A Monarchia bálja, Európai Tánckaraván, Szalonna és Bandája: jubileumot ünnepel a Duna Karnevál

2021/05/20  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Idén hazai hivatásos és amatőr táncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a Duna Karnevált. A 25 éves múltra visszatekintő rangos kulturális fesztivál június elején egy különleges 'Best of' gálaműsorral készül, valamint itt ad jubileumi koncertet a 15 éves Pál István Szalonna és Bandája. Június 11-én és 12-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon kellemes nyáresti hangulatban várják a néptánc és népzene szerelmeseit.

 A Monarchia bálja, Európai Tánckaraván: jubileumot ünnepel a Duna Karnevál

A jubileumi dátumhoz kapcsolódóan a Duna Karneválon mutatják be az zenekarról megjelent fotóalbumot, melyben Váradi Levente fényképein kívül számos kulisszatitkot tudhatunk meg a zenekar életéről. A látványos kiadvány bemutatja többek között a zenekari tagok szülőföldjét, a koncertjeiket a Buckingham-palotában, fellépéseiket a Fölszállott a Páva műsorban és a rengeteg turnét, amin az elmúlt 15 évben világszerte részt vett a zenekar. 

25 éves Duna Karnevál több műfajt is felölelő programjai a Kárpát-medence gazdag népzenei és táncos örökségét mutatják be. Idén június 12-én a rendezvény negyedévszázados jubileuma alkalmából egy Best of válogatást, vagyis az elmúlt 25 év legemlékezetesebb pillanatait mutatják be fergeteges gálaműsor keretében a Margitszigeti Szabadtéri Színpad mesés környezetében. A közönség válogatást láthat A Monarchia bálja, az Európai Tánckaraván, a Szerelmünk, Kalotaszeg legszebb jeleneteiből. Az est főszereplői a Duna Művészegyüttes és a Magyar Állami Népi Együttes mellett hazánk legkiválóbb néptáncegyüttesei és zenekarai lesznek. Fellép többek között a Bartina Néptánc Egyesület, a Bem Néptáncegyüttes, a Tököl Délszláv Táncegyüttes és a Göncöl és Kolo zenekarok.

A 25. Duna Karnevál Gála előestéjén, június 11-én jubileumi népzenei koncerttel ünnepli megalakulásának 15. évfordulóját Szalonna és Bandája. Az „Együtt" című koncerten hagyományőrző muzsikusok működnek közre Szászcsávásról, Magyarpalatkáról, Kalotaszegről, Budatelkéről, Kárpátaljáról a Rábaközből és Magyarországról, zenész barátaik mellett a zenekari tagok tanítványai is színpadra lépnek a műsorban. A koncerten fellép a Magyar Állami Népi Együttes is.  

A 25. Duna Karnevál Gála vezető koreográfusai: 

Juhász Zsolt Harangozó Gyula-díjas, Mihályi Gábor Harangozó Gyula-díjas, kiváló művész

Zenei vezető:

Dulai Zoltán, a Népművészet Ifjú mestere 

Rendező: 

Mucsi János, Harangozó Gyula-díjas, érdemes művész

Szalonna és Bandája tagjai: 

Pál István Szalonna, Pál Eszter, Pál Lajos, Doór Róbert, Gera Attila, Gombai Tamás, Karacs Gyula, Ürmös Sándor Ferenc

Közreműködnek: 

Hagyományőrző muzsikusok, tanítványok, meghívott vendégelőadók és a Magyar Állami Népi Együttes

A koncert szerkesztője:

Pál István Szalonna, Liszt Ferenc – díjas, érdemes művész

Az est rendezője:

Mihályi Gábor, Harangozó Gyula – díjas, érdemes művész

A rendezvényen az aktuális járványügyi szabályok lesznek érvényben.

A részletekről a Duna Karnevál honlapján tájékozódhatnak: www.dunakarneval.hu

 

Duna Karnevál, Margitszigeti Szabadtéri Színpad, Magyar Állami Népi Együttes, Szalonna és Bandája

 

 

Szólj hozzá!


A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után visszatér a Bijou

A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után...

12 év után friss számokkal és májusi újraalakuló koncerttel jelentkezik a magyar Bijou zenekar.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.

A Halott Pénz eddigi legnagyobb koncertjére készül a Puskás Arénában

A zenekar idén ünnepli a Halott Pénz-sztori 20 éves jubileumát – 20 éve annak, hogy Marsalkó Dávid megjelentette az első Halott Pénz-dalt. Miközben javában készülnek a stadionos ünneplésre, a stúdióban is aktívak maradtak, érkezett is egy új dal.
Új koncertek