A dobos félig magyar: jön, jön, jön a legnépszerűbb amerikai reggae banda!

2018/06/07  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

5 hét múlva adja első budapesti önálló koncertjét a legnépszerűbb amerikai reggae banda, a SOJA. Addig is tíz érdekesebb információ a zenekarról, nem csak rajongóknak!

A dobos félig magyar: jön, jön, jön a legnépszerűbb amerikai reggae banda!
  • 20 éve alakult a banda Arlingtonban, Virginiában, középiskolai haverokból.

  • Nevük rövidítés, a Soldier of Jah Army (Jah hadseregének katonája) kezdőbetűiből áll, és Peter Tosh Recruiting Soldiers című dalának szövegéből adaptálták.

  • Előző albumuk producere az a Duane Chin-Quee volt, aki Bruno Mars és Rihanna albumait is segített már tető alá hozni.

  • Kétszer jelölték már őket az év reggae lemeze kategóriában Grammy-díjra, 2014-ben és 2016-ban.

  • Több, mint 7 millió követőjük van a közösségi oldalakon és több, mint 300 millió Youtube-megtekintésük.

 

  • Fellépéseik a nagyobb országokban 10-20 ezres közönséget vonzanak, legutolsó lemezbemutató koncertjük New Yorkban hetekkel korábban már teltházas volt.

  • Az énekes, Jacob Hemphill érzékenyen figyeli a világ eseményeit, és olyan dalokat ír belőlük, amelyek szövege mély, mégis igazi dühvel társul, és amelyek megkülönböztetik a SOJA zenéjét kortársaiktól, és az egyre szélesebb körű amerikai reggae mozgalom élvonalába helyezik őket.

Fotó: rutarock.com

 

  • Ryan Berty dobos félig magyar származású, és bár egész kiskorától az USA-ban él, de állítólag még egészen jól érti a nyelvet, és pár kifejezést magától is használ

Fotó: humesandberg.com

  • Ahogy az talán várható, a banda Bob Marley zenéjét tartja legfőbb inspirációjuknak, azonban rögtön utána Sade és Paul Simon dalainak hatását szokták kiemelni még; nem is szeretik, ha szimplán reggae zenekarnak tartják őket, zenéjükben keverednek a pop és rock elemek is

  • Az egész zenekar ellenzi a világban lévő egyenlőtlenségeket, minden létező módon próbálnak segíteni a szegény embereknek – hol ruhát, hol pénzt, hol élelmiszert gyűjtenek –, és erre biztatják rajongóikat is.

     


 

 

Szólj hozzá!


Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek