A Kéknyúl zenekar univerzuma: a Hammond mellé bejött a bőgő

2015. november 16.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Vadonatúj lemezzel jelentkezik a Premecz Mátyás vezette Kéknyúl zenekar. A Crowded Universe című album 2015. december 4-én jelenik meg, és még aznap be is mutatják élőben az Akváriumban.

A Kéknyúl zenekar univerzuma: a Hammond mellé bejött a bőgő

„Mind a szövegekre, mind a dalokra utal az album címe” – fejti ki Premecz Mátyás. – „Az eddigi zenéinkhez képest sűrűbb, változatosabb, sokszínűbb lemezt készítettünk! Erre a kavalkádra, a minket érdeklő zenei szövetekre utal a cím. Na meg persze a világra, amiben élünk (nevet).”

Bár a csapat korábbi hangzása a zenekarvezető védjegyéül szolgáló Hammond orgona köré épült, az új lemez anyagán egy más koncepció érhető tetten, és ebben szerepe van a zenekar legújabb tagjának is.

„A legfeltűnőbb különbség az, hogy a zenekarban immár basszusgitározás is van, Bata István kezeli a húrokat” – mondja Mátyás. –„A Hammond orgona kiemelt szerepe megmaradt ugyan, de én is bátrabban nyúlok más hangszerekhez, mint eddig. Így kerülhetett a lemezre pár funkosabb Clavinet téma, némi pszichedéliát idéző szinti futam, persze a jól bevált orgona-locsolgatás mellé.”


Fontos változás még, hogy a lemezt ezúttal nem a zenekar keverte, hanem zenei rendezőként és producerként Ligeti Gyuri (Zagar, We Are Rockstars) fogta össze a munkát, aki a hangszereléstől elkezdve a felvételen és a keverésen át végig követte a teljes kreatív folyamatot.

A lemezbemutató koncertre 2015. december 4-én, a megjelenés napján kerül sor az Akvárium Klubban, ahol egy különlegesség is készül.

„Klipforgatást szeretnénk tartani a koncert alatt, tehát mindenki úgy öltözzön, ahogy a videónkban látszani szeretne!” – hívja fel a jegyvásárlók figyelmét Matyi.


Kéknyúl Lemezbemutató Koncert

Akvárium Klub, KisHall, Budapest

2015. december 4.  20 óra


 

 

Szólj hozzá!


Bulgária offolja a 2019-es Eurovíziót

Bulgária offolja a 2019-es Eurovíziót

Nem indul Bulgária a jövő évi tel-avivi Eurovíziós Dalfesztiválon. A döntést a Bolgár Nemzeti Televízió igazgatótanácsa hozta meg és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Eric Clapton 2019-ben ismét Európában turnézik

Bár a többszörös Grammy-díjas legendás "lassúkezű" 2015-ben bejelentette visszavonulását, a színpad csak nem engedi, 2019-ben újra visszatér Európába. Egyelőre néhány koncertről tudni Németországban és Ausztriában.

Újra Budapestre érkezik Al Di Meola!

A Grammy-díjas gitárvirtuóz 2019. május 12-én a MOM Kulturális Központba látogat, ahol a tavasszal megjelent Opus című albumának turnéja kapcsán ad koncertet.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek