A Hősök terén ad koncertet Emir Kusturica

2018/04/08  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Június 15-én fél kilenctől remek koncert lesz a Hősök terén, nem is egy: a hangulatot a SZALONNA ÉS BANDÁJA + KOLO ZENEKAR összevont formáció adja majd, utánuk pedig az EMIR KUSTURICA & No Smoking Orchestra ad koncertet – szigetes tapasztalataink szerint minden bizonnyal fergetegeset!

A Hősök terén ad koncertet Emir Kusturica

Elképesztő lendület, hihetetlen energia és valami ősi, naturális szenvedély. Az ethno és a punk rock stílusok tökéletes keveréke.

Ez az, amit Emir Kusturica és a 80-as években még Zabranjeno Pušenje (magyarul: nemdohányzó) néven futó jugo rock banda elhoz nekünk Budapestre. Közös munkájuk ’81-től datálódik, először csak be-beszállt a zenekarba Kusturica, aztán a délszláv háború befejezése után szétszéledt az eredeti zenekar, az egyik fele Boszniában folytatta, a másik Szerbiában kezdett új zenei életet: ez utóbbi lett az a banda, akik júniusban a Hősök tere szobrait fogják legalább 10 centivel felemelni a talpazatukról. Együttműködésük eredményeként – a Macskajaj óta – Kusturica összes filmjének zenéjét nekik köszönhetjük.

Nem véletlen, hogy ez a féktelen banda Franciaországban és Dél-Amerikában a legnagyobb koncert termeket és stadionokat töltötte meg élettel, azaz felejthetetlen zenei élménnyel a rajongók lelkét.

Az első sorokba érdemes a csajoknak állni, mert Kusturica mindig felcibál a színpadra jópárat a koncert vége felé :)

Sziget 2013.

 


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek