5 év patkányokkal, kocsmákkal, bulikkal: Paddy And The Rats

2013. december 04.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Ha jellemzően nem is tőlük hangos a magyar sajtó, a most öt éves Paddy And The Rats mégis azon bandák közé tartozik, akik külföldön ugyanolyan sikeresek, mint itthon – ahol teltházas koncertjeikkel maguk mögé utasítanak sok nagynevű bandát.

5 év patkányokkal, kocsmákkal, bulikkal: Paddy And The Rats

Évi 150 koncert már önmagában szép teljesítmény, nem ritka a nyári fesztiválszezonban, hogy 6 koncertet is adnak egy héten. A basszusgitáros, Vince Murphy szerint ez a tempó komoly hatással van rájuk.

Az elmúlt öt évben a zenekarral töltött idő kb. 90 százaléka úton, a maradék 10 százalék minden mással telt. Ugyanezt az arányt lehet felállítani a befolyásolt állapotban, valamint tisztán töltött idő esetében is; tehát valószínűleg mi jobban élveztük, mint az agysejtjeink vagy épp egyéb belső szerveink.

A közelmúltban egy internetes szavazáson megválasztották őket a világ legjobb kelta-rock bandájának, mindemellett pedig két egymás követő évben is ők lettek az iTunes-on a legtöbbet letöltött magyar zenekar. Ezt csak remélni merték a kezdetekkor, emlékszik Joey MacOnkay:

Kocsmazenekarként indultunk Miskolcon, 50 fős közönség előtt, most már több mint 1000 fős bulit csináltunk Budapesten. A lendület és a barátság töretlen és épp ezért nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat.

Most ünneplik 5 éves fennállásukat és hogyan másképp, mint 6 nap alatt 6 koncerttel. Szeged, Pécs, Győr, Veszprém, Budapest (Barba Negra) és végül Lengyelországban egy Folk fesztiválon. Ezen rapid turnén végigkíséri őket egy francia zenekar, a The Moorings. Paddy O’Reilly erről így mesél:

Egy nagyon jó zenész barátunk hozott minket össze 3 éve, aminek egy közös magyar-francia turné lett a vége, ahol nagyon jó barátságot kötöttünk. Ugyanúgy, ahogy sokan mások, mi is szeretjük a barátainkkal ünnepelni az életünk mérföldköveit, ezért kértük fel őket. Nagy örömünkre szolgált, hogy elfogadták a meghívásunkat és ráadásul nagyon hasonló mindkét banda filozófiája a színpaddal és a közönséggel kapcsolatban. Szóval felejthetetlen estékre lehet számítani!

Eddig 14 országban járt Paddy a patkányokkal és abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy szinte folyamatosan érkeznek a külföldi felkérések, még a tengerentúlról is.

Az elmúlt 1 hónapban túl vagyunk egy moszkvai koncerten, egy német miniturnén, és a héten megyünk Lengyelországba, majd az év utolsó napjaiban Ausztriában koncertezünk. De ezek mellett természetesen még decemberben ellátogatunk Magyarország összes nagyobb klubjába  – meséli Paddy

A nagy nézőszám mellett a zenekar másik erőssége, hogy olyan lendületbe hozza a közönséget, hogy azok rendszeresen “kiisszák a pultot”. Nem egyszer fordult elő, hogy bizonyos italok, vagy akár a sör is kevésnek bizonyult az adott szórakozóhelyen.

Az ír zene tele van energiával. Akárhol hallgatod, felrobbantja a szobát, a színpadot. Erőt ad, bulizni támad kedved, nem pedig agyalni a hétköznapi hülyeségen. Ez a zene attól igazán zseniális, hogy lehet tolni a rock and rollt és a punkot is, de közben van benne mégis valami más is, természetesebb és misztikusabb. A folk egyszerű zene ugyan, de nagyon jól kifejezi az ember valós, igazi érzelmeit – kommentálja Paddy.

A látványos buli, a slágeres rock dallamvilág önmagában garancia az igazi hangulatra és olyan koncertélményt adnak, hogy aki elsőként találkozik ezzel a zenével, az ugyanolyan lelkes táncba és őrült ivászatba kezd, mint a rutinos ír punk rajongók. Az biztos, hogy aki erre a zenére nem indul be, az valószínúleg már halott.

Az 5. éves jubileumi turné állomásai:

December 4. – Pécs – Pécsi Est Café
December 5. – Győr – Bridge
December 6. – Veszprém – Expresszó
December 7.  – Budapest – Barba Negra Music Club
December 8. – Lengyelország - Lublin - Mikolajki Folkowe Festival


Képtár

  • 5 év patkányokkal, kocsmákkal, bulikkal: Paddy And The Rats  kép 22640
  • 5 év patkányokkal, kocsmákkal, bulikkal: Paddy And The Rats  kép 22641
  • 5 év patkányokkal, kocsmákkal, bulikkal: Paddy And The Rats  kép 22642
  • 5 év patkányokkal, kocsmákkal, bulikkal: Paddy And The Rats  kép 22643
 

 

Szólj hozzá!


Most akkor ki nyúlta le Gesztiék dalát?

Most akkor ki nyúlta le Gesztiék dalát?

Mert valaki biztos, sőt, az online sajtóban megjelent cikkek szerint egy ismert zenekar volt az elkövető.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A P.Mobil aranylakodalmat ül!

2019. Június 18-22. között negyedik alkalommal rendezik meg az Ukk&Roll rockfesztivált a Sümeg melletti Ukk községben.

Ahol Einstein volt a villanyszerelő: minden, amit tudnod kell a müncheni Oktoberfestről

Az Oktoberfest minden év szeptember utolsó napjaiban kerül megrendezésre világszerte. Németországban közel két hétig mulatnak a világ legnagyobb népi fesztiválján. Átlagosan 6 millió ember csatlakozik és több mint 7 millió liter sört fogyasztanak el. A ShopAlike készített egy útmutatót tele tippekkel, tanácsokkal és hasznos...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek