A Kéknyúl zenekar univerzuma: a Hammond mellé bejött a bőgő

2015. november 16.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Vadonatúj lemezzel jelentkezik a Premecz Mátyás vezette Kéknyúl zenekar. A Crowded Universe című album 2015. december 4-én jelenik meg, és még aznap be is mutatják élőben az Akváriumban.

A Kéknyúl zenekar univerzuma: a Hammond mellé bejött a bőgő

„Mind a szövegekre, mind a dalokra utal az album címe” – fejti ki Premecz Mátyás. – „Az eddigi zenéinkhez képest sűrűbb, változatosabb, sokszínűbb lemezt készítettünk! Erre a kavalkádra, a minket érdeklő zenei szövetekre utal a cím. Na meg persze a világra, amiben élünk (nevet).”

Bár a csapat korábbi hangzása a zenekarvezető védjegyéül szolgáló Hammond orgona köré épült, az új lemez anyagán egy más koncepció érhető tetten, és ebben szerepe van a zenekar legújabb tagjának is.

„A legfeltűnőbb különbség az, hogy a zenekarban immár basszusgitározás is van, Bata István kezeli a húrokat” – mondja Mátyás. –„A Hammond orgona kiemelt szerepe megmaradt ugyan, de én is bátrabban nyúlok más hangszerekhez, mint eddig. Így kerülhetett a lemezre pár funkosabb Clavinet téma, némi pszichedéliát idéző szinti futam, persze a jól bevált orgona-locsolgatás mellé.”


Fontos változás még, hogy a lemezt ezúttal nem a zenekar keverte, hanem zenei rendezőként és producerként Ligeti Gyuri (Zagar, We Are Rockstars) fogta össze a munkát, aki a hangszereléstől elkezdve a felvételen és a keverésen át végig követte a teljes kreatív folyamatot.

A lemezbemutató koncertre 2015. december 4-én, a megjelenés napján kerül sor az Akvárium Klubban, ahol egy különlegesség is készül.

„Klipforgatást szeretnénk tartani a koncert alatt, tehát mindenki úgy öltözzön, ahogy a videónkban látszani szeretne!” – hívja fel a jegyvásárlók figyelmét Matyi.


Kéknyúl Lemezbemutató Koncert

Akvárium Klub, KisHall, Budapest

2015. december 4.  20 óra


 

 

Szólj hozzá!


Az időjárás tönkretette 12 ezer ember szórakozását – elmaradt a Backstreet Boys koncertje

Az időjárás tönkretette 12 ezer ember...

Óriási vihar tombolt, az egyik beengedő kapu a rajongókra is dőlt a népszerű zenekar oklahomai koncertje előtt – írja a CNN értesüléseire...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Benéztünk a Zártosztályra

Igaz, ez a koncert még a Sziget előtt volt, tehát bizony kissé megkésett ez a beszámoló (fesztiválok országszerte, meg még munka is, nehéz ügy ez, de hát szegény ember akkor ír, amikor ideje van, azt, hogy lusta disznó is vagyok mellesleg, most ne feszegessük), de hát talán jobb későn, mint soha.

Könnyeket csal az ember szemébe a tegnap meggyilkolt énekesnő hangja

Megölték a Britain’s Got Talent énekesnőjét. Simone Kerrt Londonban szúrták halálra tegnap – írja az NLC.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek