A klezmertől a locsolkodásig: április a New Orleans Clubban

2014. április 07.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Miután elülnek a választás keltette hullámok, a politikusok is visszaszolgáltatják a New Orleanst a zenekedvelőknek: lesz is miért, hiszen változatos programokkal kecsegtetik az utóbbiakat. Mondjuk, ha kedvük van, az előbbiek is betérhetnek, de ezúttal a mikrofont el fogják venni tőlük...

A klezmertől a locsolkodásig: április a New Orleans Clubban

2014. április 9., szerda 20.00
Hadd szóljon! Koncertek a Klubrádió támogatásával!
Budapest Klezmer Band koncert

A Budapest Klezmer Band megkísérelte a klezmer és a klasszikus zene ötvözetét is, művelve az évezred rendkívül divatos zenei formáját, a "crossing-over"-t. A kölcsönös, egymás zenéje iránti érdeklődésben, a Liszt Ferenc Kamarazenekar hangversenymestere, Rolla János felkérte a Budapest Klezmer Band alapítóját, hogy egy olyan művet komponáljon, amelyben a két együttes együtt játszhat. Ez a "Klezmer Szvit", amelyet 1999-ben mutattak be a Dohány utcai zsinagógában, és azóta minden évben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen is előadják mindig újabb tételekkel kibővítve. Végül a tíz tételre bővült műből a Magyar Rádióban CD-felvétel készült.

2000 januárjában a Magyar Tudományos Akadémia Pro Kultúra Alapítványának kuratóriuma Kodály Zoltán Közművelődési Díjat adományozott a Budapest Klezmer Band-nek a jiddis zenei hagyományok ápolásáért és terjesztéséért; emellett az együttes 2003 augusztusában Artisjus-díjat kapott.

Az immár 1990 óta működő Budapest Klezmer Band előadásai rendkívüli élménnyé teszik a tradicionális zsidó zenét. Zenei átiratokat játszanak, amelyeket az együttes alapítója és vezetője, a munkácsi származású Jávori Ferenc komponál. Ezek a dallamok Közép-Kelet-Európa azon területéről származnak, ahol a zsidó zenei kultúra egykor virágzó volt.

 

Frissítve! A Budapest Klezmer Band április 9-i koncertjére a jegyek elfogytak, a következő koncert április 30-án, szerdán lesz 20 órakor!


2014. április 13., vasárnap 19.00
KOVATS KRISZTA KVINTETT koncertje

Vendég: ARATÓ ANDRÁS - fotóművész2014. április 12, szombat 22.00
Group'N'Swing koncert
Utána DJ-party

 

 

 

2014. április 17., csütörtök 20.00
Csemer Bogi koncert

 

 

2014. április 18., péntek 20.30
ALIBI EGYÜTTES első budapesti koncertje

Az Alibi táncolható buli zenét játszik, amely lételeme egy jó mulatságnak, ahol garantáltan táncra perdül minden korosztály. Az elmúlt évtizedek legjobb retro slágerei és a jelenkor közkedvelt külföldi és magyar dalai csendülnek fel a zenekar előadásában. Műsorunkban helyet kapnak olyan előadóktól játszott dalok is, amelyek nem igazán jellemzők egy "átlagos" partyzenekar repertoárjára, de mégis nagyon jól fogadja a közönség. (pl. Quimby, Moloko, Dr Alban, Depeche Mode, Snow Patrol, AC/DC, Tankcsapda stb.)

 

 

 

2014. április 25. 20.30.
Pesty Party koncert

A színpadon a Hungarian Wedding győztes Pesty Party Showband, "Az év esküvői zenekara Magyarországon".

 

 

2014. Április 26., szombat 20.00
Hien koncert
Vendég: Cooky

 

 


2014. Április 27, vasárnap 20.00
Szabad-e locsolni? Locsolkodás szimulátor buli
Vastag Csabával és Hegyi Balázzsal

 

 


 

 

Szólj hozzá!


Sokáig tartott megírni, bazi hosszú is lett, de megéri elolvasni: Zerge Sziget-kisregénye

Sokáig tartott megírni, bazi hosszú is lett, de...

Zergéről annyit tudnotok kell, hogy fekete öves szigetes: kevés olyan megszállottról tudunk, aki AZÓTA KINT VAN, AMIÓTA LÉTEZIK. Mármint nem a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Éljen a retró: az aranykorszakot idéző koncertek és relikviák 35 héten keresztül!

Szeptember 29-től visszatérnek a 70-es, 80-as, 90-es évek hazai kedvencei az Aréna Corner színpadára, hogy hétvégente visszahozzák nekünk az "aranykorszakot". Legalábbis zenei téren. Sztár-relikviák kiállítása, video disco és a kor legendás alakjai egy helyen.

10 dolog, amit érdemes tudni a Madách Színház új musical-jéről

2018. szeptember 21-22-23-án mutatják be a Madách új szuperprodukcióját, a Rocksuli című musicalt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek