A kormányos határidőnaplójából: koncertek az A38-on

2013. április 08.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Frenetikus ska-katyusa, az a „kibaszott Amanda Palmer” (aki leginkább egy szál melltartóban érzi jól magát egy zongora mögött), pszichedelikus-balladisztikus bluesrock and roll és a diszkózene feltámadása. Kész őrület!

A kormányos határidőnaplójából: koncertek az A38-on

2013. április 13.

A kortárs amerikai dalszerző-előadók egyik legjelentősebb képviselőjét, a kaliforniai Chuck Prophetot (nem felvett művésznév – így hívják…) hasonlították már sok mindenkihez, Leonard Cohentől Tom Pettyn át Nick Cave-ig. Annyi bizonyos, hogy ha nem is lett olyan híres, mint az említettek, de dalszerzői tehetsége, előadói lendülete, zseniálisnak túlzás nélkül nevezhető pszichedelikus-balladisztikus blues-rock and rollja mindenképp közéjük emeli. Budapestre legújabb, nagy sikert aratott Temple Beautiful lemezének bemutatóturnéján érkezik. Ezen az egyszerre lírai és energikus albumon San Francisco és saját alkotói történetét fonja egybe, lehengerlő közvetlenséggel és eredetiséggel. A koncerten Mission Express nevű zenekara kíséri, benne feleségével, Stephanie Finch billentyűssel, előzenekarként pedig egy hozzá mérhető magyar singer-songwriter, Víg Mihály lép fel a Balatonnal.


2013. április 27.

Marco Niemerski hamisítatlan Tensnake Live produkciója egy lassan tíz éve töretlenül ívelő karrier esszenciája, amelynek izgalmas ízeit elsősorban a nu-disco, a disco-house, illetve legkülönbözőbb előzményei és folyományai határozzák meg. Tensnake a diszkózene feltámadásának egyik hírnöke, hamburgi DJ-producer. Népszerű arc a német underground elektronikából, aki inspirációt a house és a diszkó hőskorából, valamint a nyolcvanas évek electro-funk őrületének legkomolyabb pillanataiból meríti. Ennek megfelelően cseppet sem nosztalgikus, hanem csak szimplán laza és trendi munkái ezeknek a nagyon is jól összepasszoló vegyértékeknek a kreatív társításából jönnek létre.

 

2013. április 20.

A 2005-ben alakult Russkaja hét, Ausztriában élő orosz, ukrán, bolgár és osztrák muzsikus könyörtelen kísérlete arra, hogy brutális erejű zenéjével elsöpörje közönségét. A Russkaja ska-attakja a zenekar bevallása szerint olyan hatást kelt, „mintha egy vodkával töltött szputnyikhoz kötöztek volna”. És mivel a vodka vízként folyik a koncerteken, a végére folyékony orosztudást ígérnek, valamint azzal kecsegtetnek, hogy mindannyian megtanuljuk, milyen érzés a Vörös téren pogózni.  A Russkaja rendszeresen visszatérő zenekar és a műfaj kedvelőinek sem kell bemutatni őket. Akinek pedig nem volt még szerencséje részt venni a kozacsok ska őrületen, most itt a remek alkalom. A zenekar ezúttal harmadik, Energia címet viselő turbo polka metal stúdiólemezével érkezik, hogy „traktorkergetős” dalaival ismét táncra perdítse a közönséget. A végén pedig együtt kiáltjuk: RUS – SKA – JA! Előttük a egy remek bajai reggae-ska formáció, a StabilFrízer. A StabilFrazír világa olyan zenei vegyesfelvágott, amelynek egészen egyedi a fűszerezése. A legtöbb daluk saját szerzemény, kizárólag magyar nyelvű, ironikus, kritikus, vicces, aktuális, nosztalgikus és örök érvényű dalszöveggel.

ELŐJEGYZÉS: 2013. november 10.

Amanda Palmer, vagy ahogy magát előszeretettel hívja, „a kibaszott Amanda Palmer”, a Dresden Dolls egykori énekesnője, a szókimondó, orfeum- és varietémániás anti-popdíva új albumának európai turnéját idén tavasszal törölte ugyan, de már akkor megígérte, hogy az elmaradt koncerteket hamarosan pótolja. S lőn.  A tavaly szeptemberben megjelent, és mindenki által az egekbe dicsért Theatre Is Evil című lemezt saját zenekara, a Grand Theft Orchestra élén mutatja be a Hajón. Érdekessége a lemez kiadásának, hogy a felvételek költségeire a Kickstarter nevű „adománygyűjtő” weboldalon szedte össze a pénzt – pár hét alatt nem kevesebb, mint 1,2 millió dollárt, ami még a sokat látott producer-rókákat is sokkolta... Nem véletlen, hogy amikor a lemez turnéjára zenész-önkénteseket keresett (akiknek „sörért, pólóért és ölelésért” kellett volna koncertezniük az adományokból immár milliomos művésznővel), Steve Albini nemes egyszerűséggel leidiótázta. A kísérlet mindenesetre többek szerint alapjaiban változtatta meg a kortárs zenefinanszírozás módszereit, és Amanda Palmernek a projektet ismertető előadása hetek alatt a legnépszerűbb videó lett az ismert prezentáció-portálon, a TED-en, millós nézettséget elérve.


Képtár

  • A kormányos határidőnaplójából: koncertek az A38-on kép 11700
  • A kormányos határidőnaplójából: koncertek az A38-on kép 11701
  • A kormányos határidőnaplójából: koncertek az A38-on kép 11702
  • A kormányos határidőnaplójából: koncertek az A38-on kép 11703
 

 

Szólj hozzá!


Ő írta Sinatrának a My Way-t: Paul Anka júliusban az Arénában koncertezik!

Ő írta Sinatrának a My Way-t: Paul Anka júliusban az...

A 77 éves ikonikus énekes 60 éves munkásságát ünneplendő, világkörüli turnéra indul, melynek budapesti állomásaként 2019. július 17-én...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Jackson-fivérek mellett Rick Astley is a Paloznaki Jazzpiknikre érkezik!

Újabb három névvel bővült az idei Paloznaki Jazzpiknik fellépőinek kínálata, és ezzel teljessé vált a nagyszínpad programja. A popikonból lett soul énekes Rick Astley augusztus 3-án ad majd koncertet.

Az egész Pink Floyd-életmű egy estébe sűrítve: Keep Floyding a Hajón

Jó, jó, nem maradék nélkül, mert azért ahhoz elég gyorsan kellene játszani, és az egyetlen este még akkor sem lenne feltehetően elég: a zenekar minden korszakból kiválogatja a zenetörténetben (is) ikonikussá vált slágereket
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek