A lézer show igenis él! - Pink Floyd-buli a MOM-ban

2013. május 16.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az ember azt gondolná, hogy a Minden Nap Megújuló Kütyük korszakában kiment a divatból ez a műfaj, csak arról feledkezünk el, hogy az emberek szeretnek zenére bámulni. A Fényszínház elismert komponistái ezért jól összehoztak nekik egy olyan spéci produkciót, amelyben élőzenével kombinált előadás borítja lézerbe a Pink Floyd szellemiségét. Ez olyan szép mondat volt.

A lézer show igenis él! - Pink Floyd-buli a MOM-ban
A fényfestés már napjaink művészetéhez tartozik, és az alkotók elképesztő dolgokat képesek művelni ebben a  műfajban. A lézerszínházat sem úgy kell elképzelni, ahogy Mága Zoltán szokta alkalmazni mindentbele koncertjein: két fénykard között egy vibráló folt és vissza... Ez már más látványvilág, nagyobb élmény.
 
A Pink Floyd világából évtizedek alkotónemzedékei merítettek erőt és ihletet különböző művészeti témakörökhöz, nincs ez másképp a fényszínházasokkal sem. A showban speciális vetítéstechnikai effektusokat, UV fényt, optikai hatásokat, mobil- és fix lézereket, világító jelmezeket, élőszobor performance-t használnak az alkotók a tökéletes hangulat érdekében. A zenét pedig a Pink Floyd zenekar egyik hazai tribute-je, a Keep Floyding csapata biztosítja. "A progresszív rock legnagyobbját jól játszani óriási dolog. Hallgatni őket pedig óriási élmény." - mondták róluk.
 
A Fényszínházról meg ezt:
"Egyedülálló fény-látványélménnyel és különleges színpadképekkel várja nézőit, valamint mindazokat akik hisznek a magyar kortárs zene-, tánc-, fény és színházművészet létjogosultságában. A produkciókban részt vevő művésze a zene, a tánc és a multimédia világából érkeztek. A történetmesélés látványos folyamatában egyedülálló módon az előadóművészekkel együtt különböző fényeffektusokat, multimédiás eszközöket komponálnak meg, egy komplett produkciót így létrehozva. Terveik szerint előadásaikat nemcsak színházi környezetben, hanem a közeljövőben szabad terekben és alternatív helyszíneken is bemutatják."
 
Az este különlegességének a profi zenei élményt, valamint a megszokottnál is extravagánsabb látványt és merészebb színpadképet tartják - megspékelve mindezt meglepő élőszobor koreográfiákkal.
 
Zene: Keep Floyding zenekar
Látványtervek: Csömör Hermina
Lézerek: Goldlaser

 

 

Szólj hozzá!


A Zeneakadémia is figyelmezteti a jegyvásárlókat a visszaélésekre

A Zeneakadémia is figyelmezteti a jegyvásárlókat a...

Már mi is jeleztük, hogy egyre több áldozata van az átverős jegyárusító oldalaknak. Most a zeneakadméa adott ki egy közleményt ezzel kapcsolatban.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az opera szórakoztatóbb változata – UPeramesék Papagénóval Újpesten

Az opera manapság nem az a műfaj, amit önként választanak a fiatalok kellemes időtöltés céljából, pedig ugyanolyan szórakoztató is lehet, mint bármely más gyermekeknek szánt darab. Hábetler András operaénekes, rendező, a Magyar Állami Operaház gyermek és ifjúsági műsorai és a Budapesti Fesztiválzenekar nagy sikerű...

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Elárverezik Frank Sinatra hagyatékának egy részét

Elárverezik a két évtizede elhunyt Frank Sinatra és tavaly eltávozott felesége, Barbara hagyatékának egy részét, köztük filmes forgatókönyveket és ékszereket a jövő hónapban New Yorkban – tudtuk meg a Hirado.hu-tól.

1968-2018: Elvis-ünnep lesz Budapesten

Azt mindjárt leírjuk bővebben, mi történt 1968-ban, 2018-ban, közelebbről: november 17-én bazinagy Elvis-buli lesz este héttől a Liget Clubban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek