100 éve a Városmajorban – a szabadtéri színpad zenei programjai

2022/05/20  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Városmajori Szabadtéri Színpad fennállásának 100. évfordulóját még az eddiginél is gazdagabb programkínálattal és meglepetésekkel ünnepli 2022-ben. A nyár folyamán a legkülönbözőbb műfajokban alkotó előadók, s változatos dallamok, komoly- és könnyűzenei, jazz-, indie-, tradicionális, crossover és világzenei koncertek várják a közönséget.

100 éve a Városmajorban – a szbadtéri színpad zenei programjai

Olyan neves magyar előadók és zenekarok lépnek színpadra a Városmajorban, mint az idén is visszatérő Palya Bea, vagy a 2021-ben hatalmas sikerű koncertet adó Benkó Dixieland Band. Az együttes sztárvendége a hazai jazzélet ismert szereplője, Náray Erika színésznő-énekesnő lesz. Visszatér Horgas Eszter és Falusi Mariann frenetikus párosa is, akik Kálloy Molnár Péterrel kiegészülve lépnek majd színpadra. Kern András Lövölde tér című produkciójának dalai Hernádi Judit vendégszereplésével csendülnek fel.

Födő Sándor zeneszerző a világon először, egyedülálló módon egy ősrégi zsidó ima, a Kaddis teljes szövegét felhasználva írt zenét az 1944-ben, 23 évesen hősi halált halt izraeli-magyar költőnő, Szenes Hanna és a szintén zsidó származású, hányattatott sorsú magyar költő, Szép Ernő verseihez. A koncert az 1944 decemberében és 1945 januárjában kivégzett városmajori áldozatoknak állít emléket Bíró Eszter közreműködésével.

Először lesz látható-hallható a Városmajori Szabadtéri Színpadon hazánk egyik legkedveltebb zenekara, a Honeybeast, illetve a magyar nóták vagy cigánydalok énekesnője, Bangó Margit, akit a Swing à la Django kísér. Beck Zoli zenekarával, a 30Y-nal tér vissza, az akusztikus Resti koncerten meghívott „kalauzuk” Mucsi Zoltán lesz. Az alternatív hazai rockzene megkerülhetetlen formációja, a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar is újra zenél a majori deszkákon, a fantasztikus kanadai énekes és dalszövegíró, Leonard Cohen emléke előtt tisztelegnek a művész legemlékezetesebb dalaival.

Szombat és vasárnap délelőttönként a gyerekeké lesz a főszerep, június 12-én Halász Judit műsora nyitja a gyerekkoncertek sorát. Különleges hangulatú koncertjén, mely A vitéz, a kalóz meg a nagymama címet viseli, egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb dalait hallgathatják kicsik és nagyok. A kétszeres Kossuth-díjas és Prima Primissima díjas Kaláka együttes egy páratlan gyerekprogrammal érkezik, melyen minden az állatokról szól majd. A közkedvelt Alma Együttes július 30-i, Kacagó Kukac című koncertjének főszereplői a földgolyó kicsi és nagy, szőrös és csupasz, háziasított és vadon élő állatai lesznek. „Szülinap – Fülinap” műsorával lép fel a Rutkai Bori Banda. A gyerekkoncertek sorát Szalóki Ági műsora zárja augusztus 6-án József Attila, Tamkó Sirató Károly, Weöres Sándor, Kányádi Sándor, Szabó T. Anna, Erdős Virág, Jónás Tamás, Garaczi László és más költők megzenésített verseivel, melyek a legkisebbekhez is szólnak.

Az elmúlt két év sikerére való tekintettel 2022-ben is folytatódnak a Kertmozis vetítések, kedd esténként újra elérhető közösségi élményként kilenc érdekfeszítő és elgondolkodtató alkotást, nagy sikerű hazai és nemzetközi filmet láthatnak a nézők. A kínálat az idei fellépők – saját ajánlásukkal ellátott – kedvenc filmjeiből áll össze, melyek a következők: Szerelmesfilm, Tiszta szívvel, Ifjúság, Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten, Üvegtigris, Liliomfi és Bizalom, valamint az 1922-ben Murnau által készített német némafilm, a Nosferatu. Egy premier előtti vetítésre is sor kerül: Fernando León de Aranoa A jó főnök című filmje Javier Bardem főszereplésével a Cirko Film jóvoltából kerül bemutatásra.

A teljes programkínálat itt.

 

Városmajori Szabadtéri Színpad. jubileum

 

 

Szólj hozzá!


Lázadnak az óbudai punkok

Lázadnak az óbudai punkok

A nagy öregek – két régi óbudai punk csapat, a KRETENS és a BTK '80 – a Bloody Holly and the Ricketz elnevezésű feltörekvő, izgalmasan friss...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...

A 2023-as év felfedezettje az Ótvar Pestis – átadták a Fonogram-díjakat

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai elismeréseket. Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram-Magyar Zenei Díjakat
Új koncertek