A ZP még vesz egy utolsó nagy lendületet: Mystery, Parazol, RedHeart

2013. augusztus 27.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Nemrég még arról számoltunk be, hogy egyre másra nyílnak a nyári szabadtéri bulihelyek, most meg lassan téli álomra hajtják a fejüket. Para ez az időmúlás, feledtessük zenével. A Mystery Gang Cseh Tamást (is) énekel majd, az Ivan & the Parazol először ad egész estés koncertet, a RedHeart tribute zenekar meg magára rántja Majkát. Buli kifulladásig.

A ZP még vesz egy utolsó nagy lendületet: Mystery, Parazol, RedHeart

A nemzetközileg is elismert, külföldön turnézó és nagy népszerűségnek örvendő garage/rockabilly trió, a Mystery Gang csak hosszú évek után, 2012-ben rukkolt elő magyar nyelvű lemezzel, ám a siker akkorának bizonyult, hogy azóta már egy újabb magyar albumon dolgoznak a fiúk. A készülő anyagról ízelítőként egy dalt már a Zöld Pardonba is elhoznak majd augusztus 28-án, szerdán este.

A „Megőrülök érted” című lemezünk nagyon nagy sikert aratott, aminek hihetetlenül örülünk, úgyhogy ezen a vonalon továbbhaladva folyamatosan készítjük a dalainkat, párhuzamosan készül az angol és a magyar nyelvű lemezünk is. Utóbbiról először a Zöld Pardonban csendül fel majd egy dal „Utolsó blues” címmel, azaz ott tartjuk a nóta ősbemutatóját. Ezen kívül készülünk még egy másik premierrel is, méghozzá egy régi Cseh Tamás dalt, a Budapestet adjuk majd elő a saját szánk íze szerint. Érdekes találkozása lesz a ’70-es-’80-as évek szocio szövegvilágának és a rockabilly zenének, úgyhogy izgatottan várjuk, mi sül majd ki belőle. Nagyon várjuk már ezt a bulit, örülök, hogy hosszú ideje évi több koncertet is adhatunk a ZP-ben – nyilatkozta Egri Peti, a zenekar énekes-gitárosa.

Az újdonságok és az olyan ismert Mystery Gang dalok mellett, mint a „Betty Page”, a „Woodoo Doll”, vagy a „Gang Up!” természetesen a rádiók által előszeretettel játszott daluk, a „Gitár peng az éjszakában” is felcsendül majd, de egy klasszikus Cseh Tamás dalt is a képükre formálnak majd.

 

Bár rövid, mindössze három éves fennállása óta rengeteg koncertet tudhat háta mögött, és az utóbbi időben a fesztiválok állandó fellépőjévé is vált, most először ad egész estés nagykoncertet a fiatalok új kedvence, az Ivan & The Parazol. A ’60-as és ’70-es évek legjobb hagyományait őrző, mégis mai lüktetésű, energikus rockzenét játszó csapat egyre nagyobb népszerűségnek örvend a tizen- és huszonévesek közt. A zenekar izgatottan és lelkesen készül a ZP-s bulijára, melynek során először mutathatják meg magukat a nagyközönségnek egy önálló koncert keretében augusztus 29-én este 20 órai kezdettel.

Az első és legfontosabb dolog a Zöld Pardonos bulival kapcsolatban, hogy a banda története során először készülünk egy ennyire nagyszabású, egész estés, önálló, minden eddiginél egységesebb és átfogóbb, csaknem másfél órás koncerttel. Több újdonság és meglepetés is várható az este során, az egyik ezek közül a Don’t Wanna Die című vadonatúj számunk premierje, ami az előreláthatólag 2014 telén megjelenő, második albumunk előfutára lesz. Továbbá egy különleges feldolgozással is színesítjük a programunkat, mégpedig egyik legnagyobb kedvencünk, a Beatles egyik legendás dalával. Ennek az apropóját a gombafejűek iránti rajongásunk mellett az adta, hogy John, Paul, George és Ringo napra pontosan 47 évvel a ZP-s buli előtt, 1966. augusztus 29-én adta az utolsó koncertjét a San Franscisco-i Candlestick Parkban, és ezt a dátumbeli egyezést egyszerűen nem hagyhattuk szó, illetve ez esetben dal nélkül. Ám hogy melyik is lesz az a Beatles sláger, amit erre az estére felveszünk a repertoárunkba, az egyelőre maradjon meglepetés – mondta Vitáris Iván, a banda énekese.

 

Mivel az előző tribute buli jól sikerült, sőt szenzációsan, így ismét ausztrál ritmusokat fog megidézni a RedHeart legénysége. Szeptember 4-én ugyanis a Zöld Pardonban AC/DC tribute by RedHeart koncert lesz! A buli a Rock You műsor szezonzáróján lesz, ahol a rapper Dopeman is fellép. Jönnek a nagy slágerek és bekerült a play listbe a Ballbreaker és a TNT is.

A FIX TV rock műsorának szezonzáróján a szervezők azt a hangulatot szeretnék odavarázsolni, amikor a rap és a rock megfért egy fesztiválon és szívesen játszottak egy színpadon. Ez egyébként sokat van így manapság is nagy rendezvényeken.  Úgyhogy a Rock You minifesten két rock banda után Dopeman fogja szórakoztatni a közönséget az egykori Kartel taggal Lory B.-vel.

 


Képtár

  • A ZP még vesz egy utolsó nagy lendületet: Mystery, Parazol, RedHeart kép 18154
  • A ZP még vesz egy utolsó nagy lendületet: Mystery, Parazol, RedHeart kép 18155
 

 

Szólj hozzá!


 A P.Mobil aranylakodalmat ül!

A P.Mobil aranylakodalmat ül!

2019. Június 18-22. között negyedik alkalommal rendezik meg az Ukk&Roll rockfesztivált a Sümeg melletti Ukk községben.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Nem szerettem soha a Pici bácsi megszólítást – DTK elvitte egy körre Presser Gábort

Évek óta mindenki Pici bácsinak hívja Presser Gábort, aki egy felhajtástól mentes hetvenedik születésnap után – és egy dupla Aréna-koncert (+főpróba) előtt, ült be D. Tóth Kriszta mellé az autóba az Elviszlek magammal kamerái elé. A találkozásból egy szívbemarkolóan őszinte, kicsit nosztalgikus, kicsit nevetős beszélgetés...

Túlélt egy repülőkatasztrófát, egy autóbalesetet – most beperel mindenkit a blink-182 dobosa

Travis Barker két pert is indított az egészségügyi állapotát érintő ügyekben: az egyiket egy néhány hónapja történt autóbaleset miatt, a másikat pedig orvosi műhiba okán.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek