A nap, amikor a Fesztiválzenekar muzsikusai nem feltétlenül játszanak majd szépen

2018/02/10  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Ez pedig február 25-én következik majd be a Budapest Music Centerben.

Fotó: BFZ/FB

A kamarakoncert Winkler Nóra és Topor Tünde korszakokon és kontinenseken átívelő képzőművészeti előadásával egészül ki, amely 18:30-kor kezdődik a BMC könyvtárában.

Különleges élményben lehet részünk ezen az estén, hiszen előfordulhat, hogy a Budapesti Fesztiválzeneker komolyzenészei – szigorúan szerzői utasításra – bolondoznak, s meglehet, hogy a zongorista is teljes karral üti a hangszerét... A pikoló a legmagasabb, a tuba a legmélyebb regiszterekben mozog, a klarinét pedig úgy szól majd, mint egy elektromos gitár. Lesz minimálzene, fergeteges lovagló ritmusok, némi Pink Floyd-utánérzés és rengeteg meglepetés.

A műsor – a BFZ művészeinek kommentjével

Gilad Cohen: Trió furfangos klarinétra, bánatos csellóra és töprengő hárfára

"Egy olyan művet mutathatunk be Magyarországon, ami kiállja az idő próbáját, és amit a közönség nagy része újra és újra meg fog hallgatni otthon a YouTube-on." (Polónyi Ágnes hárfaművész)

Galina Usztvolszkaja: Composition 1 („Dona nobis pacem”)

"Nem a művészeket kell nézni az előadás alatt, hanem magát a zenét kell érezni, mert hihetetlen őszintén üzen mindannyiunknak." (Bazsinka József tubaművész)

Orbán György: Zongorás trió

"A főtémát akár jazzesnek is mondhatnám, a melléktéma pedig olyan, amit az ember szívesen dúdol újra és újra.” (Kádár István hegedűművész)

Philip Glass: 2. vonósnégyes

"Színházi zenének készült, Beckett hasonló című darabjához, s csak később döntött úgy, hogy önálló kvartetté dolgozza át a művet" (Gál-Tamási Mária hegedűművész)

Kurtág György: Bagatellek

"Kurtágot játszani mindig óriási kihívás..." (Fejérvári Zsolt nagybőgőművész)


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek