Év koncertje - szavazás

5 év patkányokkal, kocsmákkal, bulikkal: Paddy And The Rats

2013. december 04.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Ha jellemzően nem is tőlük hangos a magyar sajtó, a most öt éves Paddy And The Rats mégis azon bandák közé tartozik, akik külföldön ugyanolyan sikeresek, mint itthon – ahol teltházas koncertjeikkel maguk mögé utasítanak sok nagynevű bandát.

5 év patkányokkal, kocsmákkal, bulikkal: Paddy And The Rats

Évi 150 koncert már önmagában szép teljesítmény, nem ritka a nyári fesztiválszezonban, hogy 6 koncertet is adnak egy héten. A basszusgitáros, Vince Murphy szerint ez a tempó komoly hatással van rájuk.

Az elmúlt öt évben a zenekarral töltött idő kb. 90 százaléka úton, a maradék 10 százalék minden mással telt. Ugyanezt az arányt lehet felállítani a befolyásolt állapotban, valamint tisztán töltött idő esetében is; tehát valószínűleg mi jobban élveztük, mint az agysejtjeink vagy épp egyéb belső szerveink.

A közelmúltban egy internetes szavazáson megválasztották őket a világ legjobb kelta-rock bandájának, mindemellett pedig két egymás követő évben is ők lettek az iTunes-on a legtöbbet letöltött magyar zenekar. Ezt csak remélni merték a kezdetekkor, emlékszik Joey MacOnkay:

Kocsmazenekarként indultunk Miskolcon, 50 fős közönség előtt, most már több mint 1000 fős bulit csináltunk Budapesten. A lendület és a barátság töretlen és épp ezért nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat.

Most ünneplik 5 éves fennállásukat és hogyan másképp, mint 6 nap alatt 6 koncerttel. Szeged, Pécs, Győr, Veszprém, Budapest (Barba Negra) és végül Lengyelországban egy Folk fesztiválon. Ezen rapid turnén végigkíséri őket egy francia zenekar, a The Moorings. Paddy O’Reilly erről így mesél:

Egy nagyon jó zenész barátunk hozott minket össze 3 éve, aminek egy közös magyar-francia turné lett a vége, ahol nagyon jó barátságot kötöttünk. Ugyanúgy, ahogy sokan mások, mi is szeretjük a barátainkkal ünnepelni az életünk mérföldköveit, ezért kértük fel őket. Nagy örömünkre szolgált, hogy elfogadták a meghívásunkat és ráadásul nagyon hasonló mindkét banda filozófiája a színpaddal és a közönséggel kapcsolatban. Szóval felejthetetlen estékre lehet számítani!

Eddig 14 országban járt Paddy a patkányokkal és abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy szinte folyamatosan érkeznek a külföldi felkérések, még a tengerentúlról is.

Az elmúlt 1 hónapban túl vagyunk egy moszkvai koncerten, egy német miniturnén, és a héten megyünk Lengyelországba, majd az év utolsó napjaiban Ausztriában koncertezünk. De ezek mellett természetesen még decemberben ellátogatunk Magyarország összes nagyobb klubjába  – meséli Paddy

A nagy nézőszám mellett a zenekar másik erőssége, hogy olyan lendületbe hozza a közönséget, hogy azok rendszeresen “kiisszák a pultot”. Nem egyszer fordult elő, hogy bizonyos italok, vagy akár a sör is kevésnek bizonyult az adott szórakozóhelyen.

Az ír zene tele van energiával. Akárhol hallgatod, felrobbantja a szobát, a színpadot. Erőt ad, bulizni támad kedved, nem pedig agyalni a hétköznapi hülyeségen. Ez a zene attól igazán zseniális, hogy lehet tolni a rock and rollt és a punkot is, de közben van benne mégis valami más is, természetesebb és misztikusabb. A folk egyszerű zene ugyan, de nagyon jól kifejezi az ember valós, igazi érzelmeit – kommentálja Paddy.

A látványos buli, a slágeres rock dallamvilág önmagában garancia az igazi hangulatra és olyan koncertélményt adnak, hogy aki elsőként találkozik ezzel a zenével, az ugyanolyan lelkes táncba és őrült ivászatba kezd, mint a rutinos ír punk rajongók. Az biztos, hogy aki erre a zenére nem indul be, az valószínúleg már halott.

Az 5. éves jubileumi turné állomásai:

December 4. – Pécs – Pécsi Est Café
December 5. – Győr – Bridge
December 6. – Veszprém – Expresszó
December 7.  – Budapest – Barba Negra Music Club
December 8. – Lengyelország - Lublin - Mikolajki Folkowe Festival


Képtár

  • 5 év patkányokkal, kocsmákkal, bulikkal: Paddy And The Rats  kép 22640
  • 5 év patkányokkal, kocsmákkal, bulikkal: Paddy And The Rats  kép 22641
  • 5 év patkányokkal, kocsmákkal, bulikkal: Paddy And The Rats  kép 22642
  • 5 év patkányokkal, kocsmákkal, bulikkal: Paddy And The Rats  kép 22643
 

 

Szólj hozzá!


Woodstock a TRIP hajóra költözik

Woodstock a TRIP hajóra költözik

Február végén immáron negyedik alkalommal elevenedik fel a 1960-as évek végi hangulat, Budapest egyik legifjabb koncerthelyszínén, a TRIP hajón...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bérczesi Robi lett az év szövegírója

Átadták az Artisjus-díjakat: Dés Lászlót életműdíjjal, Szabó Tibort (Magna Cum Laude) az év zeneszerzője, Bérczesi Róbertet (Hiperkarma) pedig az év szövegírója címmel jutalmazták hétfőn Budapesten.

Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Kicsit nem figyelünk oda, aztán már az egész net tele van azzal, hogy a Queen – pontosabban: Queen & Adam Lambert – is fellép a vasárnapi Oscar-díjátadón.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek