A Kéknyúl zenekar univerzuma: a Hammond mellé bejött a bőgő

2015. november 16.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Vadonatúj lemezzel jelentkezik a Premecz Mátyás vezette Kéknyúl zenekar. A Crowded Universe című album 2015. december 4-én jelenik meg, és még aznap be is mutatják élőben az Akváriumban.

A Kéknyúl zenekar univerzuma: a Hammond mellé bejött a bőgő

„Mind a szövegekre, mind a dalokra utal az album címe” – fejti ki Premecz Mátyás. – „Az eddigi zenéinkhez képest sűrűbb, változatosabb, sokszínűbb lemezt készítettünk! Erre a kavalkádra, a minket érdeklő zenei szövetekre utal a cím. Na meg persze a világra, amiben élünk (nevet).”

Bár a csapat korábbi hangzása a zenekarvezető védjegyéül szolgáló Hammond orgona köré épült, az új lemez anyagán egy más koncepció érhető tetten, és ebben szerepe van a zenekar legújabb tagjának is.

„A legfeltűnőbb különbség az, hogy a zenekarban immár basszusgitározás is van, Bata István kezeli a húrokat” – mondja Mátyás. –„A Hammond orgona kiemelt szerepe megmaradt ugyan, de én is bátrabban nyúlok más hangszerekhez, mint eddig. Így kerülhetett a lemezre pár funkosabb Clavinet téma, némi pszichedéliát idéző szinti futam, persze a jól bevált orgona-locsolgatás mellé.”


Fontos változás még, hogy a lemezt ezúttal nem a zenekar keverte, hanem zenei rendezőként és producerként Ligeti Gyuri (Zagar, We Are Rockstars) fogta össze a munkát, aki a hangszereléstől elkezdve a felvételen és a keverésen át végig követte a teljes kreatív folyamatot.

A lemezbemutató koncertre 2015. december 4-én, a megjelenés napján kerül sor az Akvárium Klubban, ahol egy különlegesség is készül.

„Klipforgatást szeretnénk tartani a koncert alatt, tehát mindenki úgy öltözzön, ahogy a videónkban látszani szeretne!” – hívja fel a jegyvásárlók figyelmét Matyi.


Kéknyúl Lemezbemutató Koncert

Akvárium Klub, KisHall, Budapest

2015. december 4.  20 óra


 

 

Szólj hozzá!


Életműkoncertet ad Hobo az Arénában

Életműkoncertet ad Hobo az Arénában

2019. március 30-án Földes László Hobo többórás koncertet ad a Budapest Arénában, amelyben felmutatja 50 évesnél hosszabb pályája legfontosabb...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Öt magyar lemez is felkerült a 2018-as nemzetközi világzenei listára!

Öt magyar lemez is felkerült a World Music Charts Europe (WMCE) nemzetközi világzenei toplistájának idei összesítésére. A 150-es elitben a legjobb helyezést Lakatos Mónika érte el, akinek Romanimo című, a Gryllus Kiadó gondozásában megjelent albuma a 14. lett.

Varga Viktor gyerekkorában temetéseken énekelt

Kevesen tudják, hogy Varga Viktor operaénekesnek is tanult, aztán a jazz felé fordult. Ha nem zenél, akkor fest vagy szobrászkodik, pihenésként pedig meditál – mostanában idejének nagy részét a próbateremben tölti.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek