18 év elteltével is hangosan szól az ének: Soltész Rezső újra Budapesten

2014. február 24.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Napjainkban a kiadói munka mellett is számos fellépése van Soltész Rezsőnek, közöttük is kiemelkedik a 2014. március 9-i New Orleans Club „Hadd szóljon” koncert a Klubrádió támogatásával, amelynek a zenész az „Amíg csak élek, énekelek én…” címet adta, és amellyel 18 esztendő után tér vissza Budapestre, ahol nyilvánosan utoljára 1996 nyarán a Budai Parkszínpadon koncertezett.

18 év elteltével is hangosan szól az ének: Soltész Rezső újra Budapesten

Soltész Rezső a nyolcvanas években a "Szóljon hangosan az ének" című dalával robbant be a köztudatba. Három alkalommal nyerte el az Év énekese címet, ami nagy példányszámú lemezeladással, valamint arany és platina lemezekkel párosult. Eddig megjelent 15 albuma több mint 2 millió példányban kelt el, dalait ma is szereti a közönség.

Legutóbb megjelent "Rejtély" című albuma egy felnőtt generáció számára készült slágergyűjtemény.

Soltész Rezső a pályáját 45 évvel ez előtt, 1968-ban a Ki-Mit-Tud zenei vetélkedőn kezdte a Rangers együttessel, ami később a Corvina nevet vette fel. Négy nagylemezük jelent meg. 1980-ban önálló előadóként – ahogy ő fogalmaz – slágerénekesként az NDK-ban a Schlagerfestival Dresden közönségdíjasa lett, majd Lengyelországban és a Szovjetunióban lépett fel, míg az 1981-es hazai Táncdalfesztivál meghozta számára az igazi áttörést itthon is.

Egymás után készülnek lemezei, ’Várj…” című dala – amellyel díjat nyer a Made in Hungary rádiós dalversenyen - oroszul és németül is felkerült a külföldi slágerlistákra. 1982-ben elnyerte a bulgáriai Arany Orfeus nemzetközi dalfesztivál első díját, és még ebben az évben három amerikai slágerfesztivál, Kansas, Bouldwin és Oklahoma legsikeresebb előadójaként ünneplték.

A rendszerváltást követőenelőadóként a háttérbe húzódott, cserébe a nevéhez fűződik a Zenész magazin kiadása.


 

 

Szólj hozzá!


A punk visszatér Óbudára: ETA és Kretens közös buli az OMK-ban

A punk visszatér Óbudára: ETA és Kretens közös...

A nyolcvanas évek elején alakult, ma is létező két legendás punkbanda, az ETA és a Kretens ad közös koncertet november 24-én az Óbudai...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Vissza a suttyórockhoz: itt a Quimby dobosának legújabb albuma!

A Nemzet Metronómja, ifj. Gerdesits Ferenc dobos, azaz Faszi anyazenekarának a Quimby tekinthető, de saját zenekara, a Marlboro Man is immáron a 26. születésnapját ünnepli idén, amit egy új albummal ünnepelnek meg.

István, a király 35 – Szörényi Levente és Bródy János újra a színpadon!

Szinte hihetetlen, hogy az István a király rockopera idén ünnepli 35 éves évfordulóját... Az elmúlt 35 évben számos legendás feldolgozást láthattunk már. A jubileumi előadáson a rockopera koncertverzióban lesz látható a Papp László Budapest Sportarénában december 17-én.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek