25 év punk – 2 x 25 dal: dupla koncerttel ünnepel az Alvin és a Mókusok

2018/09/27  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Dupla koncerttel teszi fel a koronát jubileumi turnéjára az idén 25 éves Alvin és a Mókusok. November 16-án és 17-én a Barba Negrában csap a húrok közé a nyíregyházi punk rock zenekar: vendégzenészekkel és fúvósokkal kiegészülve. A koncerteken összesen 50 dalt játszanak el – mindkét este más-más 25-öt.

25 év punk – 2 x 25 dal: dupla koncerttel ünnepel az Alvin és a Mókusok

A nyíregyházi csapat, amely egyszerű garázsbandából "zenélte fel magát" az ország egyik legnépszerűbb punk rock együttesévé, a negyedszázados évforduló apropóján februárban nagyszabású koncertkörútra indult. A tíz országot érintő turné során Marosvásárhelytől New Yorkig összesen 25 klubban áll színpadra a csapat, speciális műsorral ünnepelve a jubileumot.

Az Alvin 25 névre keresztelt turnét egy két estén át tartó koncert zárja a Barba Negrában.

„A 2018-as év a jubileum jegyében telik, amit a turné mellett mindenképp szerettünk volna egy különlegesebb eseménnyel is megünnepelni. Ez a kétestés koncert teljesen más lesz, mint amit a közönség eddig megszokott a zenekartól, sok olyan meglepetéssel készülünk, ami még izgalmasabbá teszi a produkciót” – mondta Pásztor István (Alvin), az együttes frontembere.

A zenekar tagjai a több száz szerzeményt tartalmazó Alvin-repertoárból összesen 50 dalt adnak elő, melyeket úgy válogattak össze, hogy a negyedszázados pályafutásuk minden fontos szakaszát érintsék. Koncertenként 25 dallal áll színpadra a csapat.

„Rengeteg szerzemény született ennyi év alatt, és mindig is probléma volt, hogy egy átlagos koncerten maximum 20-22 dalra jutott csak idő, melyek nagy része a „kötelező eljátszani” kategóriába esik, az aktuális újdonságokkal karöltve” – magyarázza Alvin. „Ötven dal nagyobb lehetőséget ad bepillantást nyerni mindabba, amit a banda képvisel, hiszen jóval átfogóbb képet tár elénk a zenekar munkásságáról. Ráadásul lesz néhány olyan nóta is, amely még soha nem hangzott el koncerten. Iszonyúan várjuk, nagyon készülünk rá!”

A jubileumi eseményhez vendégművészek is csatlakoznak: a Fish!, a Prosectura, az AWS és a Supernem együttes frontemberei, valamint egy régi barát, a televíziós és rádiós műsorvezetőként ismert Szakál Miklós is színpadra áll a születésnapos csapattal. Egyes nótáknál fúvósokkal egészül ki a produkció – a debreceni Kelet Brass Band tagjainak közreműködésével.

Alvin és a Mókusok, jubileum, dupla koncert, Barba Negra

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek