Év koncertje - szavazás

A heti pasis menü az Orfeumban Gyurcsík Tibor és Gájer Bálint főszereplésével

2014. szeptember 17.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Az ízig-vérig férfi Gyurcsík Tibor igazán tudja, mitől döglik a légy. A Bebével és Giorgio-val közös, szeptember 18-ai Vegas Men-koncertjére meghívta a cseh-szlovák X-Faktor szlovák győztesét és cseh versenytársukat, akikkel a pesti mulatóban adják elő először élőben a Too Many Girls című dalukat.

A heti pasis menü az Orfeumban Gyurcsík Tibor és Gájer Bálint főszereplésével

Három országban forgott a cseh-szlovák X-Faktor három egykori versenyzője, Gyurcsík Tibor, Peter Bažík (a műsor győztese) és Matěj Vávra, azaz a Hangover Project legújabb, Too Many Girls című klipje, amelynek alapkoncepcióját Lumir Mati, Szlovákia legnevesebb menedzsere találta ki.

Három különböző stílusú énekesről van szó, három nemzetiségről, így adta magát az ötlet, hogy megvalósítsanak egy egyedi, nemzetközi projektet. A klip mondanivalója is e körül forog: három srác ki akar törni a szürke hétköznapok fogságából, ezért – mindenki a maga módján – otthagyja a munkahelyét és a nyakába veszi a világot. Tibi például a Nagy Feró vezette cabriót lopja el és indul neki a világnak.

Pozsony és Prága után, szeptember 18-án a trió Budapestre érkezik, méghozzá csakis Tibi Bebével és Giorgio-val közös, Vegas Men című estje kedvéért. A főváros egyik legelegánsabb szórakozóhelyén három nemzet X-Faktorosaival találkozhat majd a közönség, és nemcsak, hogy találkozhat, hanem hallhatja őket énekelni is. Tibi, Peter és Matěj Magyarországon először az Orfeumban adja elő élőben a Too Many Girls című dalt, amelynek videoklipjét is megtekinthetik a jelenlévők.


 

Az örökifjú swing magyar helytartója, Gájer Bálint dupla dózisban serkenti a táncos sejtek rezgését: szombat este a Swing Palace show-műsorával, október elején pedig szólóalbuma bemutatójával hívja a nagyérdeműt egy időtlen időutazásra.

Sok minden történt Gájer Bálinttal, amióta tavaly érte jött a nyár. Az 1930/40-es évek popzenéjének hiteles előadója nemcsak hangjában, hanem habitusában is tökéletesen tolmácsolja a lüktető ritmusokra épülő táncdalokat.

A swinggel először tizenéves koromban találkoztam, akkor még dobosként – kezdi Michael Bublé magyar hangja. – Azonnal megtetszett a lüktetése, a könnyedsége, a vele járó elegancia. Igazából egy megmagyarázhatatlan érzés ragadott magával. A színpadról pedig a közönségnek nagy dózisú, pozitív energiát tudunk adni; mindenki mosolyog, jól érzi magát, amitől mi is feltöltődünk.

Legközelebb szeptember 20-án éri el tetőfokát a Swing Palace gerjesztette, szombat esti láz, amikor a két versenytáncos pár és a fúvósszekcióval kiegészült zenekar hullámain csendülnek fel a legnépszerűbb dixieland-, ragtime-, jazz- és swingslágerek Gájer Bálint és Szolnoki Dóra előadásában.

– Azt vettem észre, hogy az emberek szeretnek időutazni. Egy olyan korból kapnak ízelítőt, amelyet egyébként nem ismerhetnek. A zene vidámsága, a feszültségtől mentes elegancia, amit a táncosok is árasztanak magukból, egyszerűen magával ragadó. Ettől vibrál a levegő a Swing Palace alatt az Orfeumban.

 A show-műsor tökéletes ráhangolódás az énekes október 09-ei lemezbemutató koncertjére, amelyen a swingvarázs beteljesedik.

Az album 14 dalából 8 lesz saját, kizárólag magyar nyelvű, amelyből 4-et még sosem hallhatott a közönség. Egyébként a koncerten debütál majd az Egyszerű az élet videoklipje. Meglepetésekben, táncosokban, vizuális elemekben, no, meg persze, swingben, jazzben, csacsacsában, bossa novában, blues-ban és twistben szintén nem lesz hiány.

A népszerű magyar férfiak egyik legsármosabbika azt is bevallotta, mi változott meg, amióta jó egy éve bomba robbant a szívében.

Leginkább akkor van ennek nagy szerepe, amikor hazamegyek, és ki kell rántani ebből az euforikus állapotból, hiszen szüntelenül dolgozom, pörgök ezerrel. A páromban találok megnyugvást, általa plusz energiákkal tudok feltöltődni, illetve külső szemlélőként szintén segítségemre tud lenni. Az ember szerelmes állapotában kiegyensúlyozottabb, zenei ihleteket kap.


 

 

Szólj hozzá!


Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Kicsit nem figyelünk oda, aztán már az egész net tele van azzal, hogy a Queen – pontosabban: Queen & Adam Lambert – is fellép a vasárnapi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Plágium ügy: Petruskát kizárták, Oláh Gergő jön A Dal szombati döntőjébe

Úgy tűnik, nem volt alaptalan a vádaskodás A Dal egyik versenyművével kapcsolatban. A szakértők vizsgálódtak, és döntésre jutottak: Petruska Andrásnak távoznia kell, helyét Oláh Gergő veszi át.

Soha vissza nem térő alkalom: dalt írhatsz a rendőrségnek

A biztonságos közlekedéshez kapcsolódó témában dalíró pályázatot írt ki a DUE Médiahálózat és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság. A beérkezett műveket Nagy Ricsi énekes vezényletével fogják zsűrizni.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek