A svéd funk fenegyerekei először Magyarországon!

2015. augusztus 11.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

A funk nem halt meg, csak védelemre van szüksége. (Magnum Coltrane Price)

A svéd funk fenegyerekei először Magyarországon!

Budapesten és a Dürer Kertben is fokozottan igaz ez az állítás, és ehhez egészen Svédországig mentek, hogy elhívják Skandinávia legmenőbb fanksztereit.
Hej Sverige! Tack so mycket!

Magnum Coltrane Price 1990-es debütáló dala óta az amúgy világszerte meghatározó svéd zenei élet egyik termékeny és központi figurája lett. A gitáros-énekes producerelt és játszott Svédország nehézsúlyú zenészeivel, de dolgozott nemzetközi szupersztárokkal is, mint például Janet Jackson, Mary J Blige, vagy Maceo Parker és mellesleg évekig a svéd dzsessz-funk fő zenei exportőrének számított a legendás Nils Landgren Funk Unitban. És bár Prince-től az AC/DC-n át a Slum Village-ig nehéz lenne felsorolni a hatások széles körét, amelyek érték, de Magnum Coltrane Price védjegye a funk, a hiphop és a dzsessz.

The one and only!

Le sem lehet tagadni, hiszen ő az, aki Jonas Wall szaxofonos és Per Wasberg basszusgitáros közreműködésével életre hívta a Protectors of the Funk projektet 2013-ban, amely eredetileg baráti akciónak indult, de a siker és a közös célok komoly zenekarrá kovácsolta a zenészeket.
„Abban mindannyian egyetértettünk, hogy lépni szeretnénk valami nyersebb, mélyebb és sokkal hipnotikusabb funk felé, elhagyva a romantikus cuccokat” – mondja Magnum kicsit vicces hanghordozással.


Protectors of the Funk (SWE)
2015. augusztus 18. 19.00, Dürer Kert, kerthelyiségNyers, XXI. századi groove-i funk komoly mondanivalóval a világ zenei élvonalából, valami ilyesmi a Protectors of the Funk - először Magyarországon, a Dürer Kert kerthelyiségében.
A belépés ingyenes.


 

 

Szólj hozzá!


Csak 500 darab készült a Lord 45 bakelitből

Csak 500 darab készült a Lord 45 bakelitből

A zenekar különleges kiadványokkal hálálja meg a rajongók szeretetét: egy születésnapi koncert CD/DVD-vel, valamint a "45" című jubileumi album...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

A Zene világnapját a Klauzál Házban szeptember 29-én ünneplik: „Add a kezed" címmel a Verkli együttes ad koncertet, amelyen nem akárki lesz a vendégük: Szörényi Levente.

Ints búcsút a nyárnak – vígasztaljon az Akvárium őszi-téli programja

Lemerülünk, kibekkeljük azt a nyolc-tíz hónapot, amíg újra papucsban járhatunk az utcán... Még van pár szabadtéri záróbuli, az Akvárium víz alatti termeiben viszont már beindult az élet – biztosítva a szünet nélküli átmenetet.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek