2014-ben bezár az A38

2013. április 23.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Nem kell bepánikolni: csak néhány hétre, amíg az általunk szétugrált fenéklemezeket össze nem pakolják megint rendesbe valamelyik hajóépítő műhelyben. Addig azonban sok víz lefolyik még a Dunán, és rögtön a partján - az idén 10. születésnapját ünneplő állóhajón - is rengeteg remek program lesz!

2014-ben bezár az A38

Szalad az idő, már nem is emlékszünk rá, amikor megnyitott, ez azért jó hír, mert annyira beette magát a köztudatba, mintha mindig is ott horgonyzott volna... Mondják, rendre megesik, hogy  a külföldi vendégzenekarok megtorpannak a hajóhídon, és állítják, nem lehetséges, hogy ez egy koncerthely, aztán - miután jól elhúzták a közönség nótáját - hazamennek, és nem győznek áradozni róla.

Nem véletlenül lett a világ legjobb bárja a Lonely Planet voskolásán, és bár szerényen hallgattak ez ügyben, de nyertek még egy nemzetközi, elektronikus zenei vonatkozású közönségszavazáson (Electronic Beats) is.

A tények kedvelőinek: 10 év alatt nagyjából tízezer művész lépett fel a hajót jelentő deszkákra, különböző művészeti ágakból, zömmel persze zenészek. Csak idén májusban 75 koncert lesz 30 nap alatt... 800 tévéadást készítettek a koncertekből, s felhasználva ezeket, 52 kisfilm készült el a kortárs zenekarokról.

Egy évtized alatt sokan jártak a jó hangosításáról híres koncerthely színpadán. Aki nagyon kíváncsi a névsorra, megtekintheti az ünnep alkalmából rövidesen megújuló www.a38.hu egyik aloldalán, és ha meg szeretné nézi a filmek valamelyikét, az archívumra kattintva arra is lesz módja. Indul egy blog is, mert a jól áttekinthető, elsősorban funkcionális nyitófelület mellé kell egy olyan rész is, amely további, színes részletekkel szolgál. Ami meg az emlegetett hangosítást illeti, jövőre 500 órás hangmesterképzést indítanak, így még az is megeshet, hogy a diák egy Grammy-díjas hangmérnök mellett hospitál majd valamelyik külföldi fellépő koncertjén.

S hogy miként ünnepel egy tízéves hajó? Síppal, dobbal, nádihegedűvel és legalább 4 koncerttel, mindezt április 30-ra időzítve. Alant megtaláljátok a részleteket, röviden csak annyit, hogy lesz itt a Tosca-tól a Random Trip Special-ön és a Rájátszáson keresztül a Budapest Bár zenész éttermi szekciójáig minden. Mi több, A RTS fellépője, Tania Saedi még be is ugrik a nagybőgőbe, vagyis az étterembe, Farkas Róbertékkal együttzenélni kicsit

(S ha már megemlítettük az éttermet: nos, náluk is változás lesz, vagyis új étlap, s ami a tejberizsüket illeti, ebből az egyszerűen elkészíthetőnek tűnő finomságból én még életemben nem ettem ilyen finomat.)

A koncertétlapon maradnak továbbra is a MVM-Fényfestés-bulik, a sógorokkal közös Zajok a szomszédból-koncertek, melyek az osztrák zenekarokat hivatottak bemutatni, akik meg a francia konyhát kedvelik, azoknak továbbra is terítéken maradnak a az előbbihez hasonló elven működö, de francia alapanyagokkal főző Tours de France-bulik. Gőzerővel folyik az előzsűrizés a Talentométer idei tehetségkutatóján, még leírni is döbbenet: mintegy 600 zenekar jelentkezett idén (is), közülük kategóriánként 10-10 csapatot enged tovább a Varga Líviusz (Quimby, A Kutya Vacsorája) által vezetett szigorú, de igazságos szakmai zsűri.

S hogy az ünnepelt is kedveskedjen valamivel a közönségének: egyrész nyitnak a tetőteraszok (a ruhatárat már el is bontották), másrészt megvan az elmaradt BILLY TALENT-koncert új dátuma: 2013. július 1.!

Hát, isten éltesse az Artemovszkot (eredetileg Tripolje), nyilván maga sem gondolta volna annak idején, amikor ukrán uszályként szelte a habokat, hogy nemzetközi hírű rendezvényhelyszínként vonul be majd a zenetörténetbe.

 


Képtár

  • 2014-ben bezár az A38 kép 12041
  • 2014-ben bezár az A38 kép 12043
  • 2014-ben bezár az A38 kép 12044
  • 2014-ben bezár az A38 kép 12045
  • 2014-ben bezár az A38 kép 12046
  • 2014-ben bezár az A38 kép 12047
  • 2014-ben bezár az A38 kép 12048
 

 

Szólj hozzá!


Androidharkályokat engednek szabadon Budapesten!

Androidharkályokat engednek szabadon Budapesten!

A PLACCC Nemzetközi Művészeti Fesztivál keretein belül Budapestre érkezett Marco Barotti olasz hangtervező audio-vizuális installációja, a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Mi a közös Liszt Ferencben és a világhírű ütős formációban?

Ha mélyen áttúrjuk a dolgot, biztosan találnák sokféle megállapítást, most kivételesen arra gondoltunk, hogy Liszttel indul és dobshow-val zárul a Koreai Kulturális Fesztivál.

Sokáig tartott megírni, bazi hosszú is lett, de megéri elolvasni: Zerge Sziget-kisregénye

Zergéről annyit tudnotok kell, hogy fekete öves szigetes: kevés olyan megszállottról tudunk, aki AZÓTA KINT VAN, AMIÓTA LÉTEZIK. Mármint nem a Hajógyári, hanem a fesztivál. Ez alatt a száznegyven év alatt rengeteg szervezővel/fellépővel/látogatóval és megannyi feltűnő, eltűnő helyszínnel, színpaddal, no meg számos...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek
BACH 333
BACH 333
Budapest 
BACH 333
BACH 333
Budapest 
BACH 333
BACH 333
Budapest 
Charlie
Charlie
Budapest 
BOOM BOOM
BOOM BOOM
Budapest