A Leander Rising dobosa a Moby Dick-ben folytatja

2016/01/06  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Az év végén a Barba Negrában búcsúzó Leander Rising dobosa, Budai Béla csatlakozott a Moby Dick zenekarhoz Hoffer Péter távozása után. Az együttesben, mint új teljes értékű tag, a 2016. január 15-i Barba Negra Music Clubban tartandó koncerten mutatkozik majd be. Most Ő és Gőbl Gábor nyilatkozik a Moby Dickben lezajlott változásokról, és természetesen a jövőről is!

A Leander Rising dobosa a Moby Dick-ben folytatja

Budai Béla: „Az a megtiszteltetés ért, hogy a Moby Dick zenekar oszlopos tagja lettem! Kezdem az elején: 5 évvel ezelőtt ültem a szobámban mikor megcsörrent a telefon, s aki bemutatkozott a túl végen Schmiedl 'Smici' Tamás volt. A fickó az ajtómon lévő Moby Dick poszterről. A Bloody Roots zenekarba invitált, amire természetesen azonnal igent mondtam. Az elég intenzív Leanderes történések miatt sajnos kénytelen voltam elhagyni a BR fedélzetét. Az idén egy álmom vált valóra mikor először kértek meg, hogy helyettesítsem Hoffer Pétert a Moby Dick ritmus felelősét. Nagyon sok koncertjükön voltam gyerekkoromban. Az első témákat többek közt a Keresztes vitézre ütöttem mikor elkezdtem dobolni 14 évesen. Mondanom sem kell milyen érzés velük játszani ezt a nótát sok száz ember előtt, minden koncert utolsójaként. Sorsszerű, hogy egyik nap bejelentjük Leander Risinggal a végét, másnap pedig felkérnek, hogy legyek Moby Dick tag. Hofi játéka nagy hatással volt rám köszönöm ezúton is neki! Sajnálom, hogy elhagyta a zenekart de nagyon örülök, hogy én lehetek az utódja! Nagy feladat! 2016. január 15-én Budapesten, a Barba Negrában már nem, mint helyettes leszek ott! Nagyon nagy megtiszteltetés, remélem nem fogok csalódást okozni sem a rajongóknak sem a zenekarnak!”



Gőbl Gábor: „Hofi távozását mindannyian sajnáljuk, de az élet nem állhat meg, a MOBY DICK történetének folytatódnia kell! Együttesünk 2016-ban még mindig csak 35 éves, tehát ismét jubilálunk. Nem vagyunk oda ezekért az évfordulókért, de nyilván nem kell szégyenkeznünk sem miatta. Visszatérve a legfontosabb kérdésre, ezúton meg kívánunk nyugtatni minden MOBY DICK rajongót, továbbra is szuper jó dobossal zúzunk szerte a Kárpát-medencében, ezért közhírré tesszük, hogy a Leander Risingben edződött zenészkollégával, Budai Bélával megyünk tovább. Béla mellet több dolog szól. Ebből kiemelten a legfontosabb… Béla fantasztikus dobos, láthatóan élvezi, amit csinál. Mostantól már velünk!  Az új év első koncertje a tagságban történt változás miatt kiemelten fontos számunkra, és gondolom a közönségnek sem mellékes az, hogy egytől egyig eljátsszuk a magyar metal történelem egyik mérföldkövének számító albumunk, az Ugass kutya dalait.  Új dobosunknak Bélának is ugyan az a feladata lesz, mint Rózsinak, vagy a bandába 1992-ben érkezett Hofinak. Egy Moby Dick tagnak tudnia kell azokat a dalokat, amelyek felemeltek bennünket anno… Onnan folytatjuk, tehát ahonnan elkezdtük!”

A 2016. január 15-i koncert egyik apropója, hogy a történelmi Ugass kutya című lemez 25 éves lesz. Ezt a jeles alkalmat pedig nem is érdemes egyedül megünnepelni, így a Moby Dick mellett a Vesztegzár és az Ørdøg is fellép az este folyamán. A jegyek már kaphatók!

 

MOBY DICK ● Ørdøg ● Vesztegzár
2016. január 15., péntek
Barba Negra Music Club (1117 Budapest - Prielle Kornélia utca 4.)
Kapunyitás: 20:00

 


 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek