A Meztelen Kamionosok újra lecsapnak!

2015. január 06.  ·   Ajánló   ·  Sibalin

A Naked Truckers a hazai és a közép-európai underground színtér egyik igazi csemegéje: keveredik bennük a Ramones laza, lehengerlő stílusa az AC/DC kifogyhatatlan energiájával és robbanékonyságával, mindez rockabilly nagybőgővel megspékelve! Talán leginkább garázs-rockabillyként lehetne leírni azt a mixet, amit a háromtagú együttes képvisel.

A Meztelen Kamionosok újra lecsapnak!

A zenekar 2009-ben indult, azóta megjelent 2 lemez (Trucker Attack 2011, Jump! 2014) és 4 videoklip. A nemzetközi sikert a Jump! című számhoz forgatott kisfilm hozta meg a triónak, mely 2014 májusában megnyerte a Berlin Music Video Awards Best Live Act kategória díját. Innentől fogva a srácok szinte megállás nélkül koncerteznek szerte Európában (és persze Magyarországon).

„A Berlin MVA hatalmas lendületet adott a külföldi koncertszervezésnek. Szerencsére a környező országokban elég erős underground kultúra alakult ki, így mindenhol szívesen látott vendégek vagyunk, ahol szükség van egy kis gyújtogatásra” – mondja az Truckers frontembere, Little G. A, a „gyújtogatás” nagymestere pedig nem más, mint a nagybőgős Mitch Farty, aki előszeretettel lobbantja lángra a hangszert a színpadon, mind átvitt, mind pedig szó szerinti értelemben. A doboknál az alapító Tommy Fox-ot Peete Jones váltotta 2014 júniusában, azóta több mint 70 koncerten bizonyította rátermettségét.

A zenekar hangzása sokat merítkezik a két háború közötti műfajokból csakúgy, mint a későbbi rockabilly-ből, vagy akár a 60as 70es évek garázs és punk zenéiből. A punk, mint életérzés amúgy sem áll messze az őrült balhéiról is híres Truckers-től.

„Mitch egyszer Olaszországban koncert közben beesett a szelektív hulladékgyűjtők közé. Csak a nagybőgő látszott ki, a közönség meg elkezdte skandálni, hogy „Iggy Pop”. Aztán levetkőztünk meztelenre, és kitiltottak minket a városból!” – emlékezik vissza Little G. az egyik esetre.

A Jump! című lemez hangzása és hangulata egy korszakokon és téren átívelő utazás. Kezdődik valahol 1950-ben és végül megérkezünk 2014-be, Berlin valamelyik underground kult helyére. Az egyszerű, de annál húzósabb rockabilly nóták, mint a Feels So Good, a You Turn Me On vagy a Big Boobs, jól megférnek az olyan összetettebb és mélyebb mondandójú zenék mellett, mint a Woman, a Citadel Lover, vagy a What’s the Matter With You. Maga a számok hangzása is alkalmazkodik a tartalomhoz, nem homogén a forma, így akárhányszor végig lehet hallgatni a 10 számot felvonultató CD-t, nem válik egyhangúvá. Igazi „utazós” zene, az ember önkéntelenül is benyomja tőle a gázt tövig, miközben a kormányon dobolja a ritmust.

„A magyar (és gyakran a külföldi) közönség kedvence egyértelműen a Hol Lakik a Móni. Ez az egyetlen számunk, aminek magyar nyelvű a refrénje, eredetileg viccből írtuk, de annyira megragadt, hogy most már elengedhetetlen része minden koncertnek”

A Naked Truckers 2015-ben is folytatja európai körútját, újabb helyszínekkel és újabb felejthetetlen bulikkal. Közben gőzerővel dolgoznak a következő lemezen, amely 2015-ben fog megjelenni. Természetesen a magyar rajongókról sem feledkeznek meg, és itthon is számtalan helyen láthatjuk majd őket, legközelebb például január 16-án a Kuplungban!


Képtár

  • A Meztelen Kamionosok újra lecsapnak! kép 39690
  • A Meztelen Kamionosok újra lecsapnak! kép 39691
 

 

Szólj hozzá!


John Lennon, Yoko Ono – IMAGINE: újrakeverve visszatér a mozikba

John Lennon, Yoko Ono – IMAGINE: újrakeverve...

John Lennon és Yoko Ono sajátos látványvilágú zenés filmje digiálisan felújított képpel és 5.1-ben újrakevert hanggal rövid időre...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Varga Viktor gyerekkorában temetéseken énekelt

Kevesen tudják, hogy Varga Viktor operaénekesnek is tanult, aztán a jazz felé fordult. Ha nem zenél, akkor fest vagy szobrászkodik, pihenésként pedig meditál – mostanában idejének nagy részét a próbateremben tölti.

Rúzsa Magdi előhúzta az aduászt

Aduász címmel új dalokat tartalmazó stúdiólemezt készített Rúzsa Magdi. Az énekesnő februári dupla (telt házas) Aréna-koncertje is megjelent CD-n és DVD-n.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek