A jégbalettek krémje Budapesten

2013. január 15.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az Imperial Ice Stars ausztrál-brit-orosz műkorcsolya-társulat, amely 2004-től napjainkig öt kontinens mintegy négymillió nézője előtt mutatkozott be, 2013. februárjában érkezik Magyarországra, ahol több városban a Hattyúk tavát viszik jégre.

A jégbalettek krémje Budapesten

Az Imperial Ice Stars társulata 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy a klasszikus baletthagyományokat merőben új szemlélettel mutassa meg a közönségnek. Előadásukban az olyan lenyűgöző mesék világa, mint a Hattyúk tava, a Diótörő, a Csipkerózsika vagy a Hamupipőke a jégtánc varázslatos dimenzióiban tűnik fel a színpadon, amely a gyerekek mellett a felnőtt közönség figyelmét is magával ragadják.

Az Imperial Ice Stars 2004-ben debütált Sydney-ben, amikor Csajkovszkij csodálatos kísérőzenéjére, a Csipkerózsikára alkalmazott jégtáncprodukcióval egyből elnyerték a közönség és a szakmai kritika kegyeit egyaránt. Innen kiindulva, Új-Zélandon át Európa és Ázsia számos országán keresztül vezetett a következő két évben a társulat pályája.

Az előadások sikerének titka a friss szemléletű, rendkívüli ötletekkel és virtuóz jégtánc-mutatványokkal tarkított, egyedi koreográfia. A jelenetek kidolgozásában a kreatív művészeket olimpiai bajnok műkorcsolyázók és tornászok segítik. A jégtáncos előadóművészek, akik korábban maguk is profi sportolóként arattak sikereket, összesen több mint 250 versenyérmet szereztek. Az akrobatikus táncprodukciókban lélegzetelállító műkorcsolya-ugrások változatait láthatja a közönség.

A Hattyúk tava koreográfiáját 2006-ban mutatták be szintén Sydney-ben: ez a produkció a világ öt kontinensén meghozta a táncosok számára az áttörést: 15 országon át vezető turné Kanadát és Japánt is érintette. Az előadást felújított színpadi koncepció keretein belül láthatta és ünnepelhette a londoni Royal Albert Hall közönsége, 2012 elején.

A produkció kosztümjeit Oroszország egyik meghatározó jelmeztervezője, Albina Gabujeva készítette, aki több mint harminc éve a moszkvai Sztanyiszlavszkij Színház tanácsadója. Az előadás ruhái az utolsó orosz cári dinasztia, a Romanovok csillogó ízlését idézik.

Az előadás producere, rendezője és művészeti vezetője az angliai Tony Mercer húsz éve kötelezte el magát a jégtáncos showműsorok világának. Előtte olyan világsztárok turnémenedzsereként szerezte színpadi tapasztalatait, mint Dionne Warwick énekesnő, a Commodores, a Four Tops, a Temptations vagy a Kool & the Gang együttesek. 1991-ben a Wild Rose Jégszínház felkérésére dolgozott először műkorcsolyás koreográfián: első sikere a Csipkerózsika jégbalett változata. Pályája során jégszínpadra vitte Carmen, Az operaház fantomja vagy Pán Péter történetét, és az orosz romantikus balett jelentős alkotásait is.

És ha mindez nem volt elég meggyőző, néhány tényt is jegeltek nekünk:

  • A táncosok közül a néhányan már hároméves koruk óta korcsolyáznak.
  • A táncosok korábbi műkorcsolyázó sportkarrierjük során összesen 250 versenyérmet szereztek.
  • A koreográfiák műugrásai közül néhány új forma a társulat koreográfusainak kreációja, ezek még nem is kaptak hivatalos nevet.
  • A Hattyúk tava előkészületei során másfél hónapon át napi 9 óra próbára volt szükség, heti egyetlen pihenőnappal. Az előadások előtt háromórás emlékeztető próba is „elegendő”.
  • 32 pár korcsolyacipő kíséri a társulatot valamennyi helyszínre.
  • Az előadáshoz 14 tonna jégre van szükség – ez három kifejlett elefánt össztömege.
  • A korcsolyajeget mínusz 15 fokra kell hűteni, ez háromszor hidegebb a háztartási mélyhűtőnél.
  • Az előadáshoz 110 különböző kosztümöt használnak.

JEGYEK

2013/02/11 H 19:00 Debrecen Főnix Csarnok

2013/02/13 Sz 19:00 Pécs Lauber Dezső Sportcsarnok

2013/02/14 Cs 19:00 Veszprém Aréna

2013/02/16 Sz 20:00 Budapest Kongresszusi Központ

2013/02/17 V 20:00 Budapest Kongresszusi Központ


Képtár

  • A jégbalettek krémje Budapesten kép 9217
  • A jégbalettek krémje Budapesten kép 9214
 

 

Szólj hozzá!


Sziget 2019: kilőnek még 2000 darab Ed Sheeran-jegyet

Sziget 2019: kilőnek még 2000 darab Ed Sheeran-jegyet

Május 30-án kezdik árulni azt a kétezer jegyet, melyek a Sziget Ed Sheeran-koncertnapjára szólnak.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A The Verve frontembere, Richard Ashcroft visszakapta dalát a Rolling Stones-tól

A 90-es évek egyik legnagyobb slágere volt a Bitter Sweet Symphony, rengeteg helyen hallhattuk, filmekben, reklámokban is – és a rádiók is agyonjátszották. Szinte lehetetlen volt kikerülni, ez a dal hozta meg a sikert az együttesnek.

Fel, vörösök! Pörögnek a magyar fesztiválok sztárfellépői: Ed Sheeran, Jess Glynne

Mint tudjuk, Magyarország a világ közepe, ez abból is látszik, hogy idén nyáron mindenki idejön. Mindenki IS. A 10 éves albumokról írt cikkünkben felsoroltakból (alant csatoltuk) is 3 banda idelátogat, most további két "turista" frissen csomagolt bőröndjébe kukkantunk bele.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek