A Kéknyúl zenekar univerzuma: a Hammond mellé bejött a bőgő

2015/11/16  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Vadonatúj lemezzel jelentkezik a Premecz Mátyás vezette Kéknyúl zenekar. A Crowded Universe című album 2015. december 4-én jelenik meg, és még aznap be is mutatják élőben az Akváriumban.

A Kéknyúl zenekar univerzuma: a Hammond mellé bejött a bőgő

„Mind a szövegekre, mind a dalokra utal az album címe” – fejti ki Premecz Mátyás. – „Az eddigi zenéinkhez képest sűrűbb, változatosabb, sokszínűbb lemezt készítettünk! Erre a kavalkádra, a minket érdeklő zenei szövetekre utal a cím. Na meg persze a világra, amiben élünk (nevet).”

Bár a csapat korábbi hangzása a zenekarvezető védjegyéül szolgáló Hammond orgona köré épült, az új lemez anyagán egy más koncepció érhető tetten, és ebben szerepe van a zenekar legújabb tagjának is.

„A legfeltűnőbb különbség az, hogy a zenekarban immár basszusgitározás is van, Bata István kezeli a húrokat” – mondja Mátyás. –„A Hammond orgona kiemelt szerepe megmaradt ugyan, de én is bátrabban nyúlok más hangszerekhez, mint eddig. Így kerülhetett a lemezre pár funkosabb Clavinet téma, némi pszichedéliát idéző szinti futam, persze a jól bevált orgona-locsolgatás mellé.”


Fontos változás még, hogy a lemezt ezúttal nem a zenekar keverte, hanem zenei rendezőként és producerként Ligeti Gyuri (Zagar, We Are Rockstars) fogta össze a munkát, aki a hangszereléstől elkezdve a felvételen és a keverésen át végig követte a teljes kreatív folyamatot.

A lemezbemutató koncertre 2015. december 4-én, a megjelenés napján kerül sor az Akvárium Klubban, ahol egy különlegesség is készül.

„Klipforgatást szeretnénk tartani a koncert alatt, tehát mindenki úgy öltözzön, ahogy a videónkban látszani szeretne!” – hívja fel a jegyvásárlók figyelmét Matyi.


Kéknyúl Lemezbemutató Koncert

Akvárium Klub, KisHall, Budapest

2015. december 4.  20 óra


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek