A Koncert.hu ajánlja: január az A38-on

2018/01/10  ·   Ajánló   ·  Simonyi Éva

A Hajó az új esztendőben is folytatja a misszióját, hogy a műfajok rendkívül színes kavalkádját úsztassa meg a Dunán. Januárban lesz itt többek között heavy metal, cigány folklór, dadaista pop, punk – és a végén némi Budapest Bár.

A Koncert.hu ajánlja: január az A38-on

01.15.
Rage (DE), Firewind (GR), Darker Half (AU)

A német heavy/power metal zenekar 1984-ben alakult. A banda Avenger néven már készített egy lemezt és egy EP-t 1985-ben, mielőtt felvették volna a Rage nevet, a névcsere óta pedig 22 lemezt adtak ki. 2015-ben az alapító Peavy Wagner mellé a venezuelai Marcos Rodríguez és a Tri State Cornerből ismert Vassilios 'Lucky' Maniatopoulos csatlakozott. A csapat The Devil Strikes Again címen tavaly hozta ki "bemutatkozó" lemezét (ebben a felállásban), következő stúdióalbumuk (amely immár a zenekar 23. lemeze) pedig 2017. július 28-án érkezett Seasons Of The Black néven. A budapesti koncertre a görög Firewind-del, és az ausztrál metálbandával, a Darker Half-fal érkeznek.

 

01.18.
aurevoir, Voodoo Papa Duo

aurevoir
"...hét úriember, közülük kettő akusztikus gitáron, egy basszusgitáron, egy viola da gambán, egy mandolinon, egy tangóharmonikán, egyikük pedig dobon, miközben többek is énekeltek – hozta évszázadok hagyományain érlelt elképesztő intenzitású kocsmadalait, melyekben szinte az összes európai nép, sőt, a közel-kelet és a cigány folklór zenei hagyománya forrt össze egy robbanékony és magával ragadó eleggyé. Csodásan muzsikáltak a fiúk, dörögtek az amúgy nagyon szelíd hangszerek..." /Andrásik Remo/



Voodoo Papa Duo
A Voodoo Papa Duo két multiinstrumentalista jóbarát nagyzenekari hangzást idéző, elsöprő energiájú formációja – Szert Zsigmond (Ex Paganza, Cabaret Medrano, Ütött-Kopott Angyal, Stukker) egyszerre szólaltatja meg a szájharmonikát egy minimál dobfelszereléssel, Fejér Simon Pál pedig (Ex Deák Bill Blues Band, Ütött-Kopott Angyal, Veronaki) akusztikus és elektromos gitárokon játszik és énekel.

01.20.
Bagossy Brothers Company

A zenekar 2013 májusában alakult Gyergyószentmiklóson, több éve együtt zenélő tagokból. Nevét a Bagossy testvérpár – Bagossy Norbert (gitár/ének) és Bagossy László (basszusgitár/vokál) – családneve ihlette, hozzájuk csatlakoztak zenésztársaik, Bartis Szilárd (dobok), Tatár Attila (gitárok, vokál) és Kozma Zsombor (hegedű, harmonika, billentyűk). Az indie/alternatív/folk hangzásvilág az előző évek tapasztalatai alapján kialakult és újragondolt zenei irányvonal eredménye.


01.21.
Cradle of Filth (GB), Moonspell (PT)

Több mint 2 év után tér vissza Magyarországra a Cradle Of Filth a 2017 szeptemberében megjelent új lemezével. A koncert különleges vendége az idei Rockmaratonon is fellépő portugál heavy metal band, a Moonspell lesz. A Cradle Of Filth az extreme metal zenék egyik legismertebb képviselője, mely zenéjét általánosságban szimfonikus black metalként szokás meghatározni. Az eredeti black metalnál egy lényegesen dallamosabb/kommerszebb ágát képviselik, melyben nagy szerep jut a billentyűs hangszereknek, monumentális és epikus zenei megoldásoknak. Ezenkívül a gothic metal is hangsúlyosan jelen van, így az extrém gothic metal jelzőt is rájuk szokták aggatni. A zenekart számos tagcsere sújtotta pályafutása során, ennek ellenére mindvégig megőrizték jellegzetes stílusukat.


01.22.
Batushka (PL), Schammasch (CH), Trepaneringsritualen (SE)

Az utóbbi évek legizgalmasabb európai black metal zenekara, az ortodox szakralitást extrém hangzásvilágban újraértelmező Batushka a Rockmaraton és a teltházas Dürer Kertbeli bemutatkozás után az A38 Hajó fedélzetére tér vissza! Eddigi legnagyobb klubkoncertjén pedig nem más kíséri majd az anonimitásba burkolódzó lengyel triót, mint az Inquisition előtt a Barba Negrában már bizonyító svájci Schammasch, valamint a svéd Trepanenringsritualen.


01.24.
Fates Warning (US)

Korai lemezeiken, még a heavy és a power metal volt a domináns, Awaken the Guardian című, 1986-ban megjelent albumuk óta viszont már a progresszív metal meghatározó lemezeit készítették el. Albumaikkal jelentős hatást gyakoroltak a műfajra, többek között a Dream Theater, a Shadow Gallery és a Vanden Plas is fontos hatásukként hivatkoznak rájuk. A zenekar vezetője és fő dalszerzője Jim Matheos gitáros, aki a mai napig a zenekar tagja. Nagyrészt az ő stílusa és elképzelései adják a zenekar arculatát. Eddigi pályafutásuk során, 10 nagylemezt készítettek el, az utolsó FWX címmel jelent meg 2004-ben.


01.25.
Tricky (UK)

A bristoli trip hop művész Tricky 2017-ben új szólólemezt adott ki ununiform ímmel. A lemez nagy visszatérés a kilencvenes évek "klasszikus" Tricky- hangzásához és -témáihoz, az egyik szám például kifejezetten a Hell Is Around the Corner 2-ként készült. Sújtó triphop, sötét, klausztrofobikus hangulatok, ikonikus énekesnőkkel: ez az ununiform lemez, amelyet Tricky a tavalyi Skilled Mechanics után ismét az A38 Hajón mutat be már most sold-out budapesti klubkoncertjén.


01.26.
Ricsardgír, The Beans

Dadaista pop szép vidám őrültségekkel dekorálva egy nagyon szerethető szentendrei zenekartól, a kegyetlen Ricsárdgírtől... Az estet felvezeti a remek indie The Beans.
"Általánosan elfogadott igazság, hogy a csajok szeretik azokat a srácokat, akiknek van zenekara. Pont úgy, mint azokat, akiknek jó humoruk van. Kombinálva a kissé fura garázsrockot egy kőkemény adag komédiával, a Budapesti négyes lehet hogy bebizonyította, hogy ők az egyik legrafkósabb banda a világon. Azt vágtuk le az anyagaikból, hogy eléggé rajta vannak a csajozás témán, mert tele van velük az összes videoklipjük, mi pedig őszintén reméljük, hogy bejönnek ezek a húzásaik.”
MTVIGGY.COM, BEVERLY BRYAN.


01.27.
Poison Alley, Faminehill, Tragic

Az eredeti The Idoru énekes, Bödecs András néhány éve alapított egy új együttest, a Poison Alleyt, amely progresszív punk-hardcore-t játszik, és amely szeptemberi debütáló koncertje után januárban máris külföldi turnéra indul, melynek záróállomásaként január 27-én Budapesten az A38 fedélzetén ünneplik az új évet! Decemberben megjelent “Flowers Of Evil” első lemezük online hallgatható/streamelhető és a koncerten már kézbe is vehető. Az este fellép még a kazincbarcikai Faminehill, és a budapesti hardcore punk Tragic is.

 

01.28.
Budapest Bár

Őket feltehetően nem kell bemutatni senkinek... A zenekar 2017. decemberében ünnepelte 10. születésnapját – ebből az alkalomból összegeztek és megújultak: Best of lemezükkel összefoglalták a múltat és megszületett a Budapest című, új hangvételű lemezük. A koncert múlt és jövő elegye lesz 2018 küszöbén egy új év lendületével!

 

01.29.
Algiers (US)

Elkötelezett gospel-punk- nagyjából így lehetne összefoglalni az Algiers zenéjét. A legkomolyabb társadalmi témákat elsöprő lendületű, sodró, lüktető rave-punk himnuszokba és átszellemült blues-gospelekbe sűrítő zenekar idén jelentette meg második albumát, és ennek hosszúra nyúló turnéján végre Budapestet is útba ejti.

 



A38

 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek