A klezmertől a locsolkodásig: április a New Orleans Clubban

2014/04/07  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Miután elülnek a választás keltette hullámok, a politikusok is visszaszolgáltatják a New Orleanst a zenekedvelőknek: lesz is miért, hiszen változatos programokkal kecsegtetik az utóbbiakat. Mondjuk, ha kedvük van, az előbbiek is betérhetnek, de ezúttal a mikrofont el fogják venni tőlük...

A klezmertől a locsolkodásig: április a New Orleans Clubban

2014. április 9., szerda 20.00
Hadd szóljon! Koncertek a Klubrádió támogatásával!
Budapest Klezmer Band koncert

A Budapest Klezmer Band megkísérelte a klezmer és a klasszikus zene ötvözetét is, művelve az évezred rendkívül divatos zenei formáját, a "crossing-over"-t. A kölcsönös, egymás zenéje iránti érdeklődésben, a Liszt Ferenc Kamarazenekar hangversenymestere, Rolla János felkérte a Budapest Klezmer Band alapítóját, hogy egy olyan művet komponáljon, amelyben a két együttes együtt játszhat. Ez a "Klezmer Szvit", amelyet 1999-ben mutattak be a Dohány utcai zsinagógában, és azóta minden évben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen is előadják mindig újabb tételekkel kibővítve. Végül a tíz tételre bővült műből a Magyar Rádióban CD-felvétel készült.

2000 januárjában a Magyar Tudományos Akadémia Pro Kultúra Alapítványának kuratóriuma Kodály Zoltán Közművelődési Díjat adományozott a Budapest Klezmer Band-nek a jiddis zenei hagyományok ápolásáért és terjesztéséért; emellett az együttes 2003 augusztusában Artisjus-díjat kapott.

Az immár 1990 óta működő Budapest Klezmer Band előadásai rendkívüli élménnyé teszik a tradicionális zsidó zenét. Zenei átiratokat játszanak, amelyeket az együttes alapítója és vezetője, a munkácsi származású Jávori Ferenc komponál. Ezek a dallamok Közép-Kelet-Európa azon területéről származnak, ahol a zsidó zenei kultúra egykor virágzó volt.

 

Frissítve! A Budapest Klezmer Band április 9-i koncertjére a jegyek elfogytak, a következő koncert április 30-án, szerdán lesz 20 órakor!


2014. április 13., vasárnap 19.00
KOVATS KRISZTA KVINTETT koncertje

Vendég: ARATÓ ANDRÁS - fotóművész



2014. április 12, szombat 22.00
Group'N'Swing koncert
Utána DJ-party

 

 

 

2014. április 17., csütörtök 20.00
Csemer Bogi koncert

 

 

2014. április 18., péntek 20.30
ALIBI EGYÜTTES első budapesti koncertje

Az Alibi táncolható buli zenét játszik, amely lételeme egy jó mulatságnak, ahol garantáltan táncra perdül minden korosztály. Az elmúlt évtizedek legjobb retro slágerei és a jelenkor közkedvelt külföldi és magyar dalai csendülnek fel a zenekar előadásában. Műsorunkban helyet kapnak olyan előadóktól játszott dalok is, amelyek nem igazán jellemzők egy "átlagos" partyzenekar repertoárjára, de mégis nagyon jól fogadja a közönség. (pl. Quimby, Moloko, Dr Alban, Depeche Mode, Snow Patrol, AC/DC, Tankcsapda stb.)

 

 

 

2014. április 25. 20.30.
Pesty Party koncert

A színpadon a Hungarian Wedding győztes Pesty Party Showband, "Az év esküvői zenekara Magyarországon".

 

 

2014. Április 26., szombat 20.00
Hien koncert
Vendég: Cooky

 

 


2014. Április 27, vasárnap 20.00
Szabad-e locsolni? Locsolkodás szimulátor buli
Vastag Csabával és Hegyi Balázzsal

 

 


 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek