A meteorológiai intézet jelentése: Összefúj a szél - Bohemian Betyars-klip és EP premier

2015. április 01.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

A tavaly szeptemberi búcsúkoncert és dobosváltás után a zenekar egy időre elköszönt a közönségtől, ám most egy új kislemezzel és videoklippel is meglepi rajongóit. Egy laza, beszélgetős bemutatón kaptunk képi, majd élő ízelítőt az új dalokból.

A meteorológiai intézet jelentése: Összefúj a szél - Bohemian Betyars-klip és EP premier

Az EP munkálatai már novemberben elkezdődtek, így a fiúk mindent alaposan kidolgoztak mielőtt előrukkoltak a három dallal. Közben egy gyors váltás is történt dobosfronton. A megüresedett székre pályázatot írtak ki, és a jelentkezők közül végül a még romlatlan 19 éves Dankó Dániel lett a befutó. Dani elmondása szerint korábban nem volt nagy rajongója a formációnak, és igazából egy unatkozós hétvégének, no meg a fészbúknak köszönheti, hogy rátalált a csapatra. Jó szokás szerint a betyárok néhány hónap elteltével döntöttek a véglegesítés mellett, és bár a most megjelenő EP dalaiban még nem ő tevékenykedik, a koncerteken már teljes erőbedobással püföli a dobokat.

A munka sokáig tartott, de úgy tűnik megérte csiszolgatni a dalokat, mert a végeredmény egyértelműen igazolja a fiúk perfekcionizmusát. Mindegyik ízig-vérig Bohemian Betyars nóta, mégis egyenként sajátos: a gyors tempójú Utcabetyár (ami egyébként Levi kedvence) a balkáni fúvósok magyar helytartói a Guča Partyzans Brass Band közreműködésével készült, míg az angol nyelvű Sinful Needs egy kísérletezőbb, kicsit merészebbre sikerült „skizopunk” szám.

A videoklip az Összefúj a szélhez készült, ami a fiúk szerint letisztultabb, könnyebben befogadható, mint az előző kettő. A klipben az énekest, Levit láthatjuk, amint Budapest utcáin sétál, körülötte pedig a világ visszafelé halad. A dal érdekessége, hogy még akkor született meg Levi fejében, amikor nagyon úgy tűnt, elhagyja az országot a kalandvágy kedvéért, hátrahagyva eddigi életét, és szeretteit egyaránt. Szerencsénkre ez végül nem történt meg, viszont a dalhoz, forgatott klip története hűen tükrözi az elképzelt valóságot. Ennek kivitelezése nem volt egyszerű, hiszen a forgatáson Levi végig hátrafelé haladt, sőt a szöveget visszafelé is meg kellett tanulnia. Az alapötlet már régóta megvolt, de a pontos forgatókönyvet az utolsó pillanatig tökéletesítettek a Sunny Studio tagjaival. A zenekar rajongótábora ismét kitett magáért, hiszen az ország minden részéről érkeztek, hogy szerepelhessenek a videóban, sőt a március 30-i szűk körű premieren is megtöltötték a Kis Á klubot.

A fiúk most sem állnak meg, újabb klipek és kislemezek vannak tervben, illetve talán jövőre összeáll egy komplett album is. Élőben legközelebb május 28-án láthatjuk őket a Kobuci Kertben a születésnapi koncerten, de nyáron is számos fesztiválon találkozhatunk majd velük. Nagyon ajánljuk, hogy nézzétek meg a fiúkat élőben, mert egyrészt hihetetlenül lazák, végtelenül közvetlenek, és nem utolsó sorban zseniális zenészek! :)


 

 

Szólj hozzá!


Kiss Tibi csokipapírt tervezett

Kiss Tibi csokipapírt tervezett

Ráadásul nem is akárki kérte fel erre, hanem a 160 éves Gerbeaud cukrászda, és nem is egy "mezei" csokit fog beburkolni az általa megtervezett...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Boszorkányok pedig nincsenek... vagy de?

Lehet musicalt csinálni egy Arany-balladából? Úgy tűnik, igen. Arany János születésének 200-évfordulójára született Pesty Nagy Kati szívéből – akármit is jelentsen ez – és tollából, valamint Derzsi György lelkéből – akármit is jelentsen ez – a musical-ballada a Vörös Rébékből, amit ráadásul az Arénában mutatnak...

Utolsó turnéjára indul a KISS!

A legendás együttes 45 év zenélés után bejelentette utolsó turnéját, amely “Az Út Vége” nevet viseli (“End Of The Road world tour”). A hírt az America’s Got Talent fináléjában jelentették be szeptember 19-én.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek