A jó fiúk feketében járnak?

2016/06/14  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Alig egy év telte el Sívó Dani bemutatkozó albumának megjelenése óta, de már itt is a beígért második, A jó fiúk feketében járnak című nagylemez, amelyhez a srácok ezúttal kizárólag magyar dalokat vettek fel. De nem ez az egyetlen újdonság az albumon: a banda stílusügyileg is irányt váltott.

A jó fiúk feketében járnak?

,,A Revue életében új szakasz kezdődik, tele vagyunk energiával és ötletekkel.” – mondja a frontember, Sívó Dani, aki 2012-ben egyszemélyes projektként kezdte a Revuet. Ekkor még főleg instrumentális zenéket készített, saját bevallása szerint rengeteg stílust kipróbált, de a Revue-nak ez is volt a lényege: egy kicsit csapongni és keresgélni a műfajok között. Később Sívó rájött, hiányzik számára a zenekar, meg a csapatmunka, ezért elkezdett hangszeres zenét készíteni, és felkutatni hozzá olyan társakat, akikkel közösen, összehangoltan és kellő lelkesedéssel tudják továbbépíteni a Revuet.

Első elektrofunkos, house-os, soulos, popos, igazi nyári hangulatú albumuk, a Digital Love már ennek a változásnak az eredménye, és végül összeállt a stabil csapat is: ,,A dobosnak Tóth András kértem fel, akivel a Panic Radióban játszottunk sokat együtt, a basszusgitáros Zemliczki Róbert lett, akivel ugyan nem zenéltem még együtt, de jó ideje ismertem már. Dörnyei Szabolcs gitárost az előző énekes, Kelemen Dávid hozta a bandába, azóta ő is oszlopos tagja a zenekarnak.”- emlékszik vissza Sívó Dani az összeállásra.

Eleinte angol nyelvű számokat készítettek, majd próba gyanánt felvették, a  #szeretkezz című dalt, ami több szempontból is kakukktojás volt az eddigi dalokhoz képest, hiszen ez volt  első magyar nyelvű szerzeményük, és ebben hallhattuk először Sívó Danit rappelni, ami nem is teljesen idegen tőle. ,,Ennek a számnak a munkálatai visszavittek egészen a 17-18 éves koromig, amikor minden szabad percemet a rappelés töltötte ki.” - meséli.
A szám végül nem csak közönség kedvenc lett,  hanem egy stílusváltás kezdetét is jelentette, hiszen a következő, Másnap című daluk is rappelős szerzemény lett. Ez egyébként személyes kedvence is a frontembernek, hiszen a számhoz készült videóban örökbefogadott kutyája, Mia szerepel, aki hősiesen tűrte a forgatás óráit.

,,A Digital Love-nál nem éreztem magaménak annyira a számokat, volt valami hiányérzetem. Nem sokkal később felvettük a #szeretkezz című dalt, amiben hosszú idő óta újra rappeltem és ekkor éreztem megint azt a gyerekes izgatottságot, ami nekem rengeteg kreatív energiát tud adni a zenéléshez. Úgy döntöttünk a többiekkel, hogy ezt a lelkesedést átültetjük az új albumra is, ami egyet jelentett a még több rappel." –  meséli Sívó Dani, hogyan kanyarodott az új albumuk a hiphop felé.

A jó fiúk feketében járnak című lemezük beharangozó száma a De imádom lett, amihez klip is készült. A lemezen szereplő nyolc szám egyébként a zenekarral történt elmúlt egy év eseményeit dolgozzák fel. A tagok egyik nagy kedvence a Tegnap veszett el című dal, ami nem is a szöveg, hanem sokkal inkább a szám dinamikussága miatt lett nagy favorit.
Valószínűleg, (ahogy a #szeretkezz és a Másnap), ez is be fog találni a közönségnél.

 

Élőben pedig a következő időpontokban és helyeken lehet meghallgatni a zenekart:

06. 29 - Dürer Kert
07. 01 - V4 Fesztivál
07. 02 - Megadom Magam Színház @ Vác
07. 15 - Búgócsiga @ Sopron
07. 16 - A38
07. 22 - Váci Világi Vigalom
07. 23 - Revue akusztik @ Váci Világi Vigalom
08. 03 - Megadom Magam Színház @ Pécsvárad


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek