A Müpában debütál a Compact Disco - Mc Columbo is beszáll

2014/03/03  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Élete első Művészetek Palotája-beli fellépésére készül a Compact Disco 2014. március 12-én. A koncertre a nagysikerű MR2 Akusztik+ sorozat keretein belül kerül sor, az eseményen vendégművészek is fellépnek majd.

A Müpában debütál a Compact Disco - Mc Columbo is beszáll

A műfaj már nem ismeretlen a zenekar számára, hiszen már egészen korán, 2010-ben szerepeltek az MR2 Akusztikban a Petőfi Rádión, illetve felléptek már a Szimfonik Live koncerteken is.

„Nagy megtiszteltetés és rang a Müpában játszani, nagyon boldog voltam, mikor felkértek minket. Ennek megfelelően több hónapos  munka van a hátunk mögött, rengeteget próbáltunk, próbálunk, hiszen ez egy rendkívüli  koncert lesz, nem csak a helyszín miatt, hanem a zenekar megszólalása miatt is.” – meséli az előkészületekről Walkó Csaba énekes.

„Maga a Compact Disco, de a produkció is sokkal másabb az MR2 Akusztikhoz képest.” – teszi hozzá Pál Gábor billentyűs.  – „Azóta született két lemez, számos rádiós "kislemez", ezek nem szerepeltek a négy évvel ezelőtti koncerten. A hangszerelés is sokkal akusztikusabb lett, mindenképpen különleges élményre számíthat a közönség.”

Az Akusztik+ sorozat jellemzője, hogy meghívott vendégek lépnek színpadra a zenekarral, ez természetesen a Compact Disco esetében sem lesz másként.

„Természetesen mi is hívtunk vendégeket. Ott lesz Gereben Zita énekesnő, Rúzsa Magdi énekesnő, Columbo énekes/mc, Gyémánt Bálint gitáros, Szentpáli Roland tubaművész illetve a Honvéd férfikar.” – árulja el a kilétüket Csaba.

„Azt gondolom, hogy könnyű dolgunk lesz összehozni a két stílust, mert bár mi Bálinttal jazz zenét is játszunk, egyáltalán nem áll távol tőlünk a pop és az elektronikus zenei világ sem.” – mondja Gereben Zita. – „Saját dalaimban is ötvözöm a pop és jazz stílust, nagyon szeretem egységében nézni a zenét! Mindkét oldalról beleadjuk saját magunkat, zenei világunkat a dalba, így születhet meg egy nagyon izgalmas, közös zenei produkció.”


„A zenekarból Csabit ismertem meg a legkorábban” - folytatja – „hiszen annak idején együtt jártunk a Kőbányai Művészeti Szakiskolába, úgyhogy régebbre nyúlik vissza az ismeretség, kapcsolat! Nagyon örülök, hogy ezen a koncerten újra találkozunk zeneileg is, mindannyian nagyon várjuk a közös zenélést!”

 

„Nagyon örülök ennek a meghívásnak, és hogy újra egy színpadon állhatok a Compact Disco tagjaival. – teszi hozzá Gyémánt Bálint. – „Az ő saját dalukat fogjuk előadni, alkalmazkodva a zenekar egyéni hangzásához és stílusához. Közel 10 évvel ezelőtt zenéltünk együtt először, még a Kőbányai Zenei Stúdió növendékeiként. Volt szerencsém a Compact Disco-val a Petőfi Rádió MR2 Akusztik című műsorában egy egész estés koncertet adni. Nagyon várom a márciusi fellépést a Művészetek Palotájában.”

„Bálinttal a kapcsolat nagyon régi: úgy jó 10 éve a Brownfieldba (Csabival közös korábbi zenekarunkba) jött egyszer helyettesíteni pár koncertre, ekkor derült ki, hogy harmad-unokatestvérek vagyunk (dédszüleink voltak testvérek)” – árul el családi kötődéseket Pál Gábor. – „Hallottunk már ugyan egymásról, de a véletlen hozott minket össze személyesen.”

A többi vendég sem véletlenül került a meghívottak listájára.

„Gimnáziumi barátom, Bodó Levente a Honvéd Férfikar énekese és managere, így könnyű volt felvenni a kapcsolatot velük, hiszen tudni kell, hogy rengeteg fellépésük van, tehát már jó korán elindultak az egyeztetések. Azért gondoltunk rájuk, mert kuriózum a munkásságuk, főleg úgy, ha Compact Disco dalokban vállalnak szerepet.” – mondta Csaba.

„Szentpáli Rolandot a testvérén keresztül ismerem szintén jó pár éve. Lenyűgözött mindig is, hogy egy ilyen nem túl gyakran látható hangszernek, mint a tubának, micsoda mély és értő ismerője, valamint az, hogy a klasszikus zene mellett milyen sokszínű és sokoldalú zenész. Az sem ma volt, amikor egyszer meghívott a Loopdoctors koncertjére, ahol basszusgitár helyett tubázott, innen jött az ötlet, hogy valami hasonló szerepkörben nálunk is vendégeskedhetne.” – meséli Gábor.

Gőzerővel folynak tehát a próbák, és nemsokára a közönség is meghallhatja ezt a különleges műsort.

 „Minden dalt alaposan áthangszereltünk az akusztikus koncertre és a vendégekre, szerkezeti változtatásokat eszközöltünk bennük. Emiatt aztán hosszú és nagyon intenzív próbafolyamat előzi meg, hiszen lényegében teljesen "új" műsort kell megtanulnunk.” – árulja el a billentyűs.

„Klasszikus unplugged  koncert lesz, ülős, de nem csendes!” – adja meg a tökéletes végszót a frontember.


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek