A világhírű gospel-dal története, amelyet eddig már 67 millióan láttak

2021/11/28  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Azért valljuk be, még akkor is nagy szám ez, amikor hetente robbannak be olyan dalok, klipek, szövegvideók, amelyeknek pillanatok alatt szalad fel milliókig a számlálójuk. A cikkünk tárgya azonban mindenhonnan nézve egy igazi gospel-dal, nem egy divatos pop-, rock- vagy bármilyen sláger.

A világhírű gospel-dal története, amelyet eddig már 67 millióan láttak – magyar csattanóval!

David Brattonról azt kell tudni, hogy a Virginia Union Gospel kórus vezetője. Pályafutása elején az „Oh Happy Day” – vagyis a legesleghíresebb gospel-dal – zeneszerzőjével, Edwin Hawkinssal dolgozott éveken át, de többször adott koncertet olyan legendákkal együtt, mint például Anastasia, Dee Dee Bridgewater vagy Roberta Flack.

Történt egy vasárnap, hogy David meghallgatott egy prédikációt, amely az imákról, istenről és a kettő közötti dicsőítő kapcsolatról szólt, majd hazament, leült, és megírta az  „Every Praise” című dalt. A dal három évig a fiókban lapult, mert a szerző azt gondolta, túl egyszerű, csak pár sor az egész, nem méltó a figyelemre. Aztán három év múlva előbukkant a kézirat, és ha már ott volt, hozzáírt még pár sort...

A dalt először a New York-i Greater Allen székesegyház kórusa adta elő, de soha nem vették fel. A következő "felhasználó", az Edwin Hawkins Music + Arts Seminar volt, ők már felvették a dalt, de sosem adták ki. Bratton egy barátja révén csöppent bele az Azusa Mass Choir próbájára, s ha már ott volt, megkérték, hogy tanítsa meg a kórusnak az "Every Praise"-t. Miközben tanított, azt vette észre, hogy az emberek a telefonjaikat nyomkodják, mint később kiderült, Hezekiah Walker püspöknek üzengettek, aki akkorra már elment, hogy jöjjön vissza, mert ezt hallania kell...

Itt ugrunk egyet a történetben: David egy este elment az Allen székesegyházba egy próbára, és az egyik ismerőse, aki a Sony-nál dolgozik, azt mondta: „Dave, van itt valami, amit szeretném, ha hallanál. Lehet, hogy ez Walker püspök eddig valaha volt legnagyobb száma...”. Ráhúzta a fejhallgatót, bekapcsolta az iPodot... és a hangszórókban felcsendült az "Every Praise" feldolgozása. Saját bevallása szerint vagy hatvanszor hallgatta meg aznap este.

A dal azóta hatvan országban és 120 nyelven jelent meg, és több mint 52 héten át vezette a Billboard Gospel listáját.

Ahogy David Bratton meséli, az  "Every Praise" egy nagyon egyszerű dal, amelyet a legtehetségesebb, de a legkevésbé tehetséges zenész is elénekelhet.

"Hallottam úgy, hogy csak egy szál gitárral énekelték. Hallottam nagyzenekarokkal. Hallottam vasárnap reggeli istentiszteleten, hallottam esküvőn... Egyszer egy repülőtéren nehezen sikerült feljutni a gépre. Odamentem a pultnál ülő hölgyhöz, és megkérdeztem, hogy szokott-e templomba járni. Azt mondta: „Igen.” Megkérdeztem: „Nos, hallotta-e már valaha az Every Praise című dalt?” Azt felelte: „Ez kedvenc dalom! „ Én vagyok annak a dalnak az írója! – mondtam neki, erre azt felelte: Engedje meg, hogy azonnal feljuttassam a járatra!" :)

A dal sikerével kapcsolatban hozzátette:

"Padlót fogtam. Túlcsordultam. Évek óta írok dalokat, de soha egyik sem ért meg ekkora sikert, legyen Istené a dicsőség. Azóta az életem teljesen megváltozott."

 

 

 

 

gospel, every praises, Virginia Union Gospel, turné

 

 

Szólj hozzá!


A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával...

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

R.I.P. Meat Loaf (1947-2022)

Az üzenőfal tanúsága szerint mindenki ugyanazt a dalt dúdolja, amióta szárnyra kapott a rossz hír: "...I would do anything for love..." – a megfelelő helyen felrángatva a hangokat... Ez most egy szomorú dallamtapadási.

Jól drukkoltatok: Takács Dorina Deva megkapta a rangos nemzetközi zenei díjat!

Дeva az első magyar női előadó, aki elnyerte az EU könnyűzenei szakmai díját (Music Moves Europe). A nőit azért emeltük ki, mert a Harmed 2020-as sikere, illetve a díj elődjének számító European Breakthrough Award 2006-os nyertese, a Heaven Street Seven után 2022-ben a Дeva/Deva néven alkotó Takács Dorina immáron Akinek ea...
Új koncertek