A Koncert.hu munkatársa szólót énekel az Arénában!

2019/09/30  ·   Ajánló   ·  mmi

Schwartz Dávid nem csak kiváló énekes, hanem a Koncert.hu egyik külsős száguldó riportere: ha ideje engedi és szívéhez közel áll a téma, akkor szívesen ír nekünk, legyen szó fesztiválról, filmről vagy koncertről. Örömmel fogadtuk a hírt, hogy rövidesen ő maga kerül a reflektorfénybe.

A Koncert.hu munkatársa szólót énekel az Arénában!

Mióta véget ért a The Voice, rengeteg dolog történt vele. Többek között 2013-ban megkapta első színházi főszerepét, Júdást, Andrew Llyod Webber Jézus Krisztus Szupersztárjában. Eredeti nyelven, élő zenekarral adták elő a Szombathelyi Iseum legendás építménye előtt. 

"Igazán nagy kihívás volt, hiszen színházi körökben a tenor-álomszerepként emlegetik. Felemelő volt együtt dolgozni olyan nevekkel, mint Zádori László, Miller Zoltán vagy Szabó Győző. Mindannyiuktól rengeteg elismerést kaptam. Nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a zene útja az én kikövezett utam, csak végig kell rajta menetelnem. Malek Andreával a műsor óta mély barátságot ápolunk, koncertezünk is közösen egy gospel műsorral" – meséli Dávid.

Hétköznapjait a tanítás is színesíti. A Dunakanyar Magániskola énektanáraként, valamint saját iskolája vezetőjeként gondoskodik az utánpótlásról.

"Hihetetlen, mennyi tehetség van csak az országban. Igyekszem őket megerősíteni, hiszen a színpadi szakma korántsem olyan, mint amilyennek látszik. Soha nem volt „hátszelem”; amit megálmodtam, ezért minden áldott nap kőkeményen kellett dolgoznom,  – vagy törtetnem –, természetesen anélkül, hogy bárkin is átgázoltam volna. Ezt ültetem el a diákjaimban is. Lehet, hogy lassabb és rögösebb a sikerhez vezető út, de értékesebb is. Jobban tudjuk becsülni az igazi sikert, mint a gyorsan jött ismertséget. Hiszen a kettő nem ugyanaz..."  – mondja.

Két évvel ezelőtt megkereste Geiger György, az Octovoice énekegyüttes vezetője, hogy legyen a Cinemusic filmzenei koncert szólista énekese a Müpában.

"Van egy képzeletbeli bakancslistám, amelyen a Müpában való éneklés is szerepelt az álomhelyszínek között. Valóra vált. Három koncertet adtunk a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekarral, melyet Hollerung Gábor vezetett. Elképesztő érzés volt ennyi csodálatos zenésszel és kóristával muzsikálni!" – emlékezik vissza.

Ezen a bizonyos bakancslistán szerepel egy másik helyszín is...

"Idén október 27-én ismét lesz a Cinemusic Best of, ezúttal azon a helyen, amiről pályám kezdete óta, idestova tizenhét éve álmodozom. A Papp László Arénában. Minden vágyam volt, hogy egyszer szólistaként ott énekelhessek. Nemrég érkezett a megkeresés, hogy énekeljek a koncert keretein belül, méghozzá egy Webber-szerzeményt. Mondanom sem kell, rettenetesen izgulok, de már alig várom!"

A koncerten világhírű filmalkotások melódiái csendülnek fel, miközben egy hatalmas kivetítőn peregnek a hozzájuk tartozó jelenetek kockái.

"Igazán felemelő érzés élőben hallgatni ezt a csodát. Meghatva és megtisztelve érzem magam, amiért hazai zenész berkekben ennyire elismernek szakmailag. Beérni látszik, amiért annyit küzdöttem és küzdök mai napig. Mindenkinek azt kívánom, legyen része hasonlóban!"

Még mindig a bakancslistánál maradva, kihagyhatatlan volt a kérdés, hogy vajon még mi szerepel rajta?

"Számomra nagyon fontos, hogy az inspirálóimat minél jobban megismerjem, esetleg találkozhassak velük. Sheila Bonnickkal, a Boney M alapítójával és Jenny Berggrennel, az Ace of Base alapítójával már találkozhattam és dolgozhattam is együtt. Felemelő és inspiráló számomra, hogy ők hasonlóan átéltek már ugyanannyi kudarcot vagy fájdalmat mint bármelyikünk a szakmában, mégis megmaradtak embernek.

Rengeteg koncertfelvételt néztem például Celine Dionról, aki  – Whitney Houstonhoz hasonlóan – a múzsám egészen kicsi korom óta. Elképesztő az az alázat, amit mindketten sugároznak magukból a színpadi munka közben. Ha az ég is úgy akarja, egy napon sikerül még találkoznom jó pár példaképemmel, hogy megköszönhessem nekik a sok erőt és motivációt amit nem csak nekem, de jó pár énekes társamnak is adtak."

Nagy nyilvánosság előtt megígérjük Dávidnak: mindent megteszünk, hogy a jövő nyáron Budapestre érkező Celine Dionnal találkozhasson :)

Schwartz Dávid, Aréna, Cinemusic

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek