Év koncertje - szavazás

A finn, a kék nyúl és az amerikai

2012. november 06.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

November hetedikét az A38 remek műsorral ünnepli meg: fellép Timo Lassy, a finn soul-jazz képviselője és zenekara, valamint a magyar Kéknyúl Band, kiegészülve az egészen elképesztő hangú afroamerikai soul énekessel, Big John Withfielddel.

A finn, a kék nyúl és az amerikai

Timo Lassy neve igazán nem ismeretlen a magyar közönség előtt, hiszen nem először jár Magyarországon, koncertezett korábban többek között az A38 Hajón is. Most zenekarával hajózik be: a Timo Lassy Band elemi erejű soul-jazzt játszik, amiben a rohanó ritmus békésen megfér a viharos szólókkal. Ahogy a helsinki zenész minden zenekara, saját együttese is arra tesz kísérletet, hogy a jazzt visszavigye oda, ahonnan elindult: a fülledt klubok táncparkettjére. Felszabadult, felhőtlen, vidám és sodró – nagyjából ennyivel leehtne összefoglalni a Timo Lassy Band muzsikáját, ám ez nem kevés. Betonbiztos hangszeres tudás, lehengerlő virtuozitás, nagyívű szólók, mindenellé végtelen lazaság és hűvös elegancia, az ötvenes évek cool-ja, betűrt ingek, öltönyök és nyakkendők, és persze Timo Lassy tenorjának süvöltő recsegése. A zenekar ezúttal friss nagylemezét, a nujazz legnevesebb kiadójánál, a milánói Schemánál szeptemberben megjelent albumát, az In with Lassyt mutatja be a koncerten.

Az immáron füstmentes pesti romkocsmák, a pinceklubok és a nyári kerti bulik állandó vendégeként minden valamirevaló zenebolond bólogatott már a Kéknyúl Hammond Bandre. A Premecz Mátyás, Badics Márk, Csókás Zsolt trió a fiatal jazzer élvonalból tolja a soul-blues-funkot. A zenekar debütáló anyaga, a Nahát babám című kiadvány után már második lemezére készül. Ha a Hammond orgona brutális bája, a virtuóz szólók, Badics apó és Andy extatikus éneklése akár önmagában is nem lenne elég, hab is kerül a Kéknyúl tortára "Big" John Whitfield, afroamerikai énekes személyében, akit a készülő lemezre is meghívtak. Közös soul-gospel estjük felejthetetlen élménynek ígérkezik.


 

 

Szólj hozzá!


Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Kicsit nem figyelünk oda, aztán már az egész net tele van azzal, hogy a Queen – pontosabban: Queen & Adam Lambert – is fellép a vasárnapi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Plágium ügy: Petruskát kizárták, Oláh Gergő jön A Dal szombati döntőjébe

Úgy tűnik, nem volt alaptalan a vádaskodás A Dal egyik versenyművével kapcsolatban. A szakértők vizsgálódtak, és döntésre jutottak: Petruska Andrásnak távoznia kell, helyét Oláh Gergő veszi át.

Soha vissza nem térő alkalom: dalt írhatsz a rendőrségnek

A biztonságos közlekedéshez kapcsolódó témában dalíró pályázatot írt ki a DUE Médiahálózat és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság. A beérkezett műveket Nagy Ricsi énekes vezényletével fogják zsűrizni.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek