A színeslabdás reklám szerzője és a bénagatyás !!! élőben a Hajón (!!!)

2013. április 26.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A tizedik születésnapját ünneplő A38 Hajó nem mindennapi programmal emlékezik meg az évfordulóról április 30-án. A késő esti Tosca-koncert előtt egy másik nemzetközi rangú sztárzenekar, a finom, elegáns, akusztikus balladáiról elhíresült José González vezette Junip lép fel. Rá pár napra meg a különös nevű !!! (chk chk chk) lép a remek zenészek nyomdokaiba.

!!!

Korunk egyik legfelkapottabb európai zenekara, a svéd Junip együttes vezéralakja az egyik leghíresebb gitáros-költő-trubadúr, az argentin származású, Svédországban élő José González. González leghíresebb dalát valószínűleg mindenki ismeri – a Knife duó elektropop-szerzeménye, a Heartbeats zseniális akusztikus-melankolikus feldolgozása a Sony Bravia híres „színesgolyós” reklámja révén a kétezres évek első évtizedének egyik legnagyobb slágere lett.

Az 1999-ben alakult Göteborgban alakult formáció első nagylemeze 2010-ben jelent meg, és a mindenfajta trenddel szembemenő album elképesztő sikert aratott. A kulcs az egyszerűség és az őszinteség: erre utal az is, hogy a Junip második, a napokban megjelenő lemezének már címe sincs, és a grafika is rendkívül finom és visszafogott. A lemezt bemutató, igazán aktuálisnak mondható születésnapi koncerten nem ígérhetünk elszabadult tombolást, annál több felemelő, varázslatos és megható pillanatot, csodálatos, éteri dalt és a frontember José González nem mindennapi egyéniségét.

A különleges koncertekhez különleges látvány társul: az A38-MVM Fényműhely sorozat keretében hazánk egyik legismertebb vizuális brigádja, a Kiégő Izzók varázsol nem mindennapi látványvilágot az A38 Hajóra.

És akkor eltelik két nap.

Új lemezzel, nagyszabású európai turné keretei között tér vissza Magyarországra a remek kaliforniai dance-punk zenekar, a !!! (ejtsd: csk-csk-csk). A május 2-i A38-as fellépés szinte az első alkalom lesz, hogy élőben meghallgassuk az Európában április 30-án megjelenő THR!!!ER című album friss és minden bizonnyal szó szerint ropogós anyagát.

A kétezres évek első évtizedének egyik legszórakoztatóbb tánczenei produkciója kétségkívül a Sacramentóban alakult nyolctagú dance-punk brigád a nevét  az Istenek a fejükre estek című film csattogós-csettintős busman nyelvjárásából szedte. A zenekar 2001-ben megjelent első lemeze igazán üde színfolt volt: egyedülálló lendülettel mutatta meg, hogy nyolc piképólós, nerd-trikós, lógó farmergatyás, reménytelen frizurájú geek képes eszement partikat csinálni. Nic Offer hihetetlen, béna klottgatyákat előnyben részesítő színpadi megjelenése, higanymozgása csak rátett a dologra egy lapáttal, és a !!! nem csak a klubok, hanem a fesztiválok kedvence is lett.

Vidám, önmagát komolyan a legritkább esetben vevő muzsikája, a funkból kölcsönzött csattogós basszusok, a punkból kölcsönzött nyers dobok, az ízléssel adagolt elektronika, a sikamika-gitárriffek nagyon jellegzetes hangzást kölcsönöztek a !!!-nek. A némi egészséges pszichedéliával tálalt remek lemezborítók-artworkök, a helyenként egészen transzba ejtő hosszúságú nyolc-tízperces punk-dance-himnuszok hatalmas sikert arattak, olyannyira, hogy a Red Hot Chili Peppers is a !!!-t kérte fel előzenekarnak egy angliai turnéjára.

 


Képtár

 • A színeslabdás reklám szerzője és a bénagatyás !!! élőben a Hajón (!!!) kép 12102
 • A színeslabdás reklám szerzője és a bénagatyás !!! élőben a Hajón (!!!) kép 12104
 • A színeslabdás reklám szerzője és a bénagatyás !!! élőben a Hajón (!!!) kép 12105
 • A színeslabdás reklám szerzője és a bénagatyás !!! élőben a Hajón (!!!) kép 12106
 

 

Szólj hozzá!


Csak 500 darab készült a Lord 45 bakelitből

Csak 500 darab készült a Lord 45 bakelitből

A zenekar különleges kiadványokkal hálálja meg a rajongók szeretetét: egy születésnapi koncert CD/DVD-vel, valamint a "45" című jubileumi album...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

A Zene világnapját a Klauzál Házban szeptember 29-én ünneplik: „Add a kezed" címmel a Verkli együttes ad koncertet, amelyen nem akárki lesz a vendégük: Szörényi Levente.

Ints búcsút a nyárnak – vígasztaljon az Akvárium őszi-téli programja

Lemerülünk, kibekkeljük azt a nyolc-tíz hónapot, amíg újra papucsban járhatunk az utcán... Még van pár szabadtéri záróbuli, az Akvárium víz alatti termeiben viszont már beindult az élet – biztosítva a szünet nélküli átmenetet.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek