A Magyar Dal Napja 25 helyszínen

2013/08/29  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A tavalyinál is többen csatlakoztak idén a Magyar Dal Napja országos programjaihoz. 2013-ban tíz vidéki és egy határon túli településen tartják meg a magyar vokális zene ünnepét, a fővárosban pedig tizennégy helyszínen szólnak majd a magyar dalok szeptember 8-án.

A Magyar Dal Napja 25 helyszínen

A hazai zenekarok egyre inkább fontosnak tartják, hogy színpadra álljanak a magyar vokális zene ünnepén, és egyre több vidéki város, fővárosi szórakozóhely érdeklődik, milyen feltételekkel szervezheti meg a Magyar Dal Napja helyi rendezvényét szeptember második vasárnapján.

Hihetetlen, de igaz: a szűkös anyagi körülmények ellenére is életben maradt, sőt még mélyebbre érnek a gyökerei a magyar dal ünnepének. Köszönhető ez a szervezőknek, önkénteseknek, akik szeretetből és elhivatottságból éltetik ezt az ünnepnapot, miközben tiszteletben tartják a rendezvény politikamentességét - mondta el Presser Gábor, a Magyar Dal Napja alapítóját.

Erre a napra minden évben megválasztják a Magyar Dal Fővárosát. Idén Békéscsaba nyerte el a megtisztelő címet. A város Gyulával közösen ünnepel. Békéscsaba háromnapos programfolyammal készül: lesz operettgála és bluesfesztivál. A rendezvényt a hagyományokhoz híven Presser Gábor nyitja meg, a zárókoncertet pedig Hevesi Tamás adja. A testvér-fővárosban, Gyulán az Erkel emlékház lesz a programok központja, ahonnan zenélő kisvonatok indulnak majd a város emblematikus helyszíneire.

A Magyar Dal Napja beharangozó eseménye, a nagyon kedvelt Dallamos Villamos idén is közlekedik majd. A nosztalgiaszerelvény szeptember 1-jén a Széll Kálmán tér és Újbuda-Központ között jár, két kocsijában összesen 14 zenekar, tehetséges fiatal zenészek szórakoztatják az utazóközönséget.

Valamennyi vidéki helyszín izgalmas programokat tartogat. Hévízen például Rúzsa Magdi lép fel, Szombathelyen pedig a Vad Fruttik. Zalaegerszegen megtartják a Magyar Bordal Napját, a nagyszínpadon Odett, ByeAlex, a Hősök és a Kiscsillag zenél. Egerben ismét a Dobó tér a fő programok helyszíne. Hat előadó lép majd színpadra, köztük Szalóki Ági, az Ocho Macho és a KFT. Salgótarjánban a Szilvási Gipsy Folk Band, Tatán a Magashegyi Underground, Gryllus Vilmos, a Mystery Gang és a Ladánybene 27 a nap sztárjai.

A budapesti programok közül az egyik legérdekesebb a Budapest Jazz Clubban várható, ahol Göczey Zsuzsa megvalósítja Takáts Eszter régi álmát: csak női előadókra épülő műsort szervez. Ott lesz Takáts Eszter, Nyeső Mari, Herczku Ágnes, Szűcs Gabi, Rutkai Bori és a Specko Jedno, valamint a Hanem zenekar. A Vígszínház a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című zenés darab 40. évfordulóját ünnepli ezen a napon.

A klasszikus zene fellegvára ezúttal a Duna Palota lesz, ahol a Czinege banda kis népzenei felvezetése után megismerhetjük Gulyás Dénes új könyvét, majd a gálakoncerten ismert előadóknak tapsolhat a közönség. Fellép Gulyás Dénes, Szakács Ildikó, Kováts Kolos, Vörös Szilvia és Csóka Anita.

Rock a RaM-ban címmel rendezi meg idei programját a Radnóti Miklós Művelődési Központ. A kertben felállított színpadnál ízelítőt kaphat a közönség az Angyalföldi Utcazene Fesztivál programjából, meghallgathatja a Manökken proletarz illetve Vörös István dalait, a szünetekben pedig B. Tóth László szórakoztatja a hallgatókat a Poptarisznya slágereivel. A látogatók megtekinthetik a hamarosan megnyíló MagyaRock Hírességek Csarnokát is.

A Bem Rockparton idén is rocktörténeti múltidézésre hívnak a szervezők. Fellép Török Ádám és a MINI Trio, Sztárvendég: Pribojszki Mátyás.

A Magyar Dal Napja programjairól részletes információt itt olvashattok.


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek