15 éves, magyar és világsztárral lép fel júniusban Pesten!

2013/05/30  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Benito Gonzalez, a világ egyik legkiemelkedőbb jazz-zongoraművésze június 10-én lép fel a Budapest Jazz Klubban. Csatlakozik hozzá a 15 éves jazzdobos zseni, Hodek Dávid is.

HODEK DÁVID

A jazz-zongorista Kenny Garrett zenekarával bejárta a világot, napjainkban a legnevesebb nemzetközi fesztiválok és jazz klubok színpadain zenél. 2004-ben első önálló, „Starting Point” című lemezével zeneszerzőként is felhívta magára a figyelmet. A lemez kiváló kritikákat kapott. 2005-ben Gonzalez megnyerte az egyik legrangosabb amerikai jazz zongoraversenyt, 2010-ben pedig a JazzTimes-tól megkapta "a világ egyik legkiemelkedőbb  új jazz-művésze" címet. Második lemeze („Circles”) 2010-ben a Top10-ben szerepelt  Washington DC, New York és Detroit lemezeladási listáin. Kenny Garrett tavalyi évben megjelent „Seeds From The Underground” albuma, melyen Benito Gonzalez is közreműködött, Grammy jelölést kapott. Benito Gonzalezről rendszeresen cikkeznek a legjelentősebb jazz-zenei magazinok, többek között a DownBeat, a Jazziz és a JazzTimes.

A kiváló zongorista Hodek Dávid nevét a Kenny Garrett zenekarában játszó Corcoran Holttól, illetőleg Benjamin Casy-től hallotta először, akikkel tavaly Dávid közép-európai turnéja során koncertet adott többek között a Művészetek Palotájában, ahol szerzőként is bemutatkozott. Hodek Dávid 3 évesen kezdett érdeklődni a dobok iránt, 5 évesen már Jávori Vilmos tanítványa volt. 2010-ben jelent meg első lemeze „The First” címmel, és még ebben az évben átvehette a Hans Koller Preis „Talent of the year” díjat. Dávid mindössze 15 éves, de sikeres és elismert művészként különböző formációkban kápráztatja el színes játékával a közönséget.

Gonzalez gyakran játszik együtt New York egyik legkeresettebb nagybőgősével, a világszerte ismert Essiet Essiet-tel, aki többek között olyan sztárokkal lépett színpadra, mint Art Blakey, Benny Golson, Johnny Griffin, Kenny Kirkland, Mike Stern, Kurt Elling és még sorolhatnánk.


BENITO GONZALEZ TRIO FEAT. ESSIET ESSIET & HODEK DÁVID
Jegyár: 3.900 HUF
Helyszín: Budapest Jazz Club (1136 Budapest, Hollán Ernő utca 7.)
Dátum: 2013.06.10. 21:00


Képtár

  • 15 éves, magyar és világsztárral lép fel júniusban Pesten! kép 13330
  • 15 éves, magyar és világsztárral lép fel júniusban Pesten! kép 13331
  • 15 éves, magyar és világsztárral lép fel júniusban Pesten! kép 13332
 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek