel ezelőtt alakult és már idén tavasszal kiérdemelte a Fonogram-díjat! Legutóbb az óbudai borfeszten láttuk őket, és annak ellenére, hogy egyenest a repülőtérről érkeztek, hogy nem volt valami meleg és alig volt 5 óra, Szécsi Böbe varázslatos vokáljával mégis elvarázsolta a poharazgatás elején járó közönséget. Egyébként van egy közös munkájuk a fentebb már említett Antonia Vai-jal is!

 

A Belau koncertje után a Mary Popkids játszik. A koncerten ritkán hallott dalokkal és vendégzenészekkel örvendeztetik majd meg a közönséget. A Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program, a belépő: 1500 HUF:


Alone in the Moon, Antonia Vai, Massza, Solidmen, koncert, Useme, Belau, CSTP, Cseh Tamás Program

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek