A finn, a kék nyúl és az amerikai

2012. november 06.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

November hetedikét az A38 remek műsorral ünnepli meg: fellép Timo Lassy, a finn soul-jazz képviselője és zenekara, valamint a magyar Kéknyúl Band, kiegészülve az egészen elképesztő hangú afroamerikai soul énekessel, Big John Withfielddel.

A finn, a kék nyúl és az amerikai

Timo Lassy neve igazán nem ismeretlen a magyar közönség előtt, hiszen nem először jár Magyarországon, koncertezett korábban többek között az A38 Hajón is. Most zenekarával hajózik be: a Timo Lassy Band elemi erejű soul-jazzt játszik, amiben a rohanó ritmus békésen megfér a viharos szólókkal. Ahogy a helsinki zenész minden zenekara, saját együttese is arra tesz kísérletet, hogy a jazzt visszavigye oda, ahonnan elindult: a fülledt klubok táncparkettjére. Felszabadult, felhőtlen, vidám és sodró – nagyjából ennyivel leehtne összefoglalni a Timo Lassy Band muzsikáját, ám ez nem kevés. Betonbiztos hangszeres tudás, lehengerlő virtuozitás, nagyívű szólók, mindenellé végtelen lazaság és hűvös elegancia, az ötvenes évek cool-ja, betűrt ingek, öltönyök és nyakkendők, és persze Timo Lassy tenorjának süvöltő recsegése. A zenekar ezúttal friss nagylemezét, a nujazz legnevesebb kiadójánál, a milánói Schemánál szeptemberben megjelent albumát, az In with Lassyt mutatja be a koncerten.

Az immáron füstmentes pesti romkocsmák, a pinceklubok és a nyári kerti bulik állandó vendégeként minden valamirevaló zenebolond bólogatott már a Kéknyúl Hammond Bandre. A Premecz Mátyás, Badics Márk, Csókás Zsolt trió a fiatal jazzer élvonalból tolja a soul-blues-funkot. A zenekar debütáló anyaga, a Nahát babám című kiadvány után már második lemezére készül. Ha a Hammond orgona brutális bája, a virtuóz szólók, Badics apó és Andy extatikus éneklése akár önmagában is nem lenne elég, hab is kerül a Kéknyúl tortára "Big" John Whitfield, afroamerikai énekes személyében, akit a készülő lemezre is meghívtak. Közös soul-gospel estjük felejthetetlen élménynek ígérkezik.


 

 

Szólj hozzá!


Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

A Zene világnapját a Klauzál Házban szeptember 29-én ünneplik: „Add a kezed" címmel a Verkli együttes ad koncertet, amelyen nem akárki lesz a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A jó zsarunak új albuma jelent meg

Josh Groban szeptember 21-én adta ki nyolcadik stúdióalbumát Bridges címmel.

Andrea Bocelli és fia duettjén sírni fogtok

Ha csak egyetlen videót nézel meg ma, ez legyen az! Andrea Bocelli legújabb dalában fiával Matteoval közösen énekli Fall On Me című dalát, ami még a legkeményebb szívű zenerajongót is azonnal leveszi a lábáról.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek