Év koncertje - szavazás

A lézer show igenis él! - Pink Floyd-buli a MOM-ban

2013. május 16.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az ember azt gondolná, hogy a Minden Nap Megújuló Kütyük korszakában kiment a divatból ez a műfaj, csak arról feledkezünk el, hogy az emberek szeretnek zenére bámulni. A Fényszínház elismert komponistái ezért jól összehoztak nekik egy olyan spéci produkciót, amelyben élőzenével kombinált előadás borítja lézerbe a Pink Floyd szellemiségét. Ez olyan szép mondat volt.

A lézer show igenis él! - Pink Floyd-buli a MOM-ban
A fényfestés már napjaink művészetéhez tartozik, és az alkotók elképesztő dolgokat képesek művelni ebben a  műfajban. A lézerszínházat sem úgy kell elképzelni, ahogy Mága Zoltán szokta alkalmazni mindentbele koncertjein: két fénykard között egy vibráló folt és vissza... Ez már más látványvilág, nagyobb élmény.
 
A Pink Floyd világából évtizedek alkotónemzedékei merítettek erőt és ihletet különböző művészeti témakörökhöz, nincs ez másképp a fényszínházasokkal sem. A showban speciális vetítéstechnikai effektusokat, UV fényt, optikai hatásokat, mobil- és fix lézereket, világító jelmezeket, élőszobor performance-t használnak az alkotók a tökéletes hangulat érdekében. A zenét pedig a Pink Floyd zenekar egyik hazai tribute-je, a Keep Floyding csapata biztosítja. "A progresszív rock legnagyobbját jól játszani óriási dolog. Hallgatni őket pedig óriási élmény." - mondták róluk.
 
A Fényszínházról meg ezt:
"Egyedülálló fény-látványélménnyel és különleges színpadképekkel várja nézőit, valamint mindazokat akik hisznek a magyar kortárs zene-, tánc-, fény és színházművészet létjogosultságában. A produkciókban részt vevő művésze a zene, a tánc és a multimédia világából érkeztek. A történetmesélés látványos folyamatában egyedülálló módon az előadóművészekkel együtt különböző fényeffektusokat, multimédiás eszközöket komponálnak meg, egy komplett produkciót így létrehozva. Terveik szerint előadásaikat nemcsak színházi környezetben, hanem a közeljövőben szabad terekben és alternatív helyszíneken is bemutatják."
 
Az este különlegességének a profi zenei élményt, valamint a megszokottnál is extravagánsabb látványt és merészebb színpadképet tartják - megspékelve mindezt meglepő élőszobor koreográfiákkal.
 
Zene: Keep Floyding zenekar
Látványtervek: Csömör Hermina
Lézerek: Goldlaser

 

 

Szólj hozzá!


Curtis befejezte a méregtelenítést

Curtis befejezte a méregtelenítést

Próbálunk visszalapozni a cikkeink köztt... Curtis...Curtis... Megvan: január 7-én adtunk arról hírt, hogy az utóbbi időben inkább csak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és különféle előadások is. Külföldi sztárvendégként pedig érkezik Bonnie Tyler!

A Belau melegíti be a közönséget Mike Shinoda előtt az Arénában

Alig egy hónap múlva, március 12-én érkezik szólóprojektjével a Linkin Park egyik frontembere, Mike Shinoda az Arénába. Most már az is biztos, hogy felvezetésként a Belau csapat fogja szórakoztatni a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek