A Koncert.hu ajánlja: Így telik a január második fele a Gödörben

2018/01/12  ·   Ajánló   ·  Juhász Vali

Az alternatív valóság utolsó belvárosi bástyája, a Gödör Klub alaposan belehúzott az év elején, és úgy tűnik, a folytatásban sem veszik le a lábukat a gázról. Ez az a hely, ahol ha a gödörben érzed magad, minden rendben van!

A Koncert.hu ajánlja: Így telik a január második fele a Gödörben

A legjobb buli, a legjobb csajok és pasik, a legjobb zenészek!

Január 18-án, csütörtökön a Belvárosi Táncház szervezésében az ország legnagyobb és legnépszerűbb táncháza várja a művelődni, szórakozni és ismerkedni vágyókat (mint egyébként minden második csütörtökön).  A táncház szakmai vezetője Tárkány-Kovács Bálint Junior Prima díjas népzenész. A táncház házigazdái Fundák Kristóf és felesége Fundák-Kaszai Lili, Fölszállott a páva győztes néptáncművészek, táncoktatók. A moldvai muzsikáról a PásztorHóra gondoskodik, Bergics Andris és Szlama Laci vezetésével. A másik teremben Puskó Marci és zenekara húzza a talpalávalót. Az est házigazda néptáncegyüttese még egy nagy meglepi. nagyon tetszett a hashtag, amit a programajánló melléírtak és igaz is, hiszen a tánc felszabadít: #tanchazissexy

DM Before Party

Szombaton, 20.-án a 101klub (ami a Depeche Mode hivatalos haza klubja) a februári 2.-i Arénás koncert előtt igyekszik hangolni a rajongókat oly módon, hogy áttekintik a zenekar teljes életművét 1981-től 2017-ig. A nagyteremben kizárólag Depeche Mode és a tagok szólólemezeiről hangzik el egy-két szám. A középső részen pedig 80-as évek, New-Wave, Bonanza, EBM és hasonlók zenéire táncolhatnak az érdeklődők.

Cseh Tamás 75

Az ezt követő hét főleg Cseh Tamás és más "nagy öregek" jegyében telik. 25-én a másnapi Cseh Tamás Emlékest nyilvános főpróbáját tartják Másik János és a Balaton közreműködésével. Péntek este már kibővül a fellépők köre, barátai, pályatársai, színészek, zenészek ünneplik meg Cseh Tamás 75. születésnapját. Ő sajnos már nem lehet közöttünk, de dalai tovább élnek, és aktualitásukból mit sem vesztettek.

Isten éltessen, Ádám!

Szombaton, 27-én Török Ádám ünnepli meg saját 70. és legendás zenekarának, a MINI-nek 50. születésnapját. Erre a jubileumra összeáll a legendás formáció, de ez az este ennél is többet ígér: 20 nóta, 20 zenész, 3 óra tiszta zene. Bemutatkozik még Török Ádám legújabb és talán legnagyobb hatású formációja az immár két esztendeje működő Mini Acoustic World, a Papp-Török szerzőpáros ikonikus szerzeményeit, valamint Bartók Béla egyes műveinek rockos és egyben akusztikus, világzenei átiratát tűzte zászlajára. A három ős-Mini muzsikus (Török Ádám, Papp Gyula, Nagy István) egy fiatal tehetséges dobossal (Tóth „Diza” Dénes), valamint a Heroines vonósnégyessel kiegészülve az akusztikusra hangszerelt, különleges hangzásvilágú dalai is elhangzanak.

A Hangember ott van mindenkiben

Január utolsó napján, 31-én, szerdán a Hangember, az igazmondó underground legfiatalabb képviselője eddigi legnagyobb koncertjére és egyben új albumuk (Szélkakas) bemutatására készül. Költői szövegek, versfeldolgozások, könnyed jazz alapokra épülő energia és megnyugvás, ami egyszerre felszabadít és elgondolkodtat.

 

Gödör, koncertek, Depeche Mode, Cseh Tamás, Török Ádám

 

 

Szólj hozzá!


Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek