Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.

Sötét energiáik az A38-on
A 2019-es búcsúturné után újabb koncerteket jelentett be a Slayer

Sohase mondd, hogy vége: a 2019-es búcsúturné után újabb koncerteket jelentett be a Slayer

Újra koncertezik a Slayer: a legendás amerikai trash metál zenekar, amely 2019-ben búcsúturnét tartott, idén ősszel két fesztiválon is fellép.
 
Fotó: Apocalyptica!FB

Ismét Metallica-dalokat dolgoz fel az Apocalyptica – ősszel megmutatják élőben Budapesten is

A finn cselló-metál zenekar új albumot és őszre turnét jelentett be, amelynek keretében november 25-én a Barba Negra Red Stage-ben lépnek majd fel. Az Apocalyptica Plays Metallica Vol. 2. című, csaknem ötvenállomásos európai koncertsorozat szeptember 19-én startol Isztambulban, és...
 
 
Death hagyaték a korábbi Death-tagokkal közösen: Left to Die (Analog Music Hall, 2024. 08.05.)

Death hagyaték a korábbi Death-tagokkal közösen: Left to Die (Analog Music Hall, 2024. 08.05.)

A Death a death metal korszakalkotó zenekara volt, Chuck Schuldiner alapító frontember haláláig.
 
Éjszakai séták indulnak a 90-es évek ikonikus budapesti helyeire

Éjszakai séták indulnak a 90-es évek ikonikus budapesti helyeire

A kilencvenes évek budapesti underground életének ikonikus helyeire kalauzolja az érdeklődőket két hétvégén át egy szervezett éjszakai városi séta.
 
Megérkezett a Zsolti a béka metálverziója

A Zsolti a béka metálverziója után itt az egész fémes ízű Belga-album

A keményebb műfajok világában értelmezte újra 16 dalát a Bëlga: jön a zenekartól Fém of Bëlga című album – további súlyos átdolgozásokkal
 
Fekete Zaj menni rakpart – ingyenes minifesztivál az alsó rakparton

Fekete Zaj menni rakpart – ingyenes minifesztivál az alsó rakparton

A Fekete Zaj Fesztivál az egyik legkülönlegesebb és legösszetartóbb zenei közösség itthon, akik minden évben a Mátrában gyűlnek össze, idén augusztus 16-19. között. A fesztivál Delta színpada ma, egy napra ellátogat a RAKPARTRA.
 
 
Fotó: The HU/FB

HU-HU-HU-HU! Törzsi röpgyűlés a Budapest Parkban

A mongol metálosok legutóbb 2022 novemberében jártak nálunk, akkor megtömték az Akvárium Nagy Hall-ját, most eggyel azért nagyobb volt a kihívás, hiszen a Parkba mintegy tízezren férnek be és nem 1300-an – ha telt ház nem is volt, de több ezren voltak kíváncsiak Mongólia legnagyobb...
 
This is mongol: visszajön nyáron a The HU!

This is nagyon mongol: holnap Budapesten a The HU!

Előző budapesti koncertjükre pillanatokon belül elkelt az összes jegy, holnap pedig a Budapest Parkba érkeznek a Rumble Of Thunder című új lemezükkel.
 
Fotó: FAT Basterd Gang Band

Egyszerre két fesztivál is zajlik majd Pécsett: a kiülős meg a képzőművészeti

Külföldi és magyar könnyűzenei előadókkal, tíz borászat és vendéglátóhely, számos népi iparművész kitelepülésével rendezik meg a hagyományos pécsi nyárindító "kiülős" rendezvényt, a Sétatér Fesztivált, amely idén egybeesik a LOKART képzőművészeti fesztivállal.
 
Fotó: Esprit D'Air

Japán metál a Dürerben

Egy full teltházas brit turné után az Esprit D'Air bejelentette, hogy 2023. október 10-én a Dürer Kertben és további 16 helyszínen ad koncertet az Egyesült Királyságban, Írországban és Spanyolországban.
 
Metallica-albumpremier – a magyar mozikban is

72 Seasons – Metallica-albumpremier a magyar mozikban is

Magyarországi mozikban is meghallgathatják a rajongók a Metallica új lemezét, a hivatalos megjelenés előtt egy nappal. A 72 Seasons című anyag április 14-től érhető el, de április 13-án már lehetőség lesz megismerni a legendás amerikai csapat tizenkettedik albumát.
 
Csontok a szekrényből

Csontok a szekrényből

Új dallal és videóklippel lepte meg magát születésnapja alkalmából (péntek 13.) Belényi Mihály, azaz Audiopoeta, a kortárs verseiből szőtt csavaros popot és más stílusjegyeket ötvöző dalszerző-előadó. A „Csontok a szekrényből" című track többek között arra is rávilágít,...
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek