A punk visszatér Óbudára: ETA és Kretens közös buli az OMK-ban

2018/11/14  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

A nyolcvanas évek elején alakult, ma is létező két legendás punkbanda, az ETA és a Kretens ad közös koncertet november 24-én az Óbudai Kulturális Központban.

A Kretens (FB)

"A Kretens legelső koncertje éppen ezen a helyen lett volna 1981-ben, akkor egy úttörőház működött itt. Le kellett adni előre a szövegeinket a pártházban, aztán a fellépés el is maradt" – nyilatkozta Hemü (Horváth Attila), a Kretens énekese. Mint mondta, a jövő szombati bulin nosztalgiahangulat várható, bár a régi zenék mellett újak is elhangzanak.

A szövegek kapcsán Hemü azt mondta, a Kretensnél ezek tetszőleges korba helyezhetőek, és érzelmi típusú agressziót fejeznek ki, ami minden emberben ott bujkál.

Sáthy Róbert, az 1980-tól létező ETA alapító tagja, basszusgitárosa és énekese arról beszélt, hogy ők is játszanak régi és új dalokat a koncertjükön, amelyen közreműködik a Ritmikon együttes és a VHK egykori tagja, a dobos Ipacs László. (A 2013-asFekete Zaj Fesztivál Ganxsta Zoli verte a bőröket.)

 

"A punkzene manapság sokaknak egyszerűen csapkodó, zörgős zenét jelent, holott ennél jóval több. Mi megpróbálunk egyfajta ízt, érdekes dallamokat belevinni, a szöveggel együtt kritika, erő, lendület, jókedv jellemzi a punkot" – szögezte le Sáthy Róbert.

A két zenekar már a nyolcvanas évek elején sokat lépett fel együtt, volt, hogy betiltották, máskor figyeltették őket. Sáthy és Hemü kitért arra, hogy koncertjeiken a régi rajongóik mellett már azok gyerekei is ott vannak és éneklik a régi számaikat. Az esemény alatti kommentekből az is kiderül: apu, anyu, nagyi vihetik a régi lemezeket, a srácok szívesen dedikálják!

Kretens, ETA, punk, Óbuda

 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek