A Metallicába oltott Elvis Presley: a Volbeat Budapesten!

2013. május 14.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az amerikai turnéállomások után a Pecsa Music Hallban tartja magyarországi koncertjét a dán Volbeat. A zenekar az április elején megjelent Outlaw Gentlemen & Shady Ladies című új albumot mutatja be.

A Metallicába oltott Elvis Presley: a Volbeat Budapesten!

A cím (hevenyészett fordításban: törvényen kívüli úriemberek és rafinált hölgyek) a korábbi lemezekhez hasonlóan mutatja be azt a világot, amelynek a hangulatát megidézi a 2000-ben alakított együttes: zenéjüket hallgatva kicsit olyan érzésünk támad, mintha egy metalbandát állítottak volna Elvis Presley vagy éppen Johnny Cash mögé kíséretnek.

A csapat a gitáros személyétől eltekintve az alapító felállásban működik mind a mai napig, az említett pozícióra pedig nemrég érkezett Rob Caggiano, aki korábban az Anthraxben is bizonyított, és eredetileg a Universalnál megjelent új Volbeat lemez produceri munkálatait kapta feladatul. Az együttműködés azonban olyan jól sikerült, hogy a tervezett néhány gitárszóló feljátszása után Rob végül teljes jogú taggá vált.

Az új albumból egyébként már az első héten több mint 100.000 darab kelt el, és a német, dán, norvég, svájci, kanadai és osztrák slágerlisták első helyezése mellett az amerikai Billboard 200-as listájának 9. helyét is megcsípte. Témaválasztását tekintve a már említett korai 20. század mellett egészen a 19. századig nyúl vissza, és a klasszikus spagettiwestern-témák mellett olyan ismert hősök életét is feleleveníti, mint a verseket hátrahagyó amerikai bankrabló, Black Bart vagy a táncosnőként, kurtizánként és királyi szeretőként is hírnevet szerző színésznő, Lola Montez. Az egyik dalban a szintén dán King Diamond is vendégszerepel. 

Rockabilly elemekkel megtűzdelt zenéjük ellenállhatatlanul dögös tud lenni, így évről évre egyre többen érzik úgy, hogy nem hagyhatják ki a monstre házibulinak is beillő hangulatú Volbeat-koncerteket, melyeket a mindig tökéletes séróval színpadra álló Michael Poulsen vezényel le. A Volbeat sikereit amúgy mostanság már a Metallicával is össze lehet mérni, hiszen a dánok már többször játszottak közösen az amerikai szupersztárokkal, és a nyári fesztiválokon is a főzenekarok számára fenntartott idősávban lépnek fel.

 


Képtár

  • A Metallicába oltott Elvis Presley: a Volbeat Budapesten! kép 12553
  • A Metallicába oltott Elvis Presley: a Volbeat Budapesten! kép 12555
  • A Metallicába oltott Elvis Presley: a Volbeat Budapesten! kép 12556
 

 

Szólj hozzá!


Palkonyának már van saját hangja!

Palkonyának már van saját hangja!

Az Irie Maffia vezetője, Élő Márton, a Zing Burger alapítója, Susánszky Ádám és a palkonyai borász, Haraszti Ferenc összeálltak, hogy egy, a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lementünk hídba: a Szabihíd zenés programjai

A Szabadság hidat a mostani hétvége urán 21-22-én, 28-29-én és augusztus 4-5-én zárják le, ahol ezeken a napokon a kulturális programokat tartanak. Itt a programlista!

A csupaszív amerikai és a megszeppent skót világsztár is elégedetten távozott Veszprémből

Két igazán szerethető énekes, két tökéletes koncert, és végre esőmentes fesztivál-élmény a csütörtöki napunk története, ahol még egy rögtönzött táncverseny, és egy elfelejtett dalszöveg részlet is belefért a produkcióba.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek