A klasszikusok rocksztárja Budapesten: Nigel Kennedy az Arénában

2015/10/15  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

December 14-én hozzánk is megérkezik Nigel Kennedy, virtuóz hegedű- és brácsaművésze The New Four Season című lemezbemutatójával. A legtöbbet eladott klasszikus lemez előadójaként a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült művész most Vivaldi Négy évszakjának újragondolt változatával érkezik hozzánk, a Papp László Budapest Sportarénába.

A klasszikusok rocksztárja Budapesten: Nigel Kennedy az Arénában

Nigel Kennedyt könnyedén hívhatnánk a klasszikus zene rocksztárjának is. A brit hegedűvirtuóz ugyanis cseppet sem klasszikus módon közelíti meg a klasszikus zenét: merész és egyedi játékával, vagány fellépésével ostromolja a világ legnagyobb koncerttermeit, játszott már a brit királyi család nyilvános és zártkörű eseményein és a The Who koncertjén is. Mindemellett Kennedy bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is a legtöbbet eladott klasszikus lemezzel, két évig vezette a klasszikus brit slágerlistákat és övé a legnépszerűbb Bach, Beethoven, Berg, Brahms, Bruch, Mendelssohn, Sibelius, Csajkovszkij és Walton felvétel is. Kennedy hivatásának érzi, hogy a klasszikus és modern „komolyzenét” minél több emberrel megszeretesse, kiváltképp a fiatalokkal, rajongói száma alapján pedig jó úton jár afelé, hogy célját elérje.

A hegedű-és brácsaművész már bejárta koncertjeivel mind az öt kontinenst, a The New Four Seasonbe az elmúlt évek, közel ezer előadás tapasztalatát és élményét sűrítette, hogy új, sajátos megközelítésében másoknak is megmutathassa mit jelent számára Vivaldi örök darabja. A turné Budapestre december 14-én érkezik, Kennedy a Virtuózokban bemutatkozott Kiss Zoltánnal, Sándor Zoltánnal és Váradi Gyulával is együtt zenél majd. 


 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek