A Photoshop-klip előadója az A38-on: BOGGIE

2014. március 18.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Csemer Boglárka, avagy Boggie, illetve Pátkai Rozina: két nagyszerű, bájos, fiatal énekesnő, a franciás sanzon és a brazilos bossa nova művelője ad tévéfelvétellel egybekötött klubkoncertet a Hajón március 19-én, szerdán este nyolctól.

A Photoshop-klip előadója az A38-on: BOGGIE

Csemer Boglárka, azaz Boggie a fiatal jazzénekes-generáció egyik legtehetségesebb és persze legüdébb jelensége. De Boggie nem csupán énekesnő: dalszerzőként sajátos dzsesszes-sanzonos-popos világot épít, amit állandó alkotótársával, Sebestyén Áron zongoristával hozott létre. Kedves, könnyed, barátságos, ám mégsem felszínes dalaikat napok múlva is dúdolgatjuk, Boglárka pedig a maga kisugárzásával, bájával, csengő hangjával érzelmekkel és gondolatokkal teli univerzumba kalauzol minket.

Boggie sokáig élt Franciaországban, minden bizonnyal innen a sanzon szeretete és a műfaj mély ismerete. Később a Csillag születikben tűnt fel, és a Francia Intézet meghívására részt vett/vesz az Országos Sanzonverseny zsűrijében. Első nagylemeze tavaly jelent meg, ám az igazi, robbanásszerű világsikert egy ötletes és szellemes videóklip hozta meg. A tavaly decemberben elkészült klip egy fiktív Photoshop-retusálási műveletet mutat be, nem máson, mint magán a művésznőn. Az egyedülállóan ötletes film robbanásszerűen terjedt a nemzetközi zenei-, dizájn- és techblogokon, amíg a mainstream média is felkapta. A végeredmény: egy több milliós nézettséggel bíró klip, rengeteg megkeresés, interjú és hatalmas közérdeklődés.

Pedig Boggie jóval több, mint a Parfüm című szám, és az ahhoz készült klip. Az A38 Hajón tartott koncerten az is kiderül, hogy rendkívüli muzikalitással megáldott énekes-dalszerzőről van szó, akinek páratlanul gazdag, franciás-jazzes-sanzonvilága igazán érdemes a felfedezésre.

 A zenekar tagjai

Csemer Boglárka Boggie: ének
Sebestyén Áron: billentyűsök
György Attila: nagybőgő, basszusgitár
Németh Tamás: dob

Pátkai Rozina, a pályáját klasszikus énekkel kezdő, olasz gyökerekkel bíró fiatal énekesnő jó ideje kápráztatja el rajongóit kifinomult, elegáns, mégis szenvedélyes latinjazz-muzsikájával. Számos nemzetközi verseny díjazottja, elismeréseinek sorát jazz és Fringe fesztiválok színpadain gazdagította szerte a világban.

Különböző formációkban 2010 óta koncertezik rendszeresen, első lemezét 2013 szeptemberében jelent meg Vocé e Eu címmel.

Az énekesnőt 2013 decemberében a Made in New York Jazz Competition Solo Vocal kategóriájában a legjobb öt énekes közé választották, illetve az általa előadott dal nyerte a legjobb hangszerelés kategóriáját. A főként bossa novát játszó kvintett zenéjét a brazil dallamvilág autentikus előadásmódja, az ének és trombita magával ragadó összjátéka, illetve a sajátos felfogású dalok teszik különlegessé.

 

A zenekar tagjai

Pátkai Rozina: ének
Pecze Balázs: trombita
Tóth Mátyás: gitár
Soós Márton: nagybőgő
Cseh Balázs: dob


Képtár

  • A Photoshop-klip előadója az A38-on: BOGGIE kép 27605
 

 

Szólj hozzá!


Felállt a Rock and Roll Hírességek Csarnokának 2019-es hadosztálya

Felállt a Rock and Roll Hírességek Csarnokának...

Lezárult a szavazás, és már nyilvánossá is vált, kik azok a szerencsések, akik 2019-ben ünnepélyes keretek közt kerülnek majd be a Rock & Roll...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Pharell Williams már nem happy: jó sokat kell fizetnie plágiumért

Jó, nem egyedül, ketten állják az ötmilliós számlát: Robin Thicke-vel 1,4 milliárd forintnak megfelelő dollárt fizetnek egy hosszú idő után lezárult szerzői jogi perben, amely nagy sikerű számuk, a Blurred Lines miatt indult – számolt be róla a BBC News.

Hagyjátok énekelni! Toto Cutugno ismét Budapestre jön

75. születésnapja alkalmából 2019. április 27-én Toto Cutugno elhozza hozzánk utánozhatatlan varázsát, az olasz dalok által közvetített hamisítatlan mediterrán életérzést.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek