A Nine Inch Nails előzenekara a GMK-ban!

2014. január 28.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Gozsdu Manó Klubban lép fel 29-én a Cold Cave, akikről azt érdemes tudni, hogy ők lesznek a Nine Inch Nails következő turnéjának előzenekara. Ezt követően támadásba lendülnek majd a fővárosi szénvarjak is, de a koncertszervezők nem feledkeznek meg az elektronikus zene szerelmeseiről sem, ugyanis lesz újra Technokunst és még egy csomó dj-program.

A Nine Inch Nails előzenekara a GMK-ban!

A Wesley Eisold köré csoportosuló amerikai Cold Cave turnéval és egy friss lemez ígéretével indítja majd a 2014-es évet – ez pedig nekünk, magyaroknak duplán jó, hiszen a 2007 óta működő produkció Budapesten is fellép majd január 29-én a GMK-ban.

Persze hazugság lenne azt állítani, hogy Eisold tétlenül ült a babérjain az elmúlt egy-két évben. Noha stúdióalbumot nem jelentetett meg, ám 2012 őszétől kezdve nem kevesebb, mint öt vadonatúj, különálló dallal ajándékozta meg a közönséget, melyek remekül bizonyítják azt, hogy a Cold Cave egy újabb csavarral toldotta meg sötét, mégis dallamos, elementáris erejű elektronikus zenéjét.

Wesley Eisold igazi polihisztor: a zenélés mellett költőként is tevékenykedik, ráadásul még egy független kiadónak is ő a tulajdonosa. Muzikális pályafutását különböző hardcore együttesekben (Give Up The Ghost, Some Girls) kezdte, melyek agresszív, brutális energiáját saját projektjébe, a Cold Cave-be is átültette. Noha Eisold a csapat vezetője, elsőszámú dalszerzője és döntéshozója is egyben, mind lemezen, mind pedig élőben vendégzenészek segítségével hívja életre a kiváló CC hangzást, ami a 80-as évekbeli szintipop, a döngölős EBM, a jótékony zaj, a The Cure-féle goth hangzás és a briliáns popdalok keresztezéséből tevődik össze.

És hogy mennyire intenzív, lebilincselő világot kreál maga köré, arról eddigi két stúdióalbumán is meggyőződhettünk, ugyanis mind a 2009-es Loves Comes Close, mind pedig a 2011-es Cherish The Light Years remek darabok lettek. Ám ha még ezek a korongok sem csillapítanák éhségünket, nyugodtan mazsolázhatunk a Cold Cave név alatt kiadott számos EP között. Hamarosan pedig új jövevényt köszönthetünk az együttes diszkográfiájában, a Sunflower munkacímen futó harmadik korong ugyanis Eisold elmondása szerint jövőre kerül kiadásra, mi pedig tűkön ülve várjuk, hogy egy újabb dózist kaphassunk a formáció addiktív zenéjéből.

 

További programok a GMK-ban:

Vida G pres. Weekly Stuff!
2014. január 29., 21:00
 
Tóth Zoltán (ex-Republic) koncert @ GMK
2014. január 30., 20:00
 
Virgins Back @ gmk
2014. január 30., 23:00

Big City Nights @ gmk BÁR
2014. január 30., 22:00
 
Carbovaris + The Immigrants koncert @ GMK
2014. január 31., 21:00
 
Technokunst pres. Dork & Isu all night long
2014. január 31., 23:15
 
Mystery Gang @ Gozsdu Manó Klub
2014. február 1., 21:00
 
Necc Party VOL.2. - Greetings from the 90's! @ gmk
2014. február 1., 23:00

 

 

Szólj hozzá!


600 minikoncert a főváros 11 pontján: Zenélő Budapest

600 minikoncert a főváros 11 pontján: Zenélő Budapest

Mintegy 600 minikoncertet ad Budapest 11 pontján csaknem 100 művész a Zenélő Budapest című ingyenes szabadtéri sorozat keretében május 25. és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Pink Floyd-tribute dolgában mi sem állunk éppen rosszul – de azért ők sem...

Tehát, a világ "másik" legjobb Pink Floyd tribute show-ja, a Brit Floyd 2018-ban turnéra indul. A nekiveselkedésnek az az apropója, hogy az anya (vagy apa-)zenekar 45 éve jelentette meg a The Dark Side of the Moon című albumát, erre épül az egész turné, ami 2018. november 20-án a Barba Negra Music Clubba.

Zenére komponált ékszerek

Többek között Keresztes Ildikó, Wolf Kati, Kovács Katalin, Vincze Lilla, Laky Zsuzsi és Tallós Rita mutatták be annak az ékszerháznak a tavaszi-nyári kollekcióját, amelynek alkotói a zenéből merítettek ihletet.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest