A meteorológiai intézet jelentése: Összefúj a szél - Bohemian Betyars-klip és EP premier

2015. április 01.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

A tavaly szeptemberi búcsúkoncert és dobosváltás után a zenekar egy időre elköszönt a közönségtől, ám most egy új kislemezzel és videoklippel is meglepi rajongóit. Egy laza, beszélgetős bemutatón kaptunk képi, majd élő ízelítőt az új dalokból.

A meteorológiai intézet jelentése: Összefúj a szél - Bohemian Betyars-klip és EP premier

Az EP munkálatai már novemberben elkezdődtek, így a fiúk mindent alaposan kidolgoztak mielőtt előrukkoltak a három dallal. Közben egy gyors váltás is történt dobosfronton. A megüresedett székre pályázatot írtak ki, és a jelentkezők közül végül a még romlatlan 19 éves Dankó Dániel lett a befutó. Dani elmondása szerint korábban nem volt nagy rajongója a formációnak, és igazából egy unatkozós hétvégének, no meg a fészbúknak köszönheti, hogy rátalált a csapatra. Jó szokás szerint a betyárok néhány hónap elteltével döntöttek a véglegesítés mellett, és bár a most megjelenő EP dalaiban még nem ő tevékenykedik, a koncerteken már teljes erőbedobással püföli a dobokat.

A munka sokáig tartott, de úgy tűnik megérte csiszolgatni a dalokat, mert a végeredmény egyértelműen igazolja a fiúk perfekcionizmusát. Mindegyik ízig-vérig Bohemian Betyars nóta, mégis egyenként sajátos: a gyors tempójú Utcabetyár (ami egyébként Levi kedvence) a balkáni fúvósok magyar helytartói a Guča Partyzans Brass Band közreműködésével készült, míg az angol nyelvű Sinful Needs egy kísérletezőbb, kicsit merészebbre sikerült „skizopunk” szám.

A videoklip az Összefúj a szélhez készült, ami a fiúk szerint letisztultabb, könnyebben befogadható, mint az előző kettő. A klipben az énekest, Levit láthatjuk, amint Budapest utcáin sétál, körülötte pedig a világ visszafelé halad. A dal érdekessége, hogy még akkor született meg Levi fejében, amikor nagyon úgy tűnt, elhagyja az országot a kalandvágy kedvéért, hátrahagyva eddigi életét, és szeretteit egyaránt. Szerencsénkre ez végül nem történt meg, viszont a dalhoz, forgatott klip története hűen tükrözi az elképzelt valóságot. Ennek kivitelezése nem volt egyszerű, hiszen a forgatáson Levi végig hátrafelé haladt, sőt a szöveget visszafelé is meg kellett tanulnia. Az alapötlet már régóta megvolt, de a pontos forgatókönyvet az utolsó pillanatig tökéletesítettek a Sunny Studio tagjaival. A zenekar rajongótábora ismét kitett magáért, hiszen az ország minden részéről érkeztek, hogy szerepelhessenek a videóban, sőt a március 30-i szűk körű premieren is megtöltötték a Kis Á klubot.

A fiúk most sem állnak meg, újabb klipek és kislemezek vannak tervben, illetve talán jövőre összeáll egy komplett album is. Élőben legközelebb május 28-án láthatjuk őket a Kobuci Kertben a születésnapi koncerten, de nyáron is számos fesztiválon találkozhatunk majd velük. Nagyon ajánljuk, hogy nézzétek meg a fiúkat élőben, mert egyrészt hihetetlenül lazák, végtelenül közvetlenek, és nem utolsó sorban zseniális zenészek! :)


 

 

Szólj hozzá!


Csak most búcsúztatták el Aviciit

Csak most búcsúztatták el Aviciit

Avicii családja, barátai és rajongóinak százai gyűltek össze Svédországban pénteken, hogy emlékezzenek a DJ-re. Arról nem szólnak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az opera szórakoztatóbb változata – UPeramesék Papagénóval Újpesten

Az opera manapság nem az a műfaj, amit önként választanak a fiatalok kellemes időtöltés céljából, pedig ugyanolyan szórakoztató is lehet, mint bármely más gyermekeknek szánt darab. Hábetler András operaénekes, rendező, a Magyar Állami Operaház gyermek és ifjúsági műsorai és a Budapesti Fesztiválzenekar nagy sikerű...

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Terence Hill titokban ismét nálunk járt

Arról már beszámoltunk, hogy a világsztár február 16-án ismét Magyarországra érkezik a Guido & Maurizio De Angelis koncert egyik sztárvendégeként. Azt is megírtuk, hogy kisorsolnak egy buggyt. Az új infó az, hogy a jótékonysági aukció ajánlását is elvállalta Terence Hill, melynek során titokban ismét hazánkban járt.

Annyira visszavonul Michael Bublé, hogy turnéra indul: Bécsben is koncertezik!

Azt innen nehéz megmondani, hogy az újságíró kergette a szenzációt vagy Bublé beszélt félre, mindenesetre felröppent a hír, hogy a népszerű énekes visszavonul a nagyközönségtől, csak stúdiózni fog.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek