A Meztelen Kamionosok újra lecsapnak!

2015/01/06  ·   Ajánló   ·  Sibalin

A Naked Truckers a hazai és a közép-európai underground színtér egyik igazi csemegéje: keveredik bennük a Ramones laza, lehengerlő stílusa az AC/DC kifogyhatatlan energiájával és robbanékonyságával, mindez rockabilly nagybőgővel megspékelve! Talán leginkább garázs-rockabillyként lehetne leírni azt a mixet, amit a háromtagú együttes képvisel.

A Meztelen Kamionosok újra lecsapnak!

A zenekar 2009-ben indult, azóta megjelent 2 lemez (Trucker Attack 2011, Jump! 2014) és 4 videoklip. A nemzetközi sikert a Jump! című számhoz forgatott kisfilm hozta meg a triónak, mely 2014 májusában megnyerte a Berlin Music Video Awards Best Live Act kategória díját. Innentől fogva a srácok szinte megállás nélkül koncerteznek szerte Európában (és persze Magyarországon).

„A Berlin MVA hatalmas lendületet adott a külföldi koncertszervezésnek. Szerencsére a környező országokban elég erős underground kultúra alakult ki, így mindenhol szívesen látott vendégek vagyunk, ahol szükség van egy kis gyújtogatásra” – mondja az Truckers frontembere, Little G. A, a „gyújtogatás” nagymestere pedig nem más, mint a nagybőgős Mitch Farty, aki előszeretettel lobbantja lángra a hangszert a színpadon, mind átvitt, mind pedig szó szerinti értelemben. A doboknál az alapító Tommy Fox-ot Peete Jones váltotta 2014 júniusában, azóta több mint 70 koncerten bizonyította rátermettségét.

A zenekar hangzása sokat merítkezik a két háború közötti műfajokból csakúgy, mint a későbbi rockabilly-ből, vagy akár a 60as 70es évek garázs és punk zenéiből. A punk, mint életérzés amúgy sem áll messze az őrült balhéiról is híres Truckers-től.

„Mitch egyszer Olaszországban koncert közben beesett a szelektív hulladékgyűjtők közé. Csak a nagybőgő látszott ki, a közönség meg elkezdte skandálni, hogy „Iggy Pop”. Aztán levetkőztünk meztelenre, és kitiltottak minket a városból!” – emlékezik vissza Little G. az egyik esetre.

A Jump! című lemez hangzása és hangulata egy korszakokon és téren átívelő utazás. Kezdődik valahol 1950-ben és végül megérkezünk 2014-be, Berlin valamelyik underground kult helyére. Az egyszerű, de annál húzósabb rockabilly nóták, mint a Feels So Good, a You Turn Me On vagy a Big Boobs, jól megférnek az olyan összetettebb és mélyebb mondandójú zenék mellett, mint a Woman, a Citadel Lover, vagy a What’s the Matter With You. Maga a számok hangzása is alkalmazkodik a tartalomhoz, nem homogén a forma, így akárhányszor végig lehet hallgatni a 10 számot felvonultató CD-t, nem válik egyhangúvá. Igazi „utazós” zene, az ember önkéntelenül is benyomja tőle a gázt tövig, miközben a kormányon dobolja a ritmust.

„A magyar (és gyakran a külföldi) közönség kedvence egyértelműen a Hol Lakik a Móni. Ez az egyetlen számunk, aminek magyar nyelvű a refrénje, eredetileg viccből írtuk, de annyira megragadt, hogy most már elengedhetetlen része minden koncertnek”

A Naked Truckers 2015-ben is folytatja európai körútját, újabb helyszínekkel és újabb felejthetetlen bulikkal. Közben gőzerővel dolgoznak a következő lemezen, amely 2015-ben fog megjelenni. Természetesen a magyar rajongókról sem feledkeznek meg, és itthon is számtalan helyen láthatjuk majd őket, legközelebb például január 16-án a Kuplungban!


Képtár

  • A Meztelen Kamionosok újra lecsapnak! kép 39690
  • A Meztelen Kamionosok újra lecsapnak! kép 39691
 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek