A fashion showtól a jégkorszakig - a koncert.hu rövidhírei

2013/03/14  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Régen hallottunk a Zagarról, most itt van az új album, de ezzel a többen is így vannak: lemezzel jön ki tavasszal a Thomas Mark-Linczényi Márk-duó és az Óriás is; Odettel lép fel a Sonar Bistro és rövidesen Budapesten ad csendes-ülős koncertet a Simply Red énekese, Mick Hucknall.

Thomas Mark

A Facebookon debütált az egyik legismertebb magyar indie-elektro formáció, a Zagar új száma. A Space Medusa a márciusban megjelenő nagylemez, a Light Leaks előfutára. A Zagar legközelebb a Millenárisban lép fel március 22-én este az Elle Fashion Show buliján, ahol már az új számokból is ízelítőt kaphat a közönség.

*

Thomas Mark – vagyis Papp Tamás, a Kollektiva alapító DJ-je és Linczényi Márk, a Kolin vezetőjének duója  – a Kollektiva 6. Születésnapja alkalmából rendezett eseményen, március 16-án este debütál első koncertjével a megújult Corvintetőn. A héten jelenik meg az electro-pop duó első klipje Jean Paul címmel, amelyet a csapat EP-je követ a hónap végén

*

Elkészült az Óriás hetedik videoklipje, amelyet a Helyet tudni című dalra forgatott a zenekar. Szimler Bálint rendező és Rév Marcell operatőr az Itt vagyok című 36 perces alkotásukkal a 2010-es Magyar Filmszemlén elnyerték az év rövidfilmjének járó díjat, majd a munkájukat bemutatták a Cannes-i Filmfesztiválon is. A két fiatal filmeshez kötődik a Kodály Method elnevezésű audiovizuális projekt is. 

Alig 2 hét, és a Simply Red együttes legendás énekesét, Mick Hucknall-t Budapesten üdvözölhetjük. Az estét, ahogy egész Kelet-Európában, így nálunk is a horvát Gibonni kezdi 8 óra körül, Mick Hucknall 9 óra magasságában lép színpadra 7 fős kísérőzenekarával, és közel 2 órás koncertet ad.

*

A Sonar Bistro nemrég ünnepelte egyéves fennállását, egy lemezzel és számos koncerttel a hátuk mögött már új számokon és második klipjük elkészítésén dolgoznak. Márciusban egy országhatáron túlnyúló miniturnéra indulnak, melynek első állomása március 16-án a budapesti Kuplungban lesz, ahol Odett társaságában lépnek fel, majd láthatjuk őket többek közt Nagyváradon, Kolozsváron és Szegeden is.

*

Megnyílt a Jazzfotók című kiállítás a Nemzeti Táncszínház Kerengő Galériájában, és egészen március végéig ingyenesen megtekinthető! A Swing Jazz Kultúráért Alapítvány Fotópályázat a Jazz Jegyében című pályázatát a IX. Louis Armstrong Jazzfesztiválon hirdette meg. A kiállítás anyagát most első ízben tárják a budapesti közönség elé.

*

Hó Márton a Muzikumban március 20-án! Egyszál gitáros estjén ezúttal Radiohead számokat dolgoz majd fel, de játszik saját zenekarától, a Jégkorszaktól is (2011. Dalok a fürdőszobából.) Ezen kívül az MR1-Kossuth Rádió Időfutár című hangjáték betétdalaiból is játszik majd a Hó Márton és a Jetik zenekartól. Az est vendége Szegedi Márton (RKDR), aki szintén feldolgozásokkal és saját számokkal érkezik. 

 

 


Képtár

  • A fashion showtól a jégkorszakig - a koncert.hu rövidhírei kép 10976
  • A fashion showtól a jégkorszakig - a koncert.hu rövidhírei kép 10981
  • A fashion showtól a jégkorszakig - a koncert.hu rövidhírei kép 10983
  • A fashion showtól a jégkorszakig - a koncert.hu rövidhírei kép 10984
  • A fashion showtól a jégkorszakig - a koncert.hu rövidhírei kép 10985
 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek