A cimbalom Chuck Berryje szuperprodukcióval jön a Fonóba

2018/02/19  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Nem kell feltétlenül egy Kusturica-filmekből ismerős cigány falucskában születni ahhoz, hogy megértsük és átérezzük a Balkáni zenét és életérzést... A Cimbaliband legújabb lemezének bemutatójával, a Balkán Projekttel érkezik a Fonóba március 3-án.

A cimbalom Chuck Berryje szuperprodukcióval jön a Fonóba

A Cimbaliband az egyik legtermékenyebb zenekar a hazai világzenei palettán. lemezeik sorra sikert aratnak nemcsak itthon, hanem külföldön is. A World Musoc Charts Europe nemzetközi világzenei toplistájára rendre felkerült mind a Recycle (2016), mind pedig a Moldva (2015) cimű lemezük. A zenekar rendszeres vendége a külföldi nagyfesztiváloknak, csakúgy mint a hazaiaknak.

A Balkán Projekt a Balkán népeinek habitusával, virtuozitásával közelíti a népzenét, és adja át annak pozitív mondanivalóját a hallgatóságnak. Unger Balázs zenekarvezető (akit a cimbalom Chuck Berryjének is titulának) és népzene-pedagógus gyűjtőútjai során lenyűgözve nyugtázta, hogy erről a vidékről származó zenészek egyedülálló módon bánnak saját népdalaikkal. Náluk nem állt meg a népzene fejlődése, az ezredforduló után is mindennapjaik részét képzi. Ez a példaértékű hozzáállás a legfőbb mondanivalója a Balkán Projektnek.

A változatos összeállítású dalokban helyet kapnak virtuóz hangszerszólók is, a szokásos felállás mellé pedig most a harmonika (Barity Zorán), a szaxofon (Bede Péter) és a trombita (Kovács Ferenc) is csatlakozik. A balkáni muzsika az X-Faktorból ismert Danics Dóra énekesnőnek kislány kora óta nagy kedvence, talán ezért is és gyökereinek köszönhetően tud tökéletesen belesimulni ebbe a hallatlanul színes világba.

 


 

 

Szólj hozzá!


Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek