A lézer show igenis él! - Pink Floyd-buli a MOM-ban

2013. május 16.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az ember azt gondolná, hogy a Minden Nap Megújuló Kütyük korszakában kiment a divatból ez a műfaj, csak arról feledkezünk el, hogy az emberek szeretnek zenére bámulni. A Fényszínház elismert komponistái ezért jól összehoztak nekik egy olyan spéci produkciót, amelyben élőzenével kombinált előadás borítja lézerbe a Pink Floyd szellemiségét. Ez olyan szép mondat volt.

A lézer show igenis él! - Pink Floyd-buli a MOM-ban
A fényfestés már napjaink művészetéhez tartozik, és az alkotók elképesztő dolgokat képesek művelni ebben a  műfajban. A lézerszínházat sem úgy kell elképzelni, ahogy Mága Zoltán szokta alkalmazni mindentbele koncertjein: két fénykard között egy vibráló folt és vissza... Ez már más látványvilág, nagyobb élmény.
 
A Pink Floyd világából évtizedek alkotónemzedékei merítettek erőt és ihletet különböző művészeti témakörökhöz, nincs ez másképp a fényszínházasokkal sem. A showban speciális vetítéstechnikai effektusokat, UV fényt, optikai hatásokat, mobil- és fix lézereket, világító jelmezeket, élőszobor performance-t használnak az alkotók a tökéletes hangulat érdekében. A zenét pedig a Pink Floyd zenekar egyik hazai tribute-je, a Keep Floyding csapata biztosítja. "A progresszív rock legnagyobbját jól játszani óriási dolog. Hallgatni őket pedig óriási élmény." - mondták róluk.
 
A Fényszínházról meg ezt:
"Egyedülálló fény-látványélménnyel és különleges színpadképekkel várja nézőit, valamint mindazokat akik hisznek a magyar kortárs zene-, tánc-, fény és színházművészet létjogosultságában. A produkciókban részt vevő művésze a zene, a tánc és a multimédia világából érkeztek. A történetmesélés látványos folyamatában egyedülálló módon az előadóművészekkel együtt különböző fényeffektusokat, multimédiás eszközöket komponálnak meg, egy komplett produkciót így létrehozva. Terveik szerint előadásaikat nemcsak színházi környezetben, hanem a közeljövőben szabad terekben és alternatív helyszíneken is bemutatják."
 
Az este különlegességének a profi zenei élményt, valamint a megszokottnál is extravagánsabb látványt és merészebb színpadképet tartják - megspékelve mindezt meglepő élőszobor koreográfiákkal.
 
Zene: Keep Floyding zenekar
Látványtervek: Csömör Hermina
Lézerek: Goldlaser

 

 

Szólj hozzá!


Mennyire Balaton? Nagyon!

Mennyire Balaton? Nagyon!

A Pünkösdi nyitóhétvégével hivatalosan is elrajtol a 6. MOL Nagyon Balaton, a májustól-októberig átfogó, nagyfesztiválokat, kulturális...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Fekete Zaj fesztivál újra a régi helyen!

Ismét megrendezik a Fekete Zaj Fesztivált a Mátrában. A hazai és nemzetközi alternatív/underground előadókra épülő eseményt több év szünet után augusztus 17. és 19. között újra az időközben felújított régi helyszínen, a mátrafüredi Sástó mellett tartják meg.

Gyászol a magyar underground

Meghalt Magyar Péter az Európa Kiadó és a Balaton zenekarok egykori dobosa – tette közzé a szomorú hírt a Zoom.hu.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek