A legnépszerűbb karanténműfaj: REMIX!

2020/04/18  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Új remix EP-t tett közzé a Zagar, a hazai elektronikus zenei színtér szereplője. A több neves külföldi producer közreműködésével készült anyagon a tavaly megjelent stúdióalbum, a Woods, Spirits & Sorcery nyitó száma, a Lost Tribes öt remixe hallható.

Fotó: Zagar/FB

Az eredeti szám a New York-i Brooklyn Gypsies énekesnőjével, Carmen Estevez vendégszereplésével készült. A spanyol előadó granadai barlanglakásában vette fel az énekszólamokat.

A svéd Marcus Henriksson a Lost Tribes-hoz írt remixet élőben rögzítette a stúdiójában. Marcus Henriksson Minilogue és Sonkite elnevezésű projektjeivel több mint két évtizede meghatározó alakja a pszichedelikus elektronikus zenei színtérnek.

Remixelt a Lost Tribes-ra Deadbeat montreáli dub techno producer, szoftver-szintetizátor fejlesztő, a Doyeq moszkvai deep techno producer duó, Imre Kiss szlovák-magyar producer és hallható ZOL átirata is, ő a hazai dub techno fontos alakja, a nevéhez fűződik a Technodub Seance klubsorozat.

A remix EP egyelőre Zagar Bandcamp oldalán érhető el, ahová nemrég a csapat korai, 2000 és 2020 közötti munkáiból is felkerült egy válogatás. A Zagarban a zenekarvezető Zságer Balázs mellett jelenleg Zságer-Varga Ákos (basszusgitár, elektronika) és Lázár Tibor (dob, dobprogramok, elektronika) szerepel.

Zságer Balázs egyébként azt is elmondta, hogy jelenleg szólóban dolgozik új számokon, amelyek Zagar Experience név alatt lesznek hallhatóak a közeljövőben. Emellett Move Gently Records néven elindított egy új kiadót, amellyel fiatal, főleg kelet-európai zenészek anyagait szeretné megjelentetni. A label első művésze a 19 éves Deva (Takács Dorina), akinek 777 című dala márciusban debütált a kiadó gondozásában.

   

Zagar, remix, Zságer Balázs, Marcus Henriksson, Lost Tribes, Takács Dorina

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek