A svéd funk fenegyerekei először Magyarországon!

2015. augusztus 11.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

A funk nem halt meg, csak védelemre van szüksége. (Magnum Coltrane Price)

A svéd funk fenegyerekei először Magyarországon!

Budapesten és a Dürer Kertben is fokozottan igaz ez az állítás, és ehhez egészen Svédországig mentek, hogy elhívják Skandinávia legmenőbb fanksztereit.
Hej Sverige! Tack so mycket!

Magnum Coltrane Price 1990-es debütáló dala óta az amúgy világszerte meghatározó svéd zenei élet egyik termékeny és központi figurája lett. A gitáros-énekes producerelt és játszott Svédország nehézsúlyú zenészeivel, de dolgozott nemzetközi szupersztárokkal is, mint például Janet Jackson, Mary J Blige, vagy Maceo Parker és mellesleg évekig a svéd dzsessz-funk fő zenei exportőrének számított a legendás Nils Landgren Funk Unitban. És bár Prince-től az AC/DC-n át a Slum Village-ig nehéz lenne felsorolni a hatások széles körét, amelyek érték, de Magnum Coltrane Price védjegye a funk, a hiphop és a dzsessz.

The one and only!

Le sem lehet tagadni, hiszen ő az, aki Jonas Wall szaxofonos és Per Wasberg basszusgitáros közreműködésével életre hívta a Protectors of the Funk projektet 2013-ban, amely eredetileg baráti akciónak indult, de a siker és a közös célok komoly zenekarrá kovácsolta a zenészeket.
„Abban mindannyian egyetértettünk, hogy lépni szeretnénk valami nyersebb, mélyebb és sokkal hipnotikusabb funk felé, elhagyva a romantikus cuccokat” – mondja Magnum kicsit vicces hanghordozással.


Protectors of the Funk (SWE)
2015. augusztus 18. 19.00, Dürer Kert, kerthelyiségNyers, XXI. századi groove-i funk komoly mondanivalóval a világ zenei élvonalából, valami ilyesmi a Protectors of the Funk - először Magyarországon, a Dürer Kert kerthelyiségében.
A belépés ingyenes.


 

 

Szólj hozzá!


Újabb zenész halt meg klipforgatás közben

Újabb zenész halt meg klipforgatás közben

A Blikk értesülése szerint a Texas állambeli Houstonban halálos lövés érte Justin Carter country zenészt. A 35 éves férfit saját fegyvere...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Blues for Jenő – összefogás-koncert lesz a Kobuciban Fekete Jenőért

A hazai blues talán legnagyobb hatású előadója,Fekete Jenő nemrég elkeseredett posztot tett közzé: gerincproblémái miatt hónapokig nem tud fellépni, így komoly anyagi nehézségei támadtak, hiszen a koncertezés jelenti számára az egyetlen bevételi forrást. Mivel segíthetnének a zenésztársak, ha nem a zenéléssel...

Ingyenes Demjén Ferenc, Magna Cum Laude és Supernem koncertekkel nyit a Plázs!

Alig két hónap, és nyit Siófok legkedveltebb szabadtéri szórakozóhelye, a Plázs, ahol idén fellép többek közt Demjén Ferenc, a Magna Cum Laude, a Halott Pénz és Majka is.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek