Menopauza 1170x180

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

2024/03/19  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan igen: július 1-jén lép fel a Budapest Parkban.

A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest PArkba jön

Tom Morello, a Rage Against The Machine legendás gitárosa szólóprojektjével érkezik Budapestre. Morello védjegyévé vált stílusával minden idők legjobb gitárosai közé tartozik, az elmúlt években pedig nemcsak zenekarokban és különféle projektek vendégeként hallhattuk, de szólóban is kifejezetten aktív volt. 2021-ben Nightwatchman alteregóját saját nevére változtatta, legutóbbi albumait már így jelentetve meg.

Tom Morello élő bizonyítéka a rock’n’roll átalakító erejének: innovatív gitárjátékáról, átütő erejű szólóiról ismert, egy igazi úttörő művész, legyen szó szólókarrierjéről vagy a Rage Against the Machine és az Audioslave zenekarokról, amelyeknek tagja volt. A két zenekar több Grammy-díjjal és összesen 30 millió eladott albummal büszkélkedhet világszerte. Morello védjegyévé vált stílusa – mint például az atmoszférikus torzítások és a lemezjátszó karcolására emlékeztető effektek – döntő szerepet játszott a Rage Against the Machine rap-metál hangzásának sikerében a ’90-es években és hozzásegítette a zenekart a Grammy-díjakhoz, a többszörös platina lemezekhez és a világhírnévhez. Játékával kivívta a Rolling Stone elismerését is, a magazin minden idők 100 legjobb gitárosa között emlegeti őt, a 26. helyre sorolva. A Rage Against the Machine anyagain túl Morello jellegzetes játékát hallhatta a közönség a Prophets of Rage, a Street Sweeper Social szupergroupokban és az Audioslave-ben is.

Mindemellett Morello politikai aktivistaként is aktív. Szólóelőadóként korábban Nightwatchman néven lépett fel, 2021 óta azonban saját nevén alkot, így jelent meg a The Atlas Underground Fire és a The Atlas Underground Flood című albuma is. A lemezeken olyan vendégek szerepeltek, mint Bruce Springsteen, Eddie Vedder, Grandson, Damian Marley vagy a Bring Me The Horizon.

„Mind zeneileg, mind aktivistaként elköteleztem magam az igazságtalanság elleni küzdelem mellett. A közelgő végzet felfokozott érzése közepette itt az ideje, hogy a csapatokat összegyűjtsük egy utolsó erőfeszítésre, hogy megmentsük a bolygót és a művészi lelkünket. Azzal, hogy megkérdőjelezzük a zene határait és annak korábbi hangzását, felnyithatjuk az emberek szemét, hogy megváltoztassák a társadalom status quóját” – mondja Morello.

A koncertre a jegyek elsőként a regisztrált Live Nation tagok számára lesznek elérhetők március 19. 10 órától, a teljeskörű jegyértékesítés március 21-én 10 órától indul.

 

Harmadszor is feloszlik a Rage Against the Machine – úgy tűnik, ez már végleges

 

Rage Against the Machine, feloszlás, Tom Morello, Budapest Park

 

 

Szólj hozzá!


Halo, halo: öt év után visszatért a Kállay Saunders András-Slashkovic-Fehér Holló trió

Halo, halo: öt év után visszatért a Kállay Saunders...

Sokan várták a folytatást Kállay Saunders András, a holland-iráni származású Slashkovic és a producer, Fehér Holló alkotta The Middletonztól,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Lydia Lunch beHAJÓzik Budapestre

Lydia Lunch, az underground zenei színtér egyik megkerülhetetlen alakja június 20-án több mint hét év után visszatér a Hajó színpadára.

Minden koncertről ki kellene tiltani a telefonokat

Hogy elkerüljék a tavalyi botrányt, a szervező már jó előre szólt – mi is csatlakoztunk az infóátadáshoz –, hogy a TOOL koncertje alatt mindenki tegye el a telefonját, mert ki fogják rakni a helyéről azt, aki előveszi.
Új koncertek